ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνικός Αστέρας-Ξάνθη 4-2 (πεν.)

Την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου εξασφάλισε ο Εθνικός Αστέρας με την Ξάνθη να είναι η πρώτη ομάδα της Super League που πέφτει θύμα έκπληξης. Σε ένα ματς με λίγες φάσεις αλλά αρκετή ένταση, η ομάδα του Νίκου Παντέλη επικράτησε 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 στα 120 λεπτά).

Εθνικός Αστέρας-Ξάνθη 4-2 (πεν.)
Πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων το πρώτο μέρος όπου οι δύο ομάδες προτίμησαν να φυλάξουν τα νώτα τους και να προσφέρουν κακό θέαμα στους θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες της Καισαριανής.

Επίσης, πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων ένα μεγάλο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου. Εκτός από το τελευταίο τέταρτο όπου Εθνικός Αστέρας και Ξάνθη αποφάσισαν να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν την πρόκριση. Φάσεις έγιναν, ευκαιρίες χάθηκαν, με σημαντικότερη αυτή του Μπούνγκα, ο οποίος στις καθυστερήσεις έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, και οδηγηθήκαμε στην παράταση. Εκεί καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να πετύχει το “χρυσό” γκολ της λύτρωσης, οπότε η λύση δόθηκε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Κιντάνα και Μπούγκα δεν βρήκαν δίχτυα, με τον πρώτο να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γκίτκου και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει το χτύπημα του δεύτερου. Ο Εθνικός Αστέρας πήρε εύστοχα πέναλτι από τους Φραντζεσκί, Κριπιντίρη, Διαμάντη και Καρατζά και συνάμα πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου με σκορ 4-2.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Φραγκής, Καρατζάς, Τραορέ, Κριπιντίρης, Χωριανόπουλος, Τσιώλης, Διαμάντης, Βάσι (98′ Φραντζεσκί), Αντονι, Παυλής (71′ Λουάμο).

SKODA Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Λυμπερόπουλος, Κομεσίδης, Στιούαρτ, Κωστούλας, Σταθάκης, Αντεφέμι, Βασιλακάκης, Μπούγκα, Σουάνης (76′ Κιντάνα), Μπεκαμέγκα (28′ λ.τ Ελινγκτον), Μαρσελίνιο (62′ Φλίσκας)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK