Έσπασαν τα κοντέρ Καρμπόνι – Μπαλότα

Ημέρα – ορόσημο είναι εφεξής η περασμένη Κυριακή για δύο Ιταλούς ποδοσφαιριστές, έναν της Βαλένθια και έναν της Λάτσιο.

Έσπασαν τα κοντέρ Καρμπόνι – Μπαλότα

Ημέρα – ορόσημο είναι εφεξής η περασμένη Κυριακή για δύο Ιταλούς ποδοσφαιριστές, έναν της Βαλένθια και έναν της Λάτσιο. Ο λόγος για τον ακραίο μπακ της ισπανικής ομάδας, Αμεντέο Καρμπόνι και τον τερματοφύλακα της Λάτσιο, Μάρκο Μπαλότα. Αμφότεροι, αγωνίστηκαν με τις ομάδες τους και έγιναν οι γηραιότεροι που έχουν παίξει ποτέ στην ισπανική και την ιταλική λίγκα αντίστοιχα.

Αρχίζοντας από τον Καρμπόνι, στο 78ο λεπτό της εκτός έδρας νίκης των "νυχτερίδων" επί της Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε ως αλλαγή και όντας σε ηλικία 40 ετών, έξι μηνών και 17 ημερών, άφησε πίσω του τον Ντονάτο της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ο οποίος αποσύρθηκε τον Νοέμβριο του 2003.

Όσον αφορά στο Μπαλότα, οι Περούτζι και Σερένι ήταν τραυματίες και έτσι ο εν λόγω έδωσε το παρόν στο σούπερ ντέρμπι απέναντι στη Ρόμα (1-1) σε ηλικία 41 ετών, έξι μηνών και 21 ημερών. Το ρεκόρ κατείχε και πάλι πορτιέρο, ο άλλοτε Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Ντίνο Τζοφ, ο οποίος στις 15 Μαΐου του 1983 είχε μπει στο γήπεδο σε ηλικία 41 ετών, δύο μηνών και 17 ημερών. Το τελευταίο παιχνίδι του όμως δεν συνοδεύτηκε από καλό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι η "Γηραιά Κυρία" ηττήθηκε με 2-4 από την Τζένοα.

Σκόραρε, αλλά...

Εξάλλου, έξι μήνες πριν κλείσει τα 40, ο Τέντι Σέρινγχαμ κατάφερε να σκοράρει στο ματς της Γουέστ Χαμ απέναντι στη Μίντλεσμπρο (2-1). Βέβαια, δεν πρόκειται να γίνει ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία της Πρέμιερσιπ, δεδομένου ότι ο παλιός τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι, Τζον Μπάριτζ, είχε αγωνιστεί στην ήττα της ομάδας του με 2-3 από τη ΚΠΡ τον Μάιο του 1995 και ενώ βρισκόταν στα μέσα του 44ου έτους της ζωής του. Από τη πλευρά του, ο "γέρο – Τέντι", έχει ξεκαθαρίσει πως το τέλος της τρέχουσας περιόδου θα είναι και αυτό της επαγγελματικής καριέρας του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK