Φαινόμενα ρατσισμού στο πρωτάθλημα

Φαινόμενα ρατσισμού στο πρωτάθλημα
Από την Πέμπτη (/13/10) και για δύο εβδομάδες, οι ημέρες είναι αφιερωμένες στην καταπολέμηση του ρατσισμού στον Αθλητισμό. Ωστόσο, ο Μαρκ Ζόρο, ο ποδοσφαιριστής από την Ακτή Ελεφαντοστού που αγωνίζεται με τα χρώματα της Μεσίνα αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στα γήπεδα της Serie A.

"Αγωνίζομαι στην Ιταλία εδώ και τρία χρόνια και το βλέπω να συμβαίνει σχεδόν καθημερινά, ιδιαιτέρως όταν βρίσκομαι στο κέντρο της χώρας, με ομάδες όπως η Λάτσιο, η Ρόμα, η Βερόνα και η Τρεβίζο. Συμβαίνει σπανιότερα στα βόρεια, αλλά έχω προβλήματα συνεχώς. Ολο αυτό το σκηνικό με θλίβει. Δεν είναι εύκολο για μένα, αφού δεν το αξίζω" , τονίζει ο 21χρονος ποδοσφαιριστής στη ειδησεογραφικό πρακτορείο "AFP".

Την πρώτη αγωνιστική της φετινής Serie A, ο Ζόρο αγωνίστηκε στο "Ολίμπικο" της Ρώμης κόντρα στη Λάτσιο. Οι φίλοι των γηπεδούχων έκαναν ήχους πιθήκου κάθε φορά που ο παίκτης άγγιζε τη μπάλα, με αποτέλεσμα μετά το τέλος του αγώνα, ο πρόεδρος των πρωταθλητών του 2000 να πάει στα αποδυτήρια της Μεσίνα για να ζητήσει συγγνώμη.

Μερικές εβδομάδες αργότερα συνέβη το ίδιο και στον αγώνα με τη Σιένα στην Τοσκάνη, ενώ στο παιχνίδι με την Τρεβίζο, οι συμπαίκτες του σε ένδειξη συμπαράστασης, είχαν βάψει τα πρόσωπά τους μαύρα.

"Το να φωνάζεις ρατσιστικά συνθήματα και να πετάς πράγματα στους ποδοσφαιριστές είναι ανεπίτρεπτη συμπεριφορά. Το θέμα είναι πολύ βαθύ και οφείλεται στην άγνοια και την έλλειψη πολιτισμού. Είναι λυπηρό να συμβαίνει σε μία χώρα όπως η Ιταλία, η οποία έχει ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο και το ποδόσφαιρο είναι τόσο σημαντικό" , καταλήγει ο Ζόρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK