Εσθονία-Ιρλανδία 0-4

Η Ιρλανδία έσπασε όλα τα κοντέρ και διέλυσε 4-0 την Εσθονία μέσα στο Τάλιν, με συνέπεια να έχει εξασφαλίσει εκτός απροόπτου την επιστροφή της στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα από το 1998.

Εσθονία-Ιρλανδία 0-4

Το παιχνίδι άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι, αφού στο 13' ο Κιθ Άντριους άνοιξε το σκορ. Την ώρα που οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν να ανακάμψουν, η αποβολή του Αντρέι Στεπάνοφ στο 34' με 2η κίτρινη κάρτα ανέτρεψε κάθε σχέδιο. Ο πρώτος σκόρερ τους στα προκριματικά με 5 γκολ, Κονσταντίν Βασίλιεφ, βρέθηκε σε καλή μέρα, αλλά δεν στάθηκε αρκετός για να νικήσει μία άμυνα που δεν είχε δεχθεί γκολ για 15 ώρες σε επίσημο παιχνίδι. Ο Έιντεν Μακγκίντι, μάλιστα, είχε ευκαιρία για να κάνει το 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η προσπάθειά του προσέκρουσε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιοι δυνατά, εκμεταλλευόμενη και τον παίκτη παραπάνω. Οι απογοητευτικοί και απογοητευμένοι παίκτες του Τάρμο Ρουούτιλ παρέδωσαν το πνεύμα στο 67ο λεπτό, όταν ο Τζον Γουόλτερς έκανε το 2-0. Το πότάμι δεν είχε γυρισμό και το μόνο που ακολούθησε ήταν το 3-0 από τον Ρόμπι Κιν στο 71' κι η κόκκινη κάρτα του Ράιο Πιρόχα στο 77' που "καταδίκασε" τους γηπεδούχους. Απέναντι σε 9 αντιπάλους, ο Στέφεν Χαντ ανατράπηκε από τον Ατς Πούρχε και ο Κιν έκλεισε το σκορ στο 88' με το 56ο τέρμα του με το εθνόσημο, διατηρώντας την Ιρλανδία για 13ο σερί εκτός έδρας επίσημο ματς αήττητη, επίδοση ρεκόρ για τη χώρα (από την περίοδο 1991-1995).

Οι συνθέσεις

Εσθονία: Παρέικο, Πιρόχα, Κρούγκλοφ, Νμίτριεφ, Κινκ (Πούρχε), Βουνκ (61' Λίντπερ), Βασίλιεφ, Κλάβαν, Γιάαγκερ, Αχγιούπερα (55' Βοσκομποϊνίκοφ), Στεπάνοφ

Ιρλανδία: Γκίβεν, Κέιλ, Γουόρντ, Λέτζερ, Νταν, Γουίλαν (78' Φάχεϊ), Μακγκίντι, Άντριους, Γουόλτερς (83' Κοξ), Κιν, Νταφ (73' Χαντ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK