Ευρεία αλλά δύσκολη νίκη η ΑΕΛ

Η Λάρισα επικράτησε 4-1 του Απόλλωνα Καλαμαριάς, πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και αναρριχήθηκε στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα.

Ευρεία αλλά δύσκολη νίκη η ΑΕΛ

Η Λάρισα επικράτησε 4-1 του Απόλλωνα Καλαμαριάς, πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και αναρριχήθηκε στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα. Προσπάθησαν για κάτι καλό οι φιλοξενούμενοι αλλά οι όποιες προσπάθειές τους ανακόπηκαν από την αποβολή του Πετκάκη και το πέναλτι του Αμπονσά. Μπαχράμης (μπήκε ως αλλαγή και αποχώρησε τραυματίας), Διγκόζης, Κατσιαρός και Κυπαρίσσης τα τέρματα των νικητών, ο Ουέλιγκτον αυτό των ηττημένων. Στα 252 λεπτά σταμάτησε το απαραβίαστο της εστίας των παικτών του Ντράγκαν Κοκότοβιτς .

Παρά το ότι η Λάρισα έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ μόλις στην πρώτη επίθεση του αγώνα μετά από σουτ του Διγκόζη, οι Θεσσαλοί άφηναν κενά στην άμυνα και ο Χάρης Παππάς βρέθηκε σε θέση βολής ένα πεντάλεπτο αργότερα, δίχως όμως να ευοδωθεί η προσπάθειά του.

Οι δύο ομάδες αναλώνονταν κατά κύριο λόγο σε άσκοπες ενέργειες στον χώρο του κέντρου, με τους παίκτες του Γιώργου Δώνη πάντως να έχουν πάρει εντολή για πολλά μακρινά σουτ. Από ένα τέτοιο έμελλε να έρθει το 1-0, τρία λεπτά πριν εκπνεύσει το πρώτο μέρος. Ο Παναγιώτης Μπαχράμης, ο οποίος είχε πάρει νωρίς τη θέση του Βέλα Ζούνιορ που δεν ικανοποίησε τον προπονητή του, έγινε ο αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά και με σουτ από τα περίπου 20 μέτρα, νίκησε τον κατά τα άλλα σταθερό Πάβελ Κόβατς.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πατήσουν στην περιοχή του Στέφανου Κοτσόλη πριν την ανάπαυλα αλλά το σουτ του Πετκάκη σταμάτησε σε πόδι αμυνομένου της ΑΕΛ, ένα μέτρο πριν καταλήξει στα δίχτυα του άλλοτε πορτιέρο του Παναθηναϊκού.

Η επανάληψη άρχισε με τον Απόλλωνα να προσπαθεί αλλά να μη μπορεί να κλείσει στα καρέ τους τους γηπεδούχους. Ακόμη και χωρίς οργανωμένη προσπάθεια όμως, οι παίκτες του Κοκότοβιτς σπατάλησαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο 55ο και το 61ο λεπτό. Τη μία ο Παππάς δε μπόρεσε να πλασάρει από τα τέσσερα μέτρα, την άλλη ο Ουέλγικτον δεν έβαλε τη προβολή όπως θα ήθελε από ακόμη πιο κοντά, μετά από πάσα του Μερκούρη Καραλιόπουλου. Ο πρώην παίκτης του Άρη, είχε περάσει στη θέση του Παπαδόπουλου ο οποίος αποχώρησε με κάταγμα στο μετακάρπιο.
Νωρίτερα, ο σκόρερ του 1-0 είχε βγει και αυτός από το παιχνίδι μετά από χτύπημα στο κεφάλι, δίχως πάντως η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

Όλα έδειχναν πως οι συνθήκες ντέρμπι δεν θα ήταν δύσκολο να παρουσιαστούν αλλά ο Δημήτρης Πετκάκης διέλυσε τις υποψίες και μάλιστα εις βάρος της ομάδας του. Στο 65ο λεπτό, ο Κόφι Αμπονσά ανέτρεψε τον Νίκο Νταμπίζα εντός περιοχής, ο ρέφερι υπέδειξε το πέναλτι, ο Πετκάκης διαμαρτυρήθηκε και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Ο Άγγελος Διγκόζης ευστόχησε και ως εκ τούτου, η Καλαμαριά, όχι μόνο βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ αλλά και να παίζει με παίκτη λιγότερο.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ψάξουν το γκολ που θα τους έβαζε και πάλι στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Στο 76ο λεπτό όμως η υπόθεση νίκη ξεκαθάρισε. Ο Στάθης Αλωνεύτης συνδυάστηκε ωραία με τον Αλέξη Γαβριλόπουλο, έστρωσε αριστερά για τον Παναγιώτη Κατσιαρό και εκείνος με σουτ από τα οκτώ μέτρα δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Κόβατς για τρίτη φορά.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με μία απλή ενέργεια του Κλέιτον από τα αριστερά και ανάλογο τελείωμα του Ουέλιγκτον, αφενός έγινε το 3-1 και αφετέρου καταδείχθηκαν οι υπαρκτές αμυντικές δυσκολίες των γηπεδούχων. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Θωμάς Κυπαρίσσης έβαλε το κερασάκι στη τούρτα με δυνατό βολέ από κοντά. Το σίγουρο είναι πως Λάρισα πήρε το τρίποντο με 4-1.Ένα τρίποντο το οποίομπορεί να μην αποτελεί δα και έκπληξη αλλά αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα τους παίκτες του Γιώργου Δώνη στον τομέα της ψυχολογίας.

Οι συνθέσεις
Λάρισα: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Κατσιαρός, Νταμπίζας, Σίμος, Βέλα Ζούνιορ (30’ Μπαχράμης, 53’ Γκίκας), Διγκόζης, Σέρμπαν, Αλωνεύτης, Καλαντζής (78’ Κυπαρίσσης), Γαβριλόπουλος.
Καλαμαριά: Κόβατς, Ιωάννου, Φυτανίδης, Αμπονσά, Παπαδόπουλος (46’ Καραλιόπουλος), Πετκάκης, Καραμανλής, Μουράφσκι, Παρμαξίδης (56’ Ουέλιγκτον), Κλέιτον, Παππάς (78’ Σαμουηλίδης).

Γκολ: 42’ Μπαχράμης, 66’ Διγκόζης, 76’ Κατσιαρός, 90’+ Κυπαρίσσης – 90’+ Ουέλιγκτον

Διαιτητής: Δημήτρης Δέτσης (Αθηνών)
Κίτρινες κάρτες: Γκίκας, Νταμπίζας, Σίμος – Ιωάννου
Κόκκινες κάρτες: Πετκάκης


Oι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Γ. Δώνης: " Αυτό που με ενδιέφερε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν οι τρεις βαθμοί για να ανέβουμε πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Το πετύχαμε. Είμαι ικανοποιημένος όχι μόνο για την κατάκτηση των βαθμών, αλλά και για το γεγονός ότι πετύχαμε τέσσερα τέρματα. Αγώνα με τον αγώνα δείχνουμε σημάδια βελτίωσης σε αυτούς τους τομείς και αυτό είναι ευχάριστο".

Ντ. Κοκότοβιτς: "Νομίζω ότι μετά το πέναλτι, που ήταν καθαρό όπως μου είπαν, και την αποβολή του Πετκάκη, το παιχνίδι, ουσιαστικά, τελείωσε για εμάς. Η Λάρισα κυνήγησε το ματς και επιδίωξε να πετύχει κι άλλα τέρματα. Πιστεύω ότι νίκησε δίκαια".

Δ. Ιωάννου: "Είναι βαριά η ήττα και πολλά τα γκολ που δεχθήκαμε, αλλά δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Συνεχίζουμε. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη. Εύχομαι στη Λάρισα να κάνει το κάτι παραπάνω γιατί το χρειάζεται το πρωτάθλημα και το αξίζει αυτός ο κόσμος. Ο κόσμος άλλωστε κάνει τις ομάδες μεγάλες".

Π. Κατσιαρός: "Ηταν ένα καλό παιχνίδι με πολλά γκολ και το χάρηκε ο κόσμος. Πήραμε αυτό που θέλαμε και τώρα κοιτάμε μπροστά, στον επόμενο αγώνα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK