Έτσι περνάει ο ΠΑΟΚ

Πως ο Δικέφαλος θα βρεθεί στην φάση των "32" του Europa League. Τι αποτελέσματα χρειάζεται στην τελική ευθεία των ομίλων.

Έτσι περνάει ο ΠΑΟΚ
INTIME

Ο ΠΑΟΚ για να είναι ήσυχος όσον αφορά την πρόκριση στους "32" του Europa League, θα πρέπει να κερδίσει σήμερα (27/11) την Ντιναμό Μινσκ και στις 11 Δεκεμβρίου την Γκινγκάμπ στην Τούμπα. Για να βάλουμε, όμως, τα πράγματα σε μία σειρά.

Κατ' αρχήν, εφόσον ο Δικέφαλος σήμερα (27/11) χάσει ή φέρει ισοπαλία κόντρα στην Ντιναμό Μινσκ και η Γκινγκάμπ κερδίσει στην έδρα της την Φιορεντίνα, τότε η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη αποχαιρετά την διοργάνωση. Ο ΠΑΟΚ θα μείνει εκτός και στην περίπτωση που σήμερα (27/11) χάσει και η Γκινγκάμπ αναδειχθεί ισόπαλη με την Φιορεντίνα.

Από εκεί και πέρα, μπορεί ο ΠΑΟΚ να ηττηθεί ή να αναδειχθεί ισόπαλος σήμερα στο Μπορίσοφ και να συνεχίσει να έχει ελπίδες πρόκρισης, εφόσον, όμως, η Γκινγκάμπ χάσει ή φέρει "Χ" απέναντι στην Φιορεντίνα. Το ζητούμενο, με λίγα λόγια, για τον Δικέφαλο είναι μετά την σημερινή (27/11) αγωνιστική η βαθμολογική διαφορά μεταξύ του ΠΑΟΚ και της γαλλικής ομάδας να παραμείνει στους 3 βαθμούς ή να μειωθεί.

Στην περίπτωση που μειωθεί, τότε ο Δικέφαλος με μία απλή νίκη επί των Γάλλων την τελευταία αγωνιστική περνάει στην επόμενη φάση. Στην περίπτωση που η διαφορά παραμείνει, πάντως, στους 3 βαθμούς, τότε ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί επιτυχία εις βάρος της Γκινγκάμπ στην Τούμπα στις 11 Δεκεμβρίου με 2-0 ή με τρία γκολ διαφορά εάν οι Γάλλοι σκοράρουν στην Θεσσαλονίκη. Κι αυτό γιατί το πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας, είναι τα αποτελέσματα στους αγώνες μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων και η Γκινγκάμπ είχε κερδίσει στο Ρουντουρού με 2-0.

Υπάρχει, τέλος, και το ακραίο σενάριο, η Φιορεντίνα να χάσει τα δύο επόμενα παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ να κάνει το δύο στα δύο στα εναπομείναντα ματς του ομίλου κι έτσι να δούμε τριπλή ισοβαθμία στους 10 βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση ο Δικέφαλος δεν θα συνεχίσει στο Europa League.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας, αναλυτικά, είναι τα εξής:

-Τα μεταξύ τους αποτελέσματα

-Διαφορά γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια

-Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς

-Περισσότερα γκολ εκτός έδρας στα μεταξύ τους παιχνίδια

-Συνολική διαφορά τερμάτων στην βαθμολογία του ομίλου

-Καλύτερη επίθεση

Η βαθμολογία σε τέσσερα παιχνίδια:

1. Φιορεντίνα 10 βαθμοί (+7 διαφορά τερμάτων)

2. Γκινγκάμπ 7 βαθμοί (+1 διαφορά τερμάτων)

3. ΠΑΟΚ 4 βαθμοί (+2 διαφορά τερμάτων)

4. Ντιναμό Μινσκ 1 βαθμός (-10 διαφορά τερμάτων)

Η τελευταία αγωνιστική (11/12):

ΠΑΟΚ-Γκινγκάμπ

Φιορεντίνα-Ντιναμό Μινσκ

*Αν υπάρξει ισοβαθμία ακόμα και μετά από τα 6 πρώτα κριτήρια, τότε περνάει αυτός με την καλύτερη βαθμολογία στην UEFA που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο ΠΑΟΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK