Eξι μήνες στον Μονιάκη για την υπόθεση ντόπινγκ

Με έξι μήνες αποκλεισμό τιμωρήθηκε ο Μανώλης Μονιάκης ο οποίος μετά τον αγώνα του ΟΦΗ με τον Λεβαδειακό βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

Eξι μήνες στον Μονιάκη για την υπόθεση ντόπινγκ

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι δεν πρόκειται για χρήστη κοκαΐνης και ότι η ουσία βρέθηκε στον οργανισμό του υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Επιπλέον, φαίνεται ότι δεν είναι χρήστης κοκαΐνης από το γεγονός ότι στις εξετάσεις της μέλλουσας συζύγου του, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, δεν ανιχνεύτηκε η ουσία. Τέλος, σε έναν άλλον αγώνα στον οποίο εξετάστηκε, στο ΟΦΗ-Θρασύβουλος, ήταν καθαρός, άρα δεν είναι ούτε περιστασιακός χρήστης

Εστω κι αν πρόκειται για κακόβουλη πράξη τρίτου προσώπου, ο Μονιάκης βαρύνεται με ελαφρά υπαιτιότητα για την είσοδο της ουσίας στον οργανισμό του, επομένως πρέπει να του επιβληθεί μειωμένη ποινή έξι μηνών.

Η τιμωρία αρχίζει να μετρά από τις 27 Μαΐου και ως εκ τούτου ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα επανέλθει στους αγωνιστικούς χώρους στις27 Νοεμβρίου, σχεδόν με την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν.

Η ανακοίνωση

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε την παρακάτω απόφαση μετά την από 7/4/2009 κλήση της σε απολογία του ποδοσφαιριστή Εμμανουήλ Μονιάκη και της ΠΑΕ ΟΦΗ οι οποίοι είχαν κληθεί διότι: «σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 8-3-2009 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΟΦΗ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Β΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία Κοκαΐνη, το οποίο, θεωρείται οριστικό.»: Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΟΦΗ και επιβάλλει στον ποδοσφαιριστή Εμμανουήλ Μονιάκη μειωμένη ποινή αποκλεισμού έξι (6) μηνών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK