Έτοιμες οι προτάσεις για ανανέωση: Ποιοι προηγούνται, ποια η δύσκολη υπόθεση

Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς έπιασε δουλειά και μία από προτεραιότητες είναι τα συμβόλαια που λήγουν στο τέλος της σεζόν. Ήδη έγινε η πρώτη κουβέντα με Μπάγεβιτς - Κετσπάγια.

Έτοιμες οι προτάσεις για ανανέωση: Ποιοι προηγούνται, ποια η δύσκολη υπόθεση

Εννιά συμβόλαια λήγουν το προσεχές καλοκαίρι και οι άνθρωποι της ΑΕΚ -συμπεριλαμβανομένου και του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς πριν αναχωρήσει για Σουηδία- έκαναν μια πρώτη κουβέντα για τις ανανεώσεις ορισμένων εξ αυτών.

Οι τρεις άνδρες συζήτησαν επ' αυτού και πλέον έπονται οι επαφές με τους ποδοσφαιριστές - εκπροσώπους τους, τουλάχιστον με αυτούς που υπάρχει διάθεση να παραμείνουν.

Το πρώτο... φαβορί για ανανέωση του συμβολαίου είναι ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, ενώ όπως όλα δείχνουν η ΑΕΚ θα προτείνει ανανέωση συμβολαίου και στον Χρήστο Αραβίδη.

Από την άλλη υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν θα είναι απλές, όπως για παράδειγμα αυτή του Μιχάλη Μπακάκη. Ο τελευταίος δεν έχει πάρει έως τώρα το χρόνο συμμετοχής που θα περίμενε και η επέκταση του συμβολαίου του με την ομάδα δεν προβλέπεται η πιο εύκολη υπόθεση.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ντάρκο Ζόριτς, τον οποίο η ΑΕΚ υπολογίζει σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ωστόσο ο ίδιος ο παίκτης ζήτησε να μείνει ελεύθερος από εφέτος, πατώντας μάλιστα πόδι και καταστρέφοντας -στην ουσία- τη μεταγραφή του Μπελκαρουί, αφού κράτησε δεσμευμένη τη θέση ξένου που απαιτούνταν.

Ελάχιστες -ίσως και κάτι λιγότερο- είναι οι πιθανότητες να υπάρξει συνέχεια στη συνεργασία της ΑΕΚ με τον Πέκχαρτ μετά το καλοκαίρι αφού και το συμβόλαιο του Τσέχου λήγει τον Ιούνιο, ενώ δεν είναι μεγάλες οι πιθανότητες για ανανέωση του Ρόναλντ Βάργκας. Ωστόσο, η περίπτωση του Βενεζουελάνου θα κριθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ερωτηματικό παραμένει ο Ροντρίγκο Γκάλο από τον οποίο οι "κιτρινόμαυροι" είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από την παρουσία του, ωστόσο το καλοκαίρι θα έχει κλείσει και τα 31 και αποτελεί ένα ζήτημα αυτό. Ανοιχτή είναι και η υπόθεση του Λαμπρόπουλου, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα από τη Β’ Εθνική, έχει χαμηλό συμβόλαιο και είναι… διπλοθεσίτης κάτι που έχει τη δική του σημασία.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τερματοφύλακα, Ηλία Βούρα, του οποίου επίσης η συνεργασία με την ΑΕΚ ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2017, θα κριθεί ανάλογα με την απόφαση που θα πάρει η Ένωση για τον τρίτο τερματοφύλακα, αλλά οι πιθανότητες και σε αυτή την περίπτωση είναι μικρές.

* Το 2018 λήγουν τα συμβόλαια των Μάνταλου, Γιόχανσον, Ντίντακ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK