Έτσι έχασαν Τσέλσι και Άρσεναλ τον πιτσιρικά Εμπαπέ!

Η Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε 180.000.000 ευρώ για να αποκτήσει τον Κιλιάν Εμπαπέ από την Μονακό το καλοκαίρι του 2017 όμως ο παίκτης θα μπορούσε να είχε καταλήξει στην Premier League λίγα χρόνια νωρίτερα με... ψίχουλα, για λογαριασμό της Τσέλσι. Διαβάστε για την αποτυχημένη απόπειρα των "μπλε" να τον κάνουν κάτοικο Λονδίνου αλλά και για την "ήττα" της Άρσεναλ λίγο αργότερα.

France's Kylian Mbappe, right, and and Antoine Griezmann kiss the World Cup trophy during a ceremony following the UEFA Nations League soccer match between France and The Netherlands at the Stade de France stadium in Saint-Denis, outside Paris, France, Sunday, Sept. 9, 2018. (AP Photo/Christophe Ena)
France's Kylian Mbappe, right, and and Antoine Griezmann kiss the World Cup trophy during a ceremony following the UEFA Nations League soccer match between France and The Netherlands at the Stade de France stadium in Saint-Denis, outside Paris, France, Sunday, Sept. 9, 2018. (AP Photo/Christophe Ena) AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν έχει συμπληρώσει ακόμα 20 χρόνια ζωής (αυτό θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου) αλλά μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του "χορτάτο" ποδοσφαιρικά, με δεδομένο πως έχει πάρει ήδη πρωτάθλημα με Μονακό (2017) και Παρί Σεν Ζερμέν (2018) και Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Γαλλίας.

Τα κατορθώματά του μάλιστα αυτά δεν αποκλείεται να προκαλούν... θλίψη σε δύο λονδρέζικες ομάδες: όχι λόγω ζήλειας και φθόνου απέναντι στο παιδί-θαύμα του γαλλικού ποδοσφαίρου αλλά στενοχώριας που δεν μπόρεσαν εκείνες να κάνουν το deal πριν λίγα χρόνια και να τον φέρουν στην αγγλική πρωτεύουσα.

Αυτή δε που μπορεί κάλλιστα να τα βάζει με την τύχη της είναι η Τσέλσι, με το βιβλίο "Mbappe" που βγήκε στην κυκλοφορία (Luca Caioli και Cyrill Gollot οι συγγραφείς) να αποκαλύπτει πως την άνοιξη του 2011 ο 13χρονος τότε Εμπαπέ πέρασε μία ολόκληρη εβδομάδα στο προπονητικό κέντρο των "μπλε".

PSG's Kylian Mbappe reacts after missing a chance to score during the French League One soccer match between Paris Saint Germain and Angers at the Parc des Princes stadium in Paris, Saturday, Aug. 25, 2018. (AP Photo/Laurent Cipriani)
PSG's Kylian Mbappe reacts after missing a chance to score during the French League One soccer match between Paris Saint Germain and Angers at the Parc des Princes stadium in Paris, Saturday, Aug. 25, 2018. (AP Photo/Laurent Cipriani) AP PHOTO/LAURENT CIPRIANI

Όχι βέβαια για τουρισμό, με την Τσέλσι να προσπαθεί να τον "ψήσει" μέσω των Κάρλο Αντσελότι και Ντιντιέ Ντρογκμπά να αφήσει την πατρίδα του και να μετακομίσει στην Αγγλία για να ενταχθεί στα τμήματα υποδομής της.

Στο βιβλίο αυτό αναφέρεται πως ο Εμπαπέ "είχε τη μοναδική εμπειρία να φορέσει τη φανελα της Τσέλσι σε φιλικό απέναντι στην Κ-12 της Τσάρλτον", ταυτόχρονα όμως υπογραμμίζεται ότι "η Τσέλσι δεν μπόρεσε να πιάσει το λαχείο".

Τι συνέβη; Η οικογένειά του θεώρησε τεράστια αλλαγή για τον ίδιο να αφήσει την πατρίδα του τόσο μικρός και δεν έδωσε συγκατάθεση, με αποτέλεσμα η ιστορία να γραφτεί διαφορετικά λίγα χρόνια αργότερα...

Στο ίδιο βιβλίο αναφέρεται επίσης ότι ο Αρσέν Βενγκέρ ταξίδεψε στο Παρίσι πριν λίγα χρόνια για να πείσει την οικογένεια του Εμπαπέ να αφήσει το παίκτη να πάει στην Άρσεναλ. Ούτε εκείνος όμως τα κατάφερε και έτσι ο Γάλλος πήγε στην Μονακό, λίγο πριν έρθει η εκτόξευσή του με την Παρί και την εθνική Γαλλίας...

News 24/7

24MEDIA NETWORK