Ετσι δεν πάει πουθενά...

Ετσι δεν πάει πουθενά...

Με εμφανίσεις σαν αυτή κόντρα στην Μέταλουργκ ο ΠΑΟΚ δεν δικαιούται να κάνει ευρωπαϊκά όνειρα. Ασύνδετος, χωρίς σύστημα ο Δικέφαλος έμεινε στο 1-1 με την Μέταλουργκ στην Τούμπα για το ΚύπελλοUEFAαν και προηγήθηκε. Ηταν το 5ο σερί ευρωπαϊκό ματς που οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να νικήσουν στην έδρα τους.

Τo ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο ματς δεν ήταν το ενδεδειγμένο για μία τέτοια αναμέτρηση. Η μεσαία γραμμή του Δικεφάλου δεν είχε καμία συμμετοχή στο παιχνίδι και η μπάλα μεταφερόταν από την άμυνα στην επίθεση με βαθιές μπαλιές. Η Μέταλουργκ, από την πλευρά της, είχε την κατοχή της μπάλας αλλά οι επιθετικοί της δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί για την εστία του Τοχούρογλου.

Mετά το πέρας του πρώτου 20λεπτου ο ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεση του πιο ψηλά στο γήπεδο και στην πρώτη του σημαντική στιγμή προηγήθηκε στο σκορ. Ο Μίετσελ κυνήγησε με πείσμα μία φάση στα αριστερά και αφού νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο γύρισε για τον Σαλπιγγίδη. Ο βραχύσωμος φορ είχε εύκολη δουλειά και έγραψε το 1-0 στο 25'.

To γκολ ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του ΠΑΟΚ οι οποίοι πλέον μάρκαραν με περισσότερο πάθος και έβγαιναν πρώτοι πάνω στην μπάλα. Οι Ουκρανοί όμως πλησίασαν στο 1-1 σε μία φάση που δεν μύριζε γκολ. Η σέντρα του Σκατσένκο βρήκε απροετοίμαστους τους κεντρικούς αμυντικούς του Δικεφάλου άλλα η κεφαλιά του Σισένκο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τοχούρογου. Χωρίς αμφιβολία το 1-0 έδινε στον ΠΑΟΚ το ψυχολογικό προβάδισμα για την επανάληψη.

Καθίζηση


Aντί ο Δικέφαλος να παίξει ήρεμα και να "χτίσει" πάνω στο 1-0 του πρώτου ημιχρόνου άφησε τους Ουκρανούς να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να πατήσουν στην περιοχή του Τοχούρογλου. Η κατάσταση δεν άλλαξε ακόμα και μετά τις αλλαγές του Καραγεωργίου (έριξε στη μάχη Μαλαδένη και Φουτσίνι) με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να τιμωρηθεί στη φάση του 67’. Ο Σισένκο έγινε αποδέκτης ωραίας κάθετης μπαλιάς και παραβίασε την εστία της ελληνικής ομάδας με δυνατό σουτ.

Η είσοδος του Σικαμπάλα στο παιχνίδι στο 75’ έδωσε πνοή και ταχύτητα στον ΠΑΟΚ ο οποίος έψαχνε επιτακτικά το γκολ. Μάλιστα ο Αιγύπτιος δημιούργησε προϋποθέσεις για τέρμα ένα λεπτό αργότερα αλλά μετά την εξαιρετική κάθετη μπαλιά του, ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να πλασάρει.
Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι καθώς οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν είχαν καθαρό μυαλό για να φτιάξουν φάσεις μπροστά στην ουκρανική εστία. Ετσι το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και έκανε δύσκολη την προσπάθεια πρόκρισης του ΠΑΟΚ.


ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Ακιέλ (74’ Σικαμπάλα), Ουντέζε, Καρυπίδης, Μέγκαχεντ, Εγκωμίτης (53’ Φουτσίνι), Ζαγοράκης, Χαραλάμπους, Βαγγελής (56’ Μαλαδένης), Σαλπιγγίδης, Μίετσελ

Μέταλουργκ: Βιρτ, Φλορέα, Ζοτόφ, Ρίστιτς (83’ Ολεξιένκο), Σκατσένκο, Ζακαρλιούκα, Κοσίριν (90’ Πριγιόμοφ), Σισένκο, Νε, Αλιούτα (90+ Μελικιάν), Γκιουζέλοφ


News 24/7

24MEDIA NETWORK