Έτοιμος να πάρει πίσω το "μπλόκο" ο Κοντονής!

Προς ανατροπή οδεύει η απόφαση του Υφυπουργού αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, να απαγορεύσει την μετακίνηση "οργανωμένη και μεμονωμένη" 2.000 οπαδών του Παναθηναϊκού στο πρώτο εκτός έδρας ματς της σεζόν κόντρα στον Λεβαδειακό!

Έτοιμος να πάρει πίσω το "μπλόκο" ο Κοντονής!

Tο μεσημέρι της Πέμπτης (8/9) το Υφυπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού με απόφασή του (την οποία σας παρουσιάζει τοContra.grμέσω των επίσημων εγγράφων), γνωστοποίησε πως δεν επιτρέπει την οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των φίλων του Παναθηναϊκού στο σαββατιάτικο (10/9) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς.

Στο σκεπτικό της υπουργικής απόφασης αναφέρεται πως:

"Αποφασίζουμε την απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης των φιλάθλων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 3αγωνιστικής του πρωταθλήματοςSUPERLEAGUEπεριόδου 2016-17, μεταξύ των ομάδωνΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 10-9-2016 και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4326/2015 «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» και την ΚΥΑ με αριθμ. ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΜΑΕ/229157/12877/1280/236/20-8-2015 «Εφαρμογή Ηλεκτρονικού Συστήματος για την έκδοση, διάθεση και έλεγχο της διακίνησης των ονομαστικών/αριθμημένων εισιτηρίων σε αγώνες του επαγγελματικού αθλητισμού» καθίσταται σαφές ότι δεν μπορούν να ζητούνται ομαδικά εισιτήρια από τις ΑΑΕ ή ΤΑΑ, δεδομένου ότι τα εισιτήρια εκδίδονται πάντα αριθμημένα και ονομαστικά, με τον αριθμό του εισιτηρίου να αντιστοιχεί σε μία θέση καθήμενου θεατή".

Το έγγραφο:

Έτοιμος να πάρει πίσω το "μπλόκο" ο Κοντονής!

Αυτά ανέφερε λοιπόν η υπουργική απόφαση που κοινοποιήθηκε προς τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ Λεβαδειακός,Superleagueκαι Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας. Πάμε να δούμε τώρα τι ακολούθησε σ’ αυτές τις τελευταίες 3 ώρες.

Τόσο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός (πολύ περισσότερο), όσο και η ΠΑΕ Λεβαδειακός επικοινώνησαν με την πλευρά του Υφυπουργείου και ζήτησαν να μάθουν το λόγο της συγκεκριμένης απόφασης. Πόσω μάλλον απ’ τη στιγμή που την Τετάρτη (7/9) είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας ανάμεσα στις δύο ΠΑΕ και την Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα στο αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να λάβει 2.000 εισιτήρια.

Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε και ως έξτρα επιχείρημα, το γεγονός ότι στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι (24/1/2016), ο Παναθηναϊκός είχε πάρει ξανά εισιτήρια (τα οποία διατέθηκαν προς τους οπαδούς του από εκδοτήριο που λειτουργούσε έξω απ’ το γήπεδο) και δεν είχε συμβεί το παραμικρό.

Εδώ πρέπει να ανοίξουμε και μια μικρή παρένθεση για να εξηγήσουμε το εξής: Στα έγγραφα που επικαλείται το Υφυπουργείο για την αρχική του απόφαση, χρησιμοποιείται κι ένα χαρτί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας (το «3» στο πρώτο έγγραφο που σας παρουσιάζει τοContra.gr), στο οποίο υπάρχει εισήγηση για «την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων».

Αυτό, όπως τονίζεται από κύκλους της "πράσινης" ΠΑΕ είναι καθαρά τυπικό και γίνεται πάντα σε όλες τις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας. Πάντα δηλαδή η αστυνομία -για τυπικούς λόγους- εισηγείται να μην υπάρχει μετακίνηση οπαδών. Το ίδιο μάλιστα είχε γίνει και πέρσι, πριν από τον αντίστοιχο αγώνα Λεβαδειακού-Παναθηναϊκού, ο οποίος μάλιστα είχε πραγματοποιηθεί σε πολύ πιο "δύσκολο" κλίμα, αφού μόλις 5 μέρες νωρίτερα ο Σταύρος Κοντονής είχε βάλει το "λουκέτο" στο ιστορικό πέταλο της «Θύρας 13» ως έξτρα ποινή απ’ την Πολιτεία, για τα επεισόδια που είχαν γίνει στο ντέρμπι (που δεν ξεκίνησε ποτέ) ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επικοινώνησαν με το Υφυπουργείο και εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους, για την υπουργική απόφαση και για το γεγονός ότι σε αυτή, είχαν συμπεριληφθεί (για πρώτη φορά) και οι λέξεις " μεμονωμένη μετακίνηση". Γεγονός που θα έδενε τα… χέρια των ΠΑΕ Λεβαδειακός και ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στα συμφωνηθέντα για παραχώρηση 2.000 εισιτηρίων.

Η απάντηση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού ήταν πως «…κάναμε λάθος» και πως «…κάποιος υπάλληλος δεν μετέφερε στη σωστή βάση τους τα πράγματα προς τον Υφυπουργό». Είναι πολύ πιθανό η «παρεξήγηση» να έχει προκύψει απ’ το έγγραφο που έστειλε στο Υφυπουργείο η Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας, η οποία εισηγείται αρνητικά -και- για μεμονωμένη μετακίνηση, επικαλούμενη επεισόδια που είχαν γίνει στο παρελθόν στο συγκεκριμένο γήπεδο. Αυτό προφανώς προστέθηκε λανθασμένα, διότι και πέρσι (με το κλίμα -όπως τονίσαμε- να είναι πολύ πιο «εκρηκτικό») ΔΕΝυπήρχε εισήγηση για απαγόρευση μεμονωμένης μετακίνησης απ’ την Αστυνομία Βοιωτίας. Ενώ αντίστοιχα στη σύσκεψη της Τετάρτης, η Αστυνομία δεν έφερε αντίρρηση στην παραχώρηση εισιτηρίων, εφόσον τα έβρισκαν μεταξύ τους οι ομάδες στον τρόπο διάθεσης. Επίσης, αξίζει να επισημανθεί πως η εισήγηση της ΔΕΑΒ είναι μόνο για απαγόρευση οργανωμένης και όχι, μεμονωμένης, μετακίνησης.

Στις συνεχόμενες επαφές που ακολούθησαν από την «πράσινη» ΠΑΕ, υπήρξαν διαβεβαιώσεις από στελέχη του Υφυπουργείου, πως το θέμα θα διευθετηθεί, απ’ τη στιγμή που εντοπίστηκε το «λάθος» στην ενημέρωση και πως ο Παναθηναϊκός θα πάρει εντέλει κανονικά τα εισιτήρια για τον αγώνα του Σαββάτου.

Αυτό πάντως, δεν αναμένεται να κοινοποιηθεί -λόγω χρόνου- εντός της Πέμπτης (8/9), αλλά θα γίνει το πρωί της Παρασκευής (9/9) με την κοινοποίηση του ίδιου εγγράφου, στο οποίο θα έχει απαλειφθεί πλέον η λέξη "μεμονωμένη" δίπλα στην απαγόρευση της μετακίνησης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φεύγει από την PUMA και πάει NIKE ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK