Έτσι τα… γύρισε ο Τριτσώνης!

Όλα όσα έγιναν απ’ την περασμένη Παρασκευή ως την επιλογή του Κύζα στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ. Η αρχική θέση του προέδρου της ΚΕΔ η… γυριστή και η "δικαιολογία" πως είναι "διεθνής, ώριμος και... έμπειρος" μετά την έντονη αντίδραση του ΠΑΟ και η απόλυτη "ρήξη". Το Contra.gr καταγράφει το έντονο παρασκήνιο…

Έτσι τα… γύρισε ο Τριτσώνης!

Για τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό, όλες οι εξελίξεις που αφορούσαν την "επόμενη μέρα" του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κοινή προσπάθεια εξυγίανσης, ήταν ολοφάνερο πως είχαν πάρει εδώ κι αρκετούς μήνες άλλο… δρόμο, απ’ την αρχική γραμμή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Οι "πράσινοι" είχαν αποφασίσει ωστόσο (ο καθένας μπορεί να κρίνει αν ήταν λάθος ή σωστή η επιλογή τους) να μην τραβήξουν το… σχοινί και να κρατήσουν μια συνολικά πιο ήπια στάση, σε σχέση με το πώς αντιμετωπίζονταν σε αγώνες κομβικούς, όπως αυτός στα Γιάννινα και στην Ξάνθη και να δείξουν καλή πίστη. Προς την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, την ΚΕΔ των Τριτσώνη-Κουκουλάκη και σ’ όλη αυτή τη μεταβατική φάση, όπου όλα (θεωρητικά) λειτουργούν υπό τη "σκέπη" της FIFA.

Τα παραπάνω ωστόσο, άρχισαν να πηγαίνουν… περίπατο απ’ την περασμένη Παρασκευή (21/4), όταν άρχισε (πρώτα από Θεσσαλονίκη μεριά) να "διαρρέεται" πως ο διαιτητής της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ θα ήταν ο Γιώργος Κύζας. Ο λόγος για τον διεθνή Δραμινό ρέφερι, που ζει κι εργάζεται μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και ήταν απ’ τους διαιτητές, που πάντοτε άφηναν με πολλά παράπονα τον Παναθηναϊκό, όποτε αντάμωναν οι δρόμοι τους στο γήπεδο (το περσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, το ματς με τον Ατρόμητο κ.α.)

Απ’ την περασμένη Παρασκευή στελέχη του Παναθηναϊκού επικοινώνησαν με τον πρόεδρο της ΚΕΔ Σταύρο Τριτσώνη και του εξέφρασαν τις πολύ έντονες αντιρρήσεις τους για την προοπτική ορισμού του Κύζα, υποστηρίζοντας πως έχουν στα χέρια τους πάρα πολλά στοιχεία που δείχνουν πως έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για τον συγκεκριμένο διαιτητή. Ζήτησαν δε, να μην μπουν διαιτητές απ’ τη Θεσσαλονίκη λόγω της "ιδιαιτερότητας" του αγώνα και της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΠΙΘΑΝΗ… ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ

Ο Τριτσώνης τόνισε στην πρώτη επικοινωνία που έγινε, πως δεν θα έμπαινε ο Κύζας. Τη Δευτέρα (24/4) ωστόσο, στους διαιτητικούς ορισμούς των ημιτελικών έπραξε το αντίθετο. Κι όταν ακολούθησε η νέα, πολύ έντονη αυτή τη φορά αντίδραση απ’ τον Παναθηναϊκό, η απάντησή του ήταν "…μα γιατί κάνετε έτσι; Αφού είναι διεθνής, ώριμος κι έμπειρος. Δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα…". Το γήπεδο βεβαίως άλλα έδειξε. Την επομένη ο Αλαφούζος (δύο μέρες πριν το παιχνίδι) έστειλε την περίφημη επιστολή προς τον Τριτσώνη, η οποία (όπως αποκαλύφθηκε κι απ’ την ΠΔΕ) δεν διαβάστηκε απ’ τον πρόεδρο της ΚΕΔ, αλλά πήγε στον πρόεδρο της ΠΔΕ, που την "απέρριψε" ως… απαράδεκτη, καλώντας τον Παναθηναϊκό να καταγγείλει όποιο στοιχείο έχει δημοσίως.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ

Εδώ ερχόμαστε στην απορία των περισσοτέρων: Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν φώναξε ή δεν έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή Αλαφούζου και σειρά απ’ τα στοιχεία που είχε (κι έχει ακόμη κι άλλα) για τον Κύζα. Επικοινωνιακά θα έμοιαζε το πιο σωστό. Και δεν ήταν μόνο ότι δεν ήθελε να ρίξει… λάδι στη "φωτιά" πριν από τον ημιτελικό. Οι άνθρωποί του δεν το έπραξαν, διότι δεν ήθελαν μέσα σ’ όλα να αποπροσανατολίσει (και) την ομάδα λίγο πριν το ματς.

Οι περισσότεροι θα υποστηρίξουν πως ήταν λάθος και δη μεγάλο, επικοινωνιακά. Απ’ την άλλη όμως δεν έπρεπε να "χαλάσει" το μυαλό της ομάδας, όσο κι αν τα "μηνύματα" που έρχονταν για τον Κύζα, "φωτογράφιζαν" το τι… ερχόταν.

Ο Παναθηναϊκός ενημέρωσε πλην της ΚΕΔ και του προέδρου της ΠΔΕ κ. Δρόμου και τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και τους κάλεσε να πάνε στη Θεσσαλονίκη, γιατί με βάσει τα στοιχεία τους "…θα έχουμε θέματα με τον Κύζα".

ΣΚΛΗΡΟ… ΡΟΚ

Πλέον, μετά και τα χθεσινά και τις ανακοινώσεις που υπήρξαν, ο Παναθηναϊκός οδηγείται στο δρόμο της απόλυτης ρήξης με την ΠΔΕ και την ΚΕΔ τις οποίες όπως ανέφερε θεωρεί συνυπεύθυνες για τον αποκλεισμό. Και δεν… πείθεται πως ο Κύζας θα τεθεί μια και καλή στο περιθώριο. Η πληροφόρηση που έχουν τουλάχιστον στον Παναθηναϊκό, δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. Το σίγουρο πάντως, είναι πως από τούδε και στο εξής, αφού δεν υπάρχει ο παραμικρός σεβασμός (κι απ’ τη στιγμή που οι "πράσινοι" ουδέποτε έδειξα διάθεση να ακολουθήσουν "πρακτικές" άλλων), ο μοναδικός "δρόμος" του είναι θα βγαίνουν όλα στη… φόρα. Σε ορισμούς, σε αποφάσεις, τα πάντα… Το σκληρό… ροκ της αντιπολίτευσης (ξαν)αρχίζει…

News 24/7

24MEDIA NETWORK