Εζίλ και Παπασταθόπουλος 'πριονίζουν' τις μεταγραφές της Άρσεναλ

Για να πάρει παίκτες τον Γενάρη η Άρσεναλ, θα πρέπει πρώτα να διώξει. Μεγαλύτερα 'αγκάθια' οι Εζίλ και Παπασταθόπουλος. Αν ο Αρτέτα ζητούσε ένα δώρο από τον Άγιο Βασίλη θα ήταν να απαλλαγεί από δύο παίκτες που ο ίδιος θεωρεί περιττούς στο ρόστερ. Δικαίως ή αδίκως.

Μεσούτ Εζίλ, Σεάντ Κολάσινατς και Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών της Άρσεναλ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. (AP Photo/Alberto Saiz)
Μεσούτ Εζίλ, Σεάντ Κολάσινατς και Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών της Άρσεναλ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. AP PHOTO/ALBERTO SAIZ

Η Άρσεναλ έκλεισε τη χρονιά με δύο σερί νίκες. Σε μια... κανονικότητα, το 3-1 επί της Τσέλσι και το 'διπλό' στην έδρα της Μπράιτον θα έφερναν τους 'κανονιέρηδες' εντός ή κοντά στην 4άδα της βαθμολογίας. Ωστόσο φέτος αυτοί οι 6 βαθμοί τους έδωσαν απόσταση ασφαλείας από την ζώνη του υποβιβασμού! Οι Λονδρέζοι δεν είναι καλά φέτος, το ρόστερ είναι προβληματικό και ο Μικέλ Αρτέτα μοιάζει να ζορίζεται πολύ για να βρει τις λύσεις. Για την ώρα εξασφάλισε λίγο περισσότερο χρόνο στην άκρη του πάγκου, αλλά για να διώξει οριστικά τα σύννεφα της απόλυσης θα χρειαστεί ένα διαφορετικό δεύτερο μισό της σεζόν.

Για να συμβεί αυτό, οι όποιες ικανοτητές του Ισπανού τεχνικού δεν φτάνουν. Θα χρειαστεί και ουσιαστική μεταγραφική ενίσχυση. Πριν φτάσουμε εκεί, η Άρσεναλ θα πρέπει να ξεφορτωθεί παίκτες από ένα ήδη υπερφορτωμένο ρόστερ. "Έχουμε πολλούς παίκτες ήδη. Μια σειρά από πράγματα που έπρεπε να διεκπεραιώσουμε το καλοκαίρι δεν έγιναν για διαφορετικούς λόγους. Κάποιοι παίκτες θα φύγουν δανεικοί και αυτή είναι η προτεραιότητα μας αυτή τη στιγμή, καθώς δεν μπορούμε να αντέξουμε τον αριθμό λύσεων σε συγκεκριμένες θέσεις. Πρώτα θα κάνουμε αυτό και μετά βλέπουμε. Το οικονομικό πρόβλημα δεν αφορά μόνο εμάς αλλά όλες τις ομάδες της Premier League. Όμως θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να προσθέσουμε παίκτες στο ρόστερ αν θέλουμε να βελτιώσουμε την ομάδα", τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρτέτα.

Μεσούτ Εζίλ και Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν δηλώθηκαν στην 25άδα του πρωταθλήματος στο πρώτο μισό της σεζόν και παρά το γεγονός πως υπάρχουν φωνές για την επανεργοποίηση τους, το πιθανότερο είναι πως θα αποχωρήσουν τον Γενάρη. Ή τουλάχιστον αυτό θα προσπαθήσει να πετύχει η Άρσεναλ. Για τον Γερμανό διεθνή υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της Ασίας και το MLS, με τον ίδιο πάντως να επιμένει πως θα εξαντλήσει το συμβόλαιο του και θα φύγει το ερχόμενο καλοκαίρι... Ο Σεάντ Κολάσινατς είναι επίσης στην πόρτα της εξόδου, ενώ ο Βιλιάμ Σαλιμπά θα παραχωρηθεί δανεικός για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Με πιθανό προορισμό την επιστροφή του στη Σεντ Ετιέν. Ο Κάλουμ Τσέιμπερς επίσης θα ψάξει για ομάδα για το υπόλοιπο της σεζόν, προκειμένου να επανέλθει στο 100% μετά την μακρά περίοδο απουσίας του ελέω τραυματισμού.

Η απώλεια εσόδων λόγω του κορονοϊού εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο στα πλάνα των Λονδρέζων για σημαντική ενίσχυση, ωστόσο υπάρχει η ελπίδα ότι ο Σταν Κροένκε θα μπει στη διαδικασία να κάνει την υπέρβαση, δεσμεύοντας χρήματα από το μακροπρόθεσμο οικονομικό πλάνο της Άρσεναλ. Ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπισε η ομάδα του Αρτέτα ήταν αυτό της δημιουργίας, με τους Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ συχνά να μην τροφοδοτούνται επαρκώς, μένοντας μακριά από το σκοράρισμα. "Είναι ξεκάθαρο τι χρειαζόμαστε. Έναν παίκτη με ικανότητα στην δημιουργία στο κέντρο. Δεν διαθέτουμε έναν τέτοιο στο ρόστερ αυτή τη στιγμή", ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του τεχνικού διευθυντή, Εντού.

Η Άρσεναλ είχε στο στόχαστρο τον Σόμποσλάι της Ζάλτσμπουργκ, όμως ο τελευταίος θα συνεχίσει στην Λειψία μετά την 1η Ιανουαρίου. Στο κάδρο βρίσκεται ο Χουσέμ Αουάρ, παίκτη που προσπάθησαν να πάρουν οι 'κανονιέρηδες' το καλοκαίρι χωρίς επιτυχία. Ο Ζαν Μισέλ Ολά, που κοστολογεί τον παίκτη στα 50 εκατ. ευρώ, απέρριψε προτάσεις των Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης πριν λίγους μήνες, υποστηρίζοντας πως θα τον κρατήσει τουλάχιστον ως το τέλος της σεζόν στο 'Groupama Stadium'. Όμως με το γαλλικό ποδόσφαιρο στα πρόθυρα της οικονομικής κρίσης, μετά την κατάρρευση της συμφωνίας με την Mediapro, ίσως ο Ολά ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο συμφωνίας με την Άρσεναλ για τον παίκτη.

Οι 'κανονιέρηδες' εξετάζουν εναλλακτικά την περίπτωση του Σάμπιτσερ, που όμως βρίσκεται στο στόχαστρο και της Τότεναμ. Επομένως θα πρέπει να πάνε σε ένα παραδοσιακό λονδρέζικο ντέρμπι για την υπογραφή του. Και είναι αμφίβολο αν αυτή τη στιγμή μπορούν να δελεάσουν τον παίκτη σε σχέση με το project των Spurs... Η τιμή του Αυστριακού είναι επίσης στα 50 εκατ. ευρώ. Εναλλακτικά, στη λίστα της Άρσεναλ υπάρχει και το Εμιλιανό Μπουεντία. Ο Αργεντίνος (με ισπανικό διαβατήριο) μεσοεπιθετικός της Νόριτς, που αγωνίζεται με ευκολία και στα άκρα της επίθεσης, κάνει εξαιρετικό πρώτο μισό στη σεζόν με 6 γκολ και 7 ασίστ σε 18 παιχνίδια στην Championship. Στο μεταγραφικό ραντάρ των Λονδρέζων είναι και ο Ίσκο της Ρεάλ Μαδρίτης, που δεν υπολογίζεται από τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ωστόσο το ενδιαφέρον της Τσέλσι για τον Ισπανό δυσκολεύει την περίπτωση του.

Με το μέλλον του Μουστάφι να παραμένει αμφίβολο, η Άρσεναλ κοιτάζει περιπτώσεις παικτών και για την ενίσχυση της άμυνας της. Το ενδιαφέρον της στρέφεται στον Ροζέρ Ιμπάνεζ, τον Βραζιλιάνο στόπερ της Αταλάντα που παίζει δανεικός στη Ρόμα. Ο 22χρονος αμυντικός κοστολογείται με 40 εκατ. ευρώ και βρίσκεται παράλληλα στο στόχαστρο των Λίβερπουλ και Παρί Σεν Ζερμέν, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολη την περίπτωση του.

Η οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει η Άρσεναλ μοιάζει ανασταλτικός παράγοντας για τα σχέδια της να ενισχυθεί σημαντικά τον Γενάρη. Με τους Εζίλ και Παπασταθόπουλο να αποτελούν επιπλέον 'αγκάθια', πιάνοντας χώρο στο μπάτζετ τη στιγμή που παραμένουν ανενεργοί και χωρίς να 'καίγονται'΄να αποχωρήσουν. Προσθέτοντας έξτρα πίεση στον Αρτέτα, που αν ζητούσε ένα δώρο από τον Άγιο Βασίλη θα ήταν να απαλλαγεί από δύο παίκτες που ο ίδιος θεωρεί περιττούς στην Άρσεναλ. Δικαίως ή αδίκως.

News 24/7

24MEDIA NETWORK