Έτσι θα μείνει στην ΑΕΚ ο Κριχόβιακ μετά το καλοκαίρι

Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ βρίσκεται ΉΔΗ στην Ελλάδα και αυτές είναι πλέον οι διεργασίες στις οποίες θα εισέλθει η ΑΕΚ προκειμένου να τον κρατήσει για τις επόμενες σεζόν.

Έτσι θα μείνει στην ΑΕΚ ο Κριχόβιακ μετά το καλοκαίρι
EUROKINISSI

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Το γεγονός ότι ο αρχηγός της Εθνικής Πολωνίας Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ θα βρίσκεται στην Ελλάδα για περίπου δύο μήνες και συνολικά 9 αγώνες, είναι από μόνο του σπουδαίο. Την επομένη του χαρμόσυνου νέου γράψαμε ότι σημασία έχει σε πρώτη φάση να τον απολαύσουμε. Σήμερα θα εξετάσουμε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να συνεχίσει στην ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι.

Πίσω στη Ρωσία, στην Κρασνοντάρ όπου ανήκει, ο Κριχόβιακ έχει λαμβάνειν 6 εκατ. ευρώ έως το καλοκαίρι του 2024. Πολλά τα χρήματα για να τα αφήσει έτσι απλά θα σκεφτεί κάποιος και δικαιολογημένα, όμως εδώ από το ρεπορτάζ προκύπτουν δύο στοιχεία πολύ σημαντικά:

α) Ο διεθνής μέσος θέλει με κάθε τρόπο να φύγει από τη χώρα, όποια κατάσταση κι αν επικρατεί σε αυτή και στο ποδόσφαιρό της μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη εξουσιοδοτήσει το γραφείο που τον εκπροσωπεί.

β) Αυτή την περίοδο βαδίζουμε σε εντελώς αχαρτογράφητα νερά σχετικά με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν ενόψει της επόμενης σεζόν για όλους τους παίκτες που έχουν συμβόλαια σε Ρωσία και Ουκρανία. Ίσως να είναι όλα απλά, ίσως και περίπλοκα. Για παράδειγμα, οι ρωσικές ομάδες έχουν προσφύγει στο CAS για αυτή την απόφαση που έχει παρθεί και δίνει το δικαίωμα σε παίκτες που έχουν συμβόλαια, να αποχωρούν για άλλους συλλόγους έως το τέλος της σεζόν.

Από εκεί και πέρα, αν πιάσουμε το καλό σενάριο της υπόθεσης, δηλαδή το να μείνει ο Κριχόβιακ ελεύθερος, οδηγούμαστε στις άλλες παραμέτρους που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για να συνεχιστεί η καριέρα του στην ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι:

α) Το πόσο ανταγωνιστικός θέλει ο ίδιος να είναι, συνεχίζοντας δηλαδή το ποδόσφαιρο σε μια ευρωπαϊκή ομάδα που θα αναδομηθεί με σκοπό τον πρωταθλητισμό, σαφώς ενισχυμένη από τη δυναμική του νέου γηπέδου της ή αν θα επιλέξει ανάλογη ''μπάζα'' με αυτή που έχει εξασφαλισμένη (;) στη Ρωσία, οπουδήποτε αυτή προσφέρεται (Ντουμπάι, Σαουδική Αραβία κ.ο.κ.).

β) Η οικονομική υπέρβαση που δεδομένα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ. Ασφαλώς δε γίνεται να φτάσει τόσο ψηλά όσο οι αποδοχές που ο Πολωνός απολάμβανε στο Κρασνοντάρ, σίγουρα όμως μπορεί να του εξασφαλίσει το υψηλότερο συμβόλαιο που είχε ποτέ ποδοσφαιριστής της ομάδας. Ετήσιες αποδοχές στο 1,5-,18 εκατ. ευρώ συν υψηλά μπόνους για κατακτήσεις υψηλών στόχων. Περισσότερα από τα περίπου 1,2 εκατ. του Πορτογάλου Νέλσον Ολιβέιρα, δεν έχει λάβει κανείς επί εποχής Μελισσανίδη στη διοικητική ηγεσία της ομάδας.

γ) Η ατμόσφαιρα του club γύρω του και πόσο ικανοποιημένος θα νιώσει ο ίδιος από τη λειτουργία του συλλόγου και τη ζωή στην Ελλάδα. Εδώ η ΑΕΚ έχει δύο μεγάλα αβαντάζ καθώς διαθέτει πλέον υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, μπαίνει σε νέο γήπεδο και εδρεύει σε μια πόλη που κάθε άλλο παρά ασυγκίνητους αφήνει τους ξένους παίκτες με την κουλτούρα και τις ομορφιές της, για όσους ασφαλώς διαθέτουν και το ανάλογο χρήμα να τις απολαύσουν.

δ) Ποιες άλλες ευρωπαϊκές ομάδες θα τον προσεγγίσουν από τη στιγμή που θα είναι ελεύθερος και πέραν των χρημάτων που θα τους προσφέρουν, ποια θα είναι η αγωνιστική προοπτική τους σε σύγκριση με αυτή της ΑΕΚ.

Στα σχεδόν τέσσερα χρόνια που δραστηριοποιείται στη Ρωσία, ο Κριχόβιακ έχει καρπωθεί μέσω συμβολαίων περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ. Ποιος ξέρει πόσα ακόμα μέσω των προηγούμενων ακριβών μετακινήσεων του, οι οποίες μεταξύ άλλων τον οδήγησαν στη Σεβίλλη και την Παρί Σεν Ζερμέν. Τα χρήματα που θα αξιώσει προφανώς και θα είναι πολλά, ίσως όμως όχι ο καθοριστικός παράγοντας. Αν η ΑΕΚ τον κερδίσει σε αυτό το διάστημα, σίγουρα θα έχει κάνει ένα υπέρ της σημαντικό βήμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK