Έτσι θα παίξουν (αν παίξουν) στο ντέρμπι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ

Κώστας Γουλής και Άκης Γεωργίου τρυπώνουν στα μπλοκάκια Στραματσόνι και Μοράις και μεταφέρουν τα αγωνιστικά πλάνα των δύο μονομάχων μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι δύο τεχνικοί λόγω των πολλών απουσιών βασικών παικτών.

Έτσι θα παίξουν (αν παίξουν) στο ντέρμπι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ

Η προοπτική της «άρσης» της αναστολής των πρωταθλημάτων και η επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης στη λίγκα απ’ το προσεχές σαββατοκύριακο, μάλλον δεν θα πρέπει να… ενθουσίασε τον Αντρέα Στραματσόνι και τους συνεργάτες του εν όψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Κι αυτό διότι τα προβλήματα τραυματισμών παραμένουν πολλά και ο χρόνος πλέον για τις επιστροφές των «λαβωμένων» είναι εξαιρετικά συμπιεσμένος.

Οι Μπεργκ, Ζέκα και Λέτο έκαναν και στην προπόνηση της Τρίτης (15/11) ατομικό πρόγραμμα, όντας πλέον στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας μετά τις θλάσεις που είχαν υποστεί (όλοι τους) στο δικέφαλο. Κι αν για τον Ζέκα τα πράγματα ήταν ούτως ή άλλως «δύσκολα», δεδομένου ότι προέρχεται από υποτροπή και ήταν προγραμματισμένο να πάει πιο συντηρητικά, για να μην βγάλει επιπλέον πρόβλημα, τα δεδομένα για τους Μπεργκ και Λέτο, δεν δείχνουν ενθαρρυντικά.

Οι δύο επιθετικοί του «τριφυλλιού», είχαν μπει εδώ και μέρες σ’ ένα διαφορετικό (και πολύ πιο συντηρητικό) πρόγραμμα αποθεραπείας, καθώς το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού ήθελε να τους πάει λίγο πιο πίσω χρονικά (3-4 μέρες). Ούτως ώστε να ξεπεράσουν οριστικά τα προβλήματά τους και να είναι στο 101% από πλευράς ετοιμότητας για το ματς με τον Αγιαξ, αλλά και το ντέρμπι με την ΑΕΚ, εφόσον το πρωτάθλημα ξεκινούσε το μεθεπόμενο σαββατοκύριακο. Πλέον όλος ο προγραμματισμός έρχεται πολύ νωρίτερα κι αν το ντέρμπι με την Ενωση γίνει την Κυριακή 20/11, η παρουσία τους στην «πράσινη» ενδεκάδα είναι απολύτως οριακή…

Αντίστοιχα πρόβλημα έχει και ο Μουμπάρακ Γουακάσο, ο οποίος επέστρεψε απ’ την εθνική Γκάνας με… σουβενίρ ένα διάστρεμμα στο αριστερό πόδι και την Τρίτη (15/11) έκανε θεραπεία. Λογικά ως την Κυριακή ο Γκανέζος μέσος θα είναι έτοιμος, όμως δεν παύει να αποτελεί κι αυτός έναν έξτρα «πονοκέφαλο» για τον Στραματσόνι!

Το μοναδικό «ευχάριστο» για τον Ιταλό τεχνικό είναι πως πλέον μπορεί να υπολογίζει κανονικά τον Σαμπά, ο οποίος είναι 100% ετοιμοπόλεμος κι αν μη τι άλλο του δίνει μια έξτρα λύση στην άμυνα. Πόσω μάλλον, αν δεν αγωνιστεί ο Ζέκα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και υπάρξει αντίστοιχα «προώθηση» του Κουτρουμπή στον άξονα δίπλα στον Λεντέσμα…

ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Σε περίπτωση που το πρωτάθλημα συνεχιστεί κανονικά από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (αν δηλαδή δεν αποφασιστεί διακοπή) τότε ο Ζοζέ Μοράις θα βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη θέση, καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές που υπολογίζονται ως βασικοί δεν θα είναι σε θέση να ενισχύσουν την ΑΕΚ με αποτέλεσμα αυτή να αποδυναμωθεί έστω και μέχρι ενός βαθμού.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε τους Τσιγκρίνσκι και Χριστοδουλόπουλο να χάνονται λόγω θλάσεων και να τίθενται νοκ-άουτ για ένα χρονικό διάστημα που δε θα επιτρέψει την άμεση χρησιμοποίησή τους.

Οι δυο παραπάνω κούμπωσαν πάνω στον τραυματισμό του Λέσκοτ που ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό καιρό την ΑΕΚ, ενώ στην πορεία το… κακό συνεχίστηκε με την αποχώρηση του Βάργκας από την προπόνηση της Δευτέρας λόγω ενοχλήσεων. Μέσα σε όλα υπάρχει και ο Τάσος Μπακασέτας που δεν προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και αλλά συνεχίζει το ατομικό προερχόμενος από έστω και μικρό διάστημα απουσίας από την αγωνιστική δράση λόγω τραυματισμού.

Συνεπώς τα μαντάτα μόνο καλά δεν είναι για τον Μοράις από άποψη υπεροπλίας. Σε ότι έχει να κάνει με την 11άδα που θα προτιμήσει αν παιχτεί κανονικά μπάλα το Σαββατοκύριακο, η αλήθεια είναι πως τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα. Ενδεχομένως, όμως, στις δύο προπονήσεις της Τετάρτης να γίνουν. Με μια λογική προσέγγιση, αν το ματς με τον Παναθηναϊκό γίνει κανονικά, τότε η σούμα θα γίνει με τα εναπομείναντα κουκιά. Θέσεις βέβαια που παίζουν υπάρχουν, και έχει ενδιαφέρον η τελική απόφαση του Μοράις σε περιπτώσεις όπως αυτή του Ανέστη που έκανε και το λάθος με τον Ατρόμητο.

Ο Ντίντακ δεν… κουνιέται από το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Γκάλο το ίδιο στο δεξί και οι Λαμπρόπουλος-Κολοβέτσιος θα πάρουν θέση στο κέντρο της άμυνας. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής το δίδυμο Γιόχανσον-Σιμόες κατά πάσα πιθανότητα θα ξανασυνδεθεί, ειδικά αν το επόμενο ματς που θα δώσει η ΑΕΚ θα είναι το ντέρμπι. Ο Πατρίσιο Ροντρίγκες θα πάρει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Αραβίδης στο δεξί και ο Μάνταλος στην κλασσική πιο ελεύθερη θέση του πίσω από τον Αλμέιδα. Τα παραπάνω πρόσωπα ευνοούν και το 4-2-3-1 το οποίο είναι ευέλικτο και γυρίζει εύκολα και σε 4-4-2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κουτρουμπής τριετίας στον Παναθηναϊκό
Καλοκαιρινά σφάλματα, χειμερινές θύελλες

News 24/7

24MEDIA NETWORK