Εβγαλε την υποχρέωση

Εβγαλε την υποχρέωση
Η νίκη και μόνο αυτή θα μείνει από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πατραϊκό στο Αίγιο για την φάση των 8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι πράσινοι έπαιξαν όσο ακριβώς χρειάστηκε για να επικρατήσουν με 1-0 των αντιπάλων τους και να εξασφαλίσουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του θεσμού. Μόνο στο πρώτο μέρος προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι, ανέβηκαν στην επανάληψη οι γηπεδούχοι. Θετικός και απλός στις ενέργειές του ο Γκονζάλες.

Πιο επιθετικά όπως αναμενόταν μπήκεστο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός με σκοπό το γρήγορο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα. Η ομάδα του Σουμ με έναν επιθετικό στην εντεκάδα της αλλά με αρκετά χαφ (Γκονζάλες, Επαλέ, Μικάελσεν, Σαπάνη/) προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων με επιθέσεις κυρίως από τα αριστερά. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 9’ όταν μετά από ένα έξοχο συνδυασμό η μπάλα έφτασε στα πόδια του Επαλέ. Ο Καμερουνέζος σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Σακελλαρόπουλος απέκρουσε. Ο γκολκίπερ των Πατρινών επενέβη και στην φάση του 12’. Ο Επαλέ σέντραρε από δεξιά, ο Ντεμπά έπιασε το σουτ αλλά ο Σακελλαρόπουλος είπε και πάλι όχι.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει το γκολ. Ο Γκονζάλες σε σχέση με τον αγώνα με τον Ιωνικόπήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και έψαχνε συνεχώς την καλή κάθετη μπαλιά που θα έκανε δύσκολη την ζωή των αντίπαλων αμυντικών. Την λύση πάντως στην υπόθεση γκολ έδωσε ο Μικάελσεν με μία ατομική προσπάθεια στο 20'. Ο Δανός έγινε κάτοχος της μπάλας στο χώρο του κέντρου, προχώρησε και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-1.

Ο Πατραϊκός απείλησε την εστία του Παναθηναϊκού μόνο στην φάση του 34΄ Ο δραστήριος Γκίμπρο που δημιούργησε πολλά προβλήματα στον χλωμό αγωνιστικά Σεϊταρίδη πλαγιοκόπησε την άμυνα των φιλοξενούμενων από αριστερά και έβγαλε την σέντρα αλλά ο Ντικουμέ δεν πρόλαβε να βάλει καλά το πόδι του. Χωρίς καμιά άλλη αξιοσημείωτη φάση το ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να έχει το προβάδισμα του ενός γκολ.

Επεσε ο ρυθμός στο β' μέρος

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε νωθρός και ικανοποιημένος με το 0-1. Ο Πατραϊκός από την πλευρά του βλέποντας τον αντίπαλό του να μην έχει διάθεση βγήκε πιο μπροστά και προσπάθησε να απειλήσει. Παρόλα αυτά στο 49’ ο Σαπάνης προσπάθησε να κάνει το 0-2 αλλά το σουτ εξουδετέρωσε ο Σακελλαρόπουλος.

Στο 50’ ο Σεϊταρίδης έκανε τραγικό λάθος αλλά ο Γκίμπρο που βγήκε τετ-α-τετ με τον Χαλκιά νικήθηκε από τον πορτιέρο των πράσινων Στην συνέχεια της φάσης ο Στράντζαλης σέντραρε και ο Σεϊταρίδης άθελά του λίγο έλειψε με κεφαλιά να σκοράρει κατά της ομάδας του.

Ο ρυθμός του αγώνα επέσε στην συνέχεια αφού οι δύο αντίπαλοι δεν έδειχναν διατεθειμένες να ρισκάρουν περισσότερο στο παιχνίδι τους. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 74’ για να δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός μία φάση της προκοπής. Το σουτ του Βλάοβιτς από το ύψος της περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Σακελλαρόπουλος.

Tο διάστημα μέχρι την λήξη του παιχνιδιού δεν έκρυβε κάτι συγκλονιστικό. Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε λίγο περισσότερο στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά παρά τις προσπάθειες των Βλάοβιτς και Γκονζάλες το 0-2 δεν ήρθε. Οπως και να έχει πάντως οι πράσινοι βρίσκονται και με τα δύο πόδια στα ημιτελικά του Κυπέλλου.


Πατραϊκός: Σακελλαρόπουλος, Στράντζαλης (65’ Γκάτσης), Μαχαίρας, Αργυρόπουλος, Γεωργόπουλος, Δημητρόπουλος, Μίχος, Κόλτσης, Γκίμπρο, Ντισά, Ντικουμέ (79' Γραβάνης)

Παναθηναϊκός: Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Κωνσταντινίδης, Κώτσιος, Χενρικσεν, Ζουτάουτας, Μικάελσεν, Γκονζάλες, Σαπάνης, Επαλέ (60’ Βύντρα), Ντεμπά (69’ Βλάοβιτς)


*** Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο Κριστόφ Βαζέχα τιμήθηκε από τον Πατραϊκό για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Γιτζάκ Σουμ: "Αυτό ήταν το πρώτο ημίχρονο των αγώνων. Το 1-0 μας δίνει πλεονέκτημα και στη ρεβάνς θα ολοκληρώσουμε την πρόκριση. Δεν έχω να πω πολλά πράγματα γιατί δεν έγιναν και πολλά. Σημαντικό είναι να περάσεις το επόμενο… σκαλοπάτι και αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει προβάδισμα. Ο αντίπαλος μας δυσκόλεψε, αγωνίστηκε σκληρά".

Ανδρέας Ζήκος: "Το σκορ δίνει το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε καλό ήκοπαιχνίδι και είμαι ικανοποιημένος από την συμπεριφορά της ομάδας. Πιστεύω ότι δικαιούμασταν ένα γκολ, χωρίς να το καταφέρουμε. Έχουμε πολλά οφέλη, τα οποία δεν είναι στο αποτέλεσμα αλλά στην ψυχολογία. Με ανάλογη προσπάθεια και στο πρωτάθλημα θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τον υποβιβασμό. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την πορεία του στο πρωτάθλημα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK