Έτσι περνούν στους "32" Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός

Η ώρα της τελικής κρίσης έφτασε για τους τρεις εκπροσώπους μας στο Europa League αφού απόψε θα παίξουν τα ρέστα τους για πρόκριση στους "32" του Europa League. Τι χρειάζονται όμως για να περάσουν στην επόμενη φάση; Το Contra.gr σας παρουσιάζει όλα τα σενάρια... πρόκρισης.

Έτσι περνούν στους "32" Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός

Η ώρα της... αλήθειας! Μετά από αγωνιστική απραξία 2,5 εβδομάδων, οι τρεις ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στους ομίλους του Europa League επιστρέφουν στη δράση και μάλιστα θα πάρουν μέρος σε ματς-φωτιά, από τα οποία θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το αν θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση και το 2017.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να "καθαρίσει" την πρόκριση από απόψε, αρκεί να μην ηττηθεί στο σπίτι του (όπως έκανε για παράδειγμα απέναντι στο ΑΠΟΕΛ) από την Γιουνγκ Μπόις ενώ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ καλούνται να φορέσουν το καλό ευρωπαϊκό τους κοστούμι και να βγουν... ατσαλάκωτοι από τις εκτός έδρας δοκιμασίες με τους πρωτοπόρους των ομίλων τους, Άγιαξ και Φιορεντίνα αντίστοιχα.

Ποιά είναι όμως τα σενάρια όσον αφορά στην υπόθεση πρόκριση των τριών ελληνικών ομάδων στους "32" του Europa League; Διαβάστε αναλυτικά...

2ος όμιλος

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε σαφώς πλεονεκτικότερη θέση έναντι των άλλων δύο ελληνικών ομάδων στο δρόμο προς τα νοκ-άουτ ματς του Europa League αφού έχει ήδη μαζέψει επτά βαθμούς στο σακούλι μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων και έχει τη μεγάλη ευκαιρία να "σφραγίσει" απόψε την πρόκριση μέσα στο σπίτι του.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να το πετύχει αυτό είναι να μην ΜΗΝ ηττηθεί στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" από τη Γιουνγκ Μπόις, αφού ακόμα και με ισοπαλία θα διατηρήσει τη "χρυσή" διαφορά των τριών πόντων από τους Ελβετούς και θα έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στο φινάλε ενώ ταυτόχρονα δεν θα απειλείται από την Αστάνα ακόμα και αν οι Καζάκοι κάνουν εκείνοι το "2 στα 2" στο φινάλε.

Τί γίνεται σε περίπτωση ήττας από την Γιουνγκ Μπόις που είναι και το απευκταίο σενάριο; Σε περίπτωση που χάσει με 1-0 τότε οι Ελβετοί θα είναι στο ίδιο ακριβώς "σημείο" με τον Ολυμπιακό (οι Πειραιώτες είχαν νικήσει 1-0 στην πρεμιέρα με το γκολ του Καμπιάσο) και όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα την τελευταία αγωνιστική, με τον Ολυμπιακό να έχει το +2 όσον αφορά στη διαφορά τερμάτων σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Αν όμως η Γιουνγκ Μπόις νικήσει βάζοντας πάνω από ένα γκολ στο "Καραϊσκάκης" (2-1, 3-2 κτλ) τότε θα πρέπει στο φινάλε ο Ολυμπιακός να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα κόντρα στο ΑΠΟΕΛ σε σχέση με αυτό που θα φέρουν οι Ελβετοί απέναντι στην Αστάνα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. ΑΠΟΕΛ 9 (6-6)

2. Ολυμπιακός 7 (6-3)

3. Αστάνα 5 (5-8)

4. Γιουνγκ Μπόις 4 (3-3)


5ος όμιλος

Η ομάδα που έχει το σαφώς δυσκολότερο έργο από τις τρεις ελληνικές είναι ο Παναθηναϊκός, αφού είναι αυτή τη στιγμή ουραγός στον όμιλό του με απολογισμό μόλις έναν βαθμό σε τέσσερα ματς (1 ισοπαλία, 3 ήττες) και χρειάζεται ένα μικρό ποδοσφαιρικό... θαύμα για να βρεθεί στους "32" της διοργάνωσης.

Ο Άγιαξ έχει πάρει ήδη το εισιτήριο της πρόκρισης με τους 10 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός καλείται να αφήσει πίσω του Θέλτα και Σταντάρ Λιέγης που έχουν τέσσερις βαθμούς περισσότερους από το "τριφύλλι". Πώς θα γίνει αυτό; Το τρίποντο στην "Amsterdam Arena" είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ απόψε για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι όμως από μόνο του δεν είναι αρκετό, αφού σε περίπτωση που υπάρχει νικητής στο Θέλτα-Σταντάρ Λιέγης τότε αυτόματα οι "πράσινοι" μένουν έξω από το... κόλπο.

Σε περίπτωση που έχει σύμμαχο τα αποτελέσματα το βράδυ της Πέμπτης, νικήσει δηλαδή τον Άγιαξ και έρθει ισόπαλο το Θέλτα-Σταντάρ, τότε την τελευταία αγωνιστική θα χρειάζεται έναν ακόμα συνδυασμό αποτελεσμάτων: νίκη δική του στη "Λεωφόρο" απέναντι στην Θέλτα και την ίδια ώρα νίκη του Άγιαξ στη Λιέγη. Σε μία τέτοια περίπτωση θα φτάσει στους 7 βαθμούς ο Παναθηναϊκός ενώ Ισπανοί και Βέλγοι θα έχουν μείνει στους 6!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 5ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Άγιαξ 10 (8-5)

2. Θέλτα 5 (7-6)

3. Σταντάρ Λιέγης 5 (6-4)

4. Παναθηναϊκός 1 (3-9)

10ος όμιλος

Εξαιρετικά δύσκολο είναι και το έργο του ΠΑΟΚ στο δρόμο προς τους "32" αφού αν θέλει να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια μέσα στο 2017 θα πρέπει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές να μαζέψει 4 βαθμούς περισσότερους από την Καραμπάγκ. Αυτή τη στιγμή η Φιορεντίνα είναι με το ενάμισυ πόδι στην επόμενη φάση καθώς χρειάζεται μόλις έναν πόντο για να "σφραγίσει" το εισιτήριο (έχει 10) ενώ ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 4 πόντους, με την 2η Καραμπάγκ όχι μόνο να έχει τρεις παραπάνω από τον "Δικέφαλο του Βορρά" αλλά να υπερτερεί απέναντι του στην ισοβαθμία έχοντας δύο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Πώς μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα η ομάδα της Θεσσαλονίκης και να πάρει την πρόκριση; Το ένα σενάριο είναι να νικήσει απόψε στο "Artemio Franchi" κάνοντας την πρώτη νίκη της ιστορίας της στην Ιταλία (δεν τα έχει καταφέρει στα έξι προηγούμενα παιχνίδια που έχει δώσει στη γειτονική χώρα) και την τελευταία αγωνιστική να επικρατήσει εντός έδρας της Σλόβαν Λίμπερετς στην Τούμπα και την ίδια ώρα να ηττηθούν οι "βιόλα" από την Καραμπάγκ.

Έτσι θα φτάσει στους 10 βαθμούς και θα αφήσει εκτός την ομάδα του Σόουζα υπερτερώντας στην ισοβαθμία. Η... εναλλακτική είναι να πάρει ισοπαλία στη Φλωρεντία αλλά ταυτόχρονα να ηττηθεί η Καραμπάγκ στο Λίμπερετς από την Σλόβαν και στο φινάλε να νικήσει εκείνος την Σλόβαν και η Καραμπάγκ να χάσει και από την Φιορεντίνα. Αν γίνει αυτό η Φιορεντίνα θα τερματίσει πρώτη με 14 πόντους, ο ΠΑΟΚ δεύτερος με 8 και η Καραμπάγκ (με δύο ήττες στο φινάλε) θα μείνει στους 7.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 10ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Φιορεντίνα 10 (11-2)

2. Καραμπάγκ 7 (6-7)

3. ΠΑΟΚ 4 (2-4)

4. Σλόβαν Λίμπερετς 1 (4-1)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πράσινη απόβαση στο Αμστερνταμ
Γιατί ξέσπασε ο Τσόρι
Με τους 2 "Ιταλούς" κόντρα στην Φιορεντίνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK