Έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία δήλωσαν Καλά και Κάρλος
Την ευκαιρία τους και γιατί όχι ένα τίτλο θα διεκδικήσουν στην ΑΕΚ τα δυο νέα μεταγραφικά της αποκτήματα Χουάν Κάλα και Χοσέ Κάρλος , όπως τόνισαν αμφότεροι κατά την επίσημη παρουσίαση τους το μεσημέρι της Τρίτης.
. Και οι δυο Ισπανοί ποδοσφαιριστές στάθηκαν στην παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ελληνικής ομάδας αλλά και στη συμμετοχή της Ένωσης στο Europa League.
Αρχικά μίλησε ο Χουάν Κάλα: “ Είναι πολύ σημαντικό γεγονός ότι ο προπονητής μας ήθελε στην ομάδα και μας γνώριζε. Αυτό ήταν ένα στοιχείο, αλλά ρόλο έπαιξε και η επικοινωνία με τη διοίκηση και τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ. Μίλησα με τον κ. Χιμένεθ μόνο μία φορά. Από εκεί και πέρα τη δουλειά έκαναν οι μάνατζερ. Μου ανέφερε πως η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο και πως θα λάβει μέρος στο Europa League. Αυτό ήταν ένα σημαντικό κίνητρο για να έρθω”, τόνισε ο Χουάν Κάλα.
Με τη σειρά του Χοσέ Κάρλος τόνισε: “Η παρουσία του Χιμένεθ ήταν καταλυτικός παράγοντας. Έχουμε συνεργαστεί και χαίρομαι που θα συνεργαστούμε ξανά. Θέλω να ανταποκριθώ σε αυτά που θα ζητήσει ο προπονητής από μένα. Δεν χρειάστηκε να μου πει πολλά πράγματα ο κύριος Χιμένεθ. Ήταν ευκαιρία για μένα να έρθω σε μία σημαντική ομάδα, να μου δοθούν ευκαιρίες να παίξω και να εξελιχθώ σαν ποδοσφαιριστής”.
Αισιόδοξοι δήλωσαν και για τη νέα χρονιά “Γνωρίζω πως η ΑΕΚ είχε πολλά χρόνια να κατακτήσει κάποιον τίτλο και τα κατάφερε πέρυσι με τη βοήθεια του κ. Χιμένεθ. Μακάρι να το επαναλάβει και φέτος”, τόνισε ο Καλά , ενώ ο συμπαίκτης του συμπλήρωσε: “Στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, η διατήρηση του τίτλου του Κυπέλλου και μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Μακάρι η παρουσία μου στην ομάδα να συνδυαστεί με μία πετυχημένη σεζόν”.
Ο Χοσέ Κάρλος ρωτήθηκε για τους λόγους που υπέγραψε για ένα χρόνο, χωρίς οψιόν ανανέωσης. “ Δεν μπορούσα να δεσμευτώ για περισσότερο. Ήθελα να δω πώς θα εξελιχθεί αυτός ο πρώτος χρόνος. Αν δω μετά από αυτό το χρόνο πως όλα είναι καλά και είναι όλοι ευχαριστημένοι ,ίσως γίνει κάτι το επόμενο καλοκαίρι”, ανέφερε.” Όσο για τη σύγκριση με το Νάτσο Σκόκο, από τότε που ο Σταύρος Αδαμίδης είπε πως θα είναι ο αντικαταστάτης του, τόνισε: “Δεν γνωρίζω για τον Σκόκο. Δεν ήρθα για να αντικαταστήσω κανέναν, αλλά για να παίξω καλά, να βοηθήσω την ομάδα και να εξελιχθώ”.