"Έσβησε" ο προπονητής της Δανίας του 1992

Την τελευταία πνοή του άφησε την Πέμπτη (13/02) σε ηλικία 76 ετών ο Ρίτσαρντ Μέλερ Νίλσεν, ο προπονητής που οδήγησε την εθνική Δανίας στο θαύμα της κατάκτησης του Euro 1992.

"Έσβησε" ο προπονητής της Δανίας του 1992

Ο Νίλσεν αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας τον τελευταίο καιρό και το καλοκαίρι του 2013 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για όγκο στον εγκέφαλο.

Πρόσφατα, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας είχε αποφασίσει να τοποθετήσει τον Νίλσεν στο Hall of Fame. Η οριστικοποίηση θα γινόταν στην ετήσια γενική συνέλευσης της 1ης Μαρτίου στο Οντένσε, ενώ στη σχετική τελετή θα έδινε το παρών και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Ο Γάλλος ήταν προπονητής των "τρικολόρ" , τους οποίους απέκλεισαν οι Σκανδιναβοί στην ξέφρενη πορεία προς την κατάκτηση του πιο σημαντικού τροπαίου της ιστορίας τους, έστω κι αν στην τελική φάση ο Νίλσεν δεν είχε στη διάθεσή του παίκτες όπως ο Μίκαελ Λάουντρουπ και ο Γιαν Μιάλμπι. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Νίλσεν πανηγύρισε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 1995, με τη Δανία να επικρατεί 2-0 της Αργεντινής.

Πριν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του στον πάγκο του οποίου κάθισε για 6 χρόνια (1990-1996, συν 3 νωρίτερα ως βοηθός), ο Νίλσεν είχε δημιουργήσει τη σπουδαία ομάδα της Οντένσε, με την οποία κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και ένα κύπελλο.

Διαβάστε ακόμα

Euro 1992: Από το Αιγαίο στην κορυφή

News 24/7

24MEDIA NETWORK