ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φάση των 16: Πήρε το ντέρμπι η Άρσεναλ, μόνο ομάδες της Πρέμιερ στους “8” (vid)

H Άρσεναλ ήταν η νικήτρια του ντέρμπι για τη φάση των "16" του αγγλικού Λιγκ Καπ, αφού επικράτησε με 2-1 της Λίβερπουλ. Αμφότερες οι ομάδες του Μάντσεστερ είχαν εύκολο έργο, εντυπωσιακή η Τσέλσι, όλες οι ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά είναι από την Πρέμιερσιπ.

Φάση των 16: Πήρε το ντέρμπι η Άρσεναλ, μόνο ομάδες της Πρέμιερ στους “8” (vid)

Στην αναμέτρηση του “Emirates” αμφότερες οι ομάδες παρατάχθηκαν με αλλαγές. Βασικός ήταν ο Κυργιάκος που είδε τον
Μερίδα να δίνει το προβάδισμα στους Λονδρέζους και τον Ινσούα να απαντά με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των “κόκκινων”. Ο Μπέντνερ έδωσε τη νίκη-πρόκριση για
τους παίκτες του Βενγκέρ στο 57′.

Η σύνθεση της Άρσεναλ: Φαμπιάνσκι, Γκίμπερτ, Σεντέρος, Σιλβέστρ, Γκιμπς, Ίστμοντ (75′ Ράνταλ), Μπέντνερ (Γουάτ), Νασρί, Ράμσεϊ, Μερίδα (87′ Κουελίν), Εντουάρντο.

Χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερη δυσκολία η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι έκαναν “πάρτι” με Σκάνθορπ και Μπόλτον αντίστοιχα και βρίσκονται στα προημιτελικά.

Στον αγώνα με την Μπάρνσλεϊ ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έδωσε την ευκαιρία στον Ομπερτάν να κάνει ντεμπούτο, ενώ στην επίθεση έπαιξε ο Όουεν με τον Μακέντα. Ωστόσο, η λύση ήρθε από τον Ντάνι Γουέλμπεκ μόλις στο 6’ με κοντινή κεφαλιά. Την πρόκριση για την επόμενη φάση σφράγισε ο Όουεν με πλασέ στο 59’. Τέσσερα λεπτά μετά ο Γκάρι Νέβιλ αποβλήθηκε για τους πρωταθλητές Αγγλίας.

Κόντρα στην Έβερτον των πολλών προβλημάτων η Τότεναν δεν έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στην επόμενη φάση. Οι «πετεινοί» προηγήθηκαν στο 31’ με αριστερό σουτ του Χάντλστοουν, έπειτα από σέντρα του Μπέντλεϊ. Σε μία περιπετειώδη φάση στο 57’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, ο Χάουαρντ νίκησε τον Κιν, αλλά μετά από τέσσερα (!) σουτ μέσα από την περιοχή το 2-0 ήρθε τελικά από τον Ιρλανδό επιθετικό.

H σύνθεση της Έβερτον: Χάουαρντ, Χίμπερτ, Χάιτινχα, Ντιστέν, Νιλ, Κέιχιλ, Γκέσλινγκ, Ρόντγουελ, Φελαϊνί, Σαχά (46’ Ζο), Αγεγκμπένι

Έχοντας πληγεί από την νέα γρίπη (σ.σ Σαμπά, Νταν) η Μπλάκμπερν διακινδύνεψε την πρόκριση της απέναντι στην Πιτέρμπορο, αλλά από το 57’ ως το 74’ ο Σαλγάδο, ο Μακάρθι και ο Κάλινιτς σκόραραν από μία φορά και σφράγισαν την πρόκριση στα προημιτελικά. Θρίαμβος για την Πόρτσμουθ επί της Στόουκ, στον πάγκο έμεινε ο Μπασινάς.

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

Τρίτη 27/10

Μπάρσνλεϊ – Μάντσεστερ Γ. 0-2
Πόρτσμουθ – Στόουκ 4-0
Σάντερλαντ – Άστον Βίλα 3-1 πεν. (κ.α 0-0)
Μπλάκμπερν – Πιτέρμπορο 5-2
Τότεναμ – Έβερτον 2-0

Tετάρτη 28/10

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 2-1
Μάντσεστερ Σίτι – Σκάνθορπ 5-1
Τσέλσι – Μπόλτον 4-0

*** Με έντονο οι ομάδες που προκρίθηκαν


Άρσεναλ-Λίβερπουλ 2-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK