Προημιτελικά: Η Γουότφορντ έβγαλε το στέμμα της Άρσεναλ, ρεβάνς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Γουότφορντ νίκησε την Άρσεναλ μέσα στο "Έμιρεϊτς" και την αποκαθήλωσε μετά από δύο χρόνια στα προημιτελικά του FA Cup. Ένα γκολ του Μαρσιάλ στο τέλος οδήγησε σε ρεβάνς το ζευγάρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετ η Γουέστ Χαμ.

Προημιτελικά: Η Γουότφορντ έβγαλε το στέμμα της Άρσεναλ, ρεβάνς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Άρσεναλ © GETTY IMAGES

Μετά από δύο χρόνια θα αλλάξει η κάτοχος του Κυπέλλου Αγγλίας, αφού η Άρσεναλ γνώρισε εντός έδρας ήττα από τη Γουότφορντ με 2-1 και θα παραδώσει στα σκήπτρα της στον θεσμό. Οι "κανονιέρηδες" παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και είναι χαρακτηριστικό ότι στο 1ο ημίχρονο, παρότι είχαν την κατοχή της μπάλας, δεν κατάφεραν να σουτάρουν ούτε μία φορά με κατεύθυνση την εστία του Κοστέλ Παντιλιμόν.

Προημιτελικά: Η Γουότφορντ έβγαλε το στέμμα της Άρσεναλ, ρεβάνς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Γουότφορντ © REUTERS

Οι φιλοξενούμενοι, δίχως τον Χοσέ Χολέμπας στην αποστολή, "πάγωσαν" το "Έμιρεϊτς" στο 50' με τον Όντιον Ιγκάλο και στη συνέχεια με τη βολίδα του Αντλέν Γκεντιουρά (63'), παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης. Ο Αρσέν Βενγκέρ απέσυρε τους Μοχάμεντ Ελνενί, Ολιβιέ Ζιρού και Τζόελ Κάμπελ στο ίδιο λεπτό και επιχείρησε να φέρει τα πάνω κάτω με τους Άλεξ Ιγουόμπι, Θίο Γουόλκοτ και Ντάνι Γουέλμπεκ. Ο τελευταίος λίγο έλειψε να τα καταφέρει μόνος του, αφού στο 88' μείωσε σε 2-1 και αμέσως μετά έχασε μία απίθανη ευκαιρία για να ισοφαρίσει και να στείλει τον αγώνα στην παράταση. Δεν τα κατάφερε και ουσιαστικά έστειλε τη Γουότφορντ στο "Γουέμπλεϊ".

Άρσεναλ (4-2-3-1): Οσπίνα, Τσέιμπερς, Μέρτεζακερ, Παουλίστα, Γκιμπς, Ελνενί (67' Ιγουόμπι), Κοκλέν, Κάμπελ (68' Γουέλμπεκ), Εζίλ, Σάντσες, Ζιρού (68' Γουόλκοτ)

Γουότφορντ (4-3-3): Παντιλιμόν, Νιόμ, Πρεντλ, Κάθκαρτ, Ακέ, Μπεράμι, Γουότσον, Καπού (73' Ανία), Γκεντιουρά (77' Αμπντί), Ιγκάλο (82' Αμραμπάτ), Ντίνι

Προημιτελικά: Η Γουότφορντ έβγαλε το στέμμα της Άρσεναλ, ρεβάνς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Παγέ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατόρθωσε να οδηγήσει σε ρεβάνς τον προημιτελικό με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ, αφού ο Αντονί Μαρσιάλ έσωσε τους "κόκκινους διαβόλους" με γκολ στα τελευταία λεπτά. Το 1-1 του "Ολντ Τράφορντ" βρήκε τους φίλους των γηπεδούχων άκρως απογοητευμένους από ακόμα μία κακή εμφάνιση (πρώτο εύστοχο σουτ στο 57') και δη στο 1ο ημίχρονο, όταν οι παίκτες του Λουίς φαν Χάαλ δεν απείλησαν καθόλου την εστία του Ντάρεν Ράντολφ.

Προημιτελικά: Η Γουότφορντ έβγαλε το στέμμα της Άρσεναλ, ρεβάνς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μαρσιάλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ

Το 2ο μέρος πήρε "φωτιά" στο 68ο λεπτό, όταν ο Ντιμιτρί Παγέ άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Φαν Χάαλ έριξε στον αγώνα τους Μάρκους Ράσφορντ και Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, με τον τελευταίο να μπαίνει στη θέση του Μαρουάν Φελαϊνί, ο οποίος αποδοκιμάστηκε εντόνως. Ο Γερμανός έπαιξε σπουδαίο ρόλο και στη φάση του 83', όταν έκανε επιθετικό φάουλ στον Ράντολφ μετά από σέντρα, ο διαιτητής δεν το καταλόγισε και ο Μαρσιάλ ισοφάρισε σε 1-1. Τα "σφυριά" θα μπορούσαν να γλιτώσουν τη ρεβάνς στο Λονδίνο εάν ο Νταβίδ ντε Χέα δεν σταματούσε με εκπληκτικό τρόπο τον Μάικλ Αντόνιο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-1-4-1): Ντε Χέα, Βαρέλα (87' Νταρμιάν), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ρόχο, Κάρικ, Λίνγκαρντ, Ερέρα, Φελαϊνί (76' Σβάινσταϊγκερ), Μαρσιάλ, Ράσφορντ (76' Ντεπάι)

Γουέστ Χαμ (4-3-3): Ράντολφ, Αντόνιο, Ρέιντ (62' Ομπιάνγκ), Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Νομπλ, Κουγιατέ, Λανσίνι, Εμενίκε (64' Σακό), Κάρολ (82' Βαλένσια), Παγέ

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

21:55 Ρέντινγκ - Κρίσταλ Πάλας 0-2

(86' πέν. Καμπάιγ, 90+4' Κάμπελ)

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

19:30 Έβερτον - Τσέλσι 2-0

(79', 82' Λουκάκου)

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

15:30 Άρσεναλ - Γουότφορντ 1-2

(88' Γουέλμπεκ - 50' Ιγκάλο, 63' Γκεντιουρά)

18:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ 1-1

(83' Μαρσιάλ - 68' Παγέ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK