Φάση των “16”: Καθάρισε από το πρώτο ματς η Μπαρτσελόνα
Οι Σεσκ Φάμπρεγας και Λιονέλ Μέσι σημείωσαν από δύο γκολ και ουσιαστικά χάρισαν στην Μπαρτσελόνα την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης-Μάλαγα.
Η Οσασούνα πρόβαλε αντίσταση για λίγα μόλις λεπτά, αφού δεν άργησε να αναλάβει δράση ο Φάμπρεγας. Ο Ισπανός άσος σκόραρε στο 14′ και το 18′, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη της ομάδας του.
Οι λιγοστές ελπίδες των φιλοξενούμενων, ενόψει του επαναληπτικού, χάθηκαν στο 73ο λεπτό, όταν ο Λιονέλ Μέσι έκανε το 3-0. Ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.
Σαφές προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Copa del Rey απέκτησε και η Σοσιεδάδ, καθώς επικράτησε 2-0 της Μαγιόρκα στον πρώτο αγώνα της σειράς.
Η βασκική ομάδα προηγήθηκε στο 17ο λεπτό με τον Αρανμπούρου και διπλασίασε τα τέρματά της στο 55′ με τον Αγκιρέτσε.
Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων:
Ρεάλ Μαδρίτης – Μάλαγα 3-2
(68′ Κεντίρα, 70′ Ιγκουαΐν, 78′ Μπενζεμά / 10′ Σάντσεθ, 29′ Ντεμικέλις)
Αλκορκόν – Λεβάντε 2-1
(13′ Μπόρχα, 52′ Ναγκόρε / 23′ Παγιάρδο)
Μιραντές – Σανταντέρ 2-0
(34′ Ινφάντε, 45+2′ Μάρτινς)
Αλμπαθέτε – Μπιλπάο 0-0
Σοσιεδάδ – Μαγιόρκα 2-0
(17′ Αρανμπούρου, 55′ Αγκιρέτσε)
Μπαρτσελόνα – Οσασούνα 4-0
(14′, 18′ Φάμπρεγας, 73′, 92′ Μέσι)
Πέμπτη 05 Ιανουαρίου
Κόρντοβα – Εσπανιόλ (21:00)
Βαλένθια – Σεβίλλη (23:00)
Διαβάστε εδώ τι έγινε στα παιχνίδια της Τρίτης.