Έτσι η Μονακό "πάτησε" τον Γκουαρδιόλα

Ο Γκουαρδιόλα έχασε. Ο Ζαρντίμ τον κέρδισε κατά κράτος. Η Μονακό πέρασε στην επόμενη φάση με επιμέρους σκορ 6-6 (με τα εκτός έδρας γκολ) και πλέον έρχονται και οι αριθμοί να δείξουν το... γιατί.

Monaco's Tiemoue Bakayoko, right, celebrates his side side's 3rd goal with Kylian Mbappe during a Champions League round of 16 second leg soccer match between Monaco and Manchester City at the Louis II stadium in Monaco, Wednesday March 15, 2017. (AP Photo/Claude Paris)
Monaco's Tiemoue Bakayoko, right, celebrates his side side's 3rd goal with Kylian Mbappe during a Champions League round of 16 second leg soccer match between Monaco and Manchester City at the Louis II stadium in Monaco, Wednesday March 15, 2017. (AP Photo/Claude Paris) AP

Η τακτική του Γκουαρδιόλα απέτυχε. Ο βρετανικός τύπος την Πέμπτη (16/3) έχει επιτεθεί έντονα στις επιλογές του Καταλανού τεχνικού που κατέβασε μία άκρως επιθετική ενδεκάδα να αντιμετωπίσει την καλύτερη επίθεση της Ευρώπης. Και τελικά το πλήρωσε!

Το πρώτο ημίχρονο για τους "πολίτες" πήγε χαμένο, ενώ στο δεύτερο που σήκωσε κεφάλι ήταν πραγματικά αργά για το σύνολο του Πεπ που έμοιαζε ανήμπορο να αντιδράσει στις μεγάλες ορέξεις του Μπαπέ, του Μπακαγιόκο και του Φαμπίνιο. Και πλέον έρχονται και οι αριθμοί να το αποδείξουν με ένα στατιστικό από το παιχνίδι να δείχνει την υπεροχή της γαλλικής ομάδας στο πριγκιπάτο.

Σε 90 λεπτά, τα δύο σέντερ μπακ της Σίτι, ο Τζον Στόουνς και ο Αλεξάνταρ Κολάροφ, δεν κέρδισαν ούτε μία μονομαχία! τι κι αν η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ της αγγλική ομάδας (59-41); Οι παίκτες του Ζαρντίμ ήθελαν παραπάνω την πρόκριση και έτρεχαν "λυσσασμένοι" να κυνηγήσουν κάθε μπαλιά.

Η παρέα του Σέρχιο Αγκουέρο είχε ήδη μία πολύ δύσκολη αποστολή στο Μονακό, καθώς η ομάδα του πριγκιπάτου έχει δημιουργήσει ένα "απόρθητο κάστρο", μετρώντας 21 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα στο σπίτι της, σκοράροντας μάλιστα 75 φορές!

Photo credits: AP Photo/Claude Paris

News 24/7

24MEDIA NETWORK