Φάση των 16: Πρόκριση με “τριάρες” για Ατλέτικο και Βαλένθια
Η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Βαλένθια επικράτησαν με 3-0 των Ράγιο Βαγεκάνο και Γρανάδα αντίστοιχα και πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Copa del Rey.
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον… συνήθη ύποπτο, Αντουάν Γκριεζμάν, η Ατλέτικο Μαδρίτης επιβλήθηκε με 3-0 της Ράγιο Βαγεκάνο στο “Βιθέντε Καλδερόν” και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Copa del Rey, με συνολικό σκορ 4-1. Οι “ροχιμπλάνκος” άνοιξαν το σκορ λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου με τον “φορμαρισμένο”, Άνχελ Κορέα, ο οποίος μ’ ένα τρομερό σουτ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γιοέλ.
Οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Γκριεζμάν, με δύο γκολ, κατάφερε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του. Ο Γάλλος επιθετικός με όμορφο γυριστό έκανε το 2-0 στο 80ό λεπτό, ενώ στις καθυστερήσεις, αφού απέφυγε και τον αντίπαλο γκολκίπερ, διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Οι συνθέσεις
Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Μογιά, Γκάμεθ, Σάβιτς, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Τόμας, Κρανεβίτερ (73′ Γκάμπι), Κόκε, Καράσκο, Τζάκσον Μαρτίνες (82′ Όλιβερ Τόρες), Κορέα (69′ Γκριεζμάν).
Ράγιο Βαγεκάνο (4-2-3-1): Γιοέλ, Κίνι, Γιορέντε (54′ Ντοράδο), Κάστρο, Νάτσο, Τρασόρας, Μπαένα, Λας Μπανγκουρά (64′ Μπεμπέ), Μοντιέλ (59′ Μανούτσο), Εμπάρμπα, Γκέρα.
Εύκολο βράδυ είχε κι η Βαλένθια, η οποία φιλοδώρησε με τρία γκολ τη Γρανάδα εκτός έδρας. Στο 42′ ο Βίλφριντ Ζαχίμπο έδωσε το προβαδισμα στις “νυχτερίδες”, με όμορφη κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Γκάρι Νέβιλ πέτυχε ακόμη δύο γκολ με τους Πάκο Αλκάθερ (63′) και Πάμπλο Πιάτι (84′ πεν.), ανεβάζοντας το συνολικό σκορ στις δύο αναμετρήσεις στο 7-0!
Οι συνθέσεις
Γρανάδα (4-2-3-1): Κελάβα, Λόπες, Μπαμπέν, Μάινθ, Λόπες (78′ Φουλκιέρ), Άγκμπο, Ρίκο, Ροτσίνα, Μέντεθ, Σαξές (68′ Πενιαράντα), Ελ Αραμπί (58′ Μπιφουμά)
Βαλένθια (4-3-3): Ράιαν, Βέζο, Μουστάφι, Αντερλάν Σάντος, Ορμπάν, Ζαϊμπό, Ντανίλο (70′ Ντιαλό), Κανσέλο (46′ Μπακαλί), Βιγιάλμπα, Μπαρμπόσα, Πιάτι, Νεγρέδο (63′ Αλκάθερ)
Τα αποτελέσματα της Φάσης των 16
Σεβίλλη – Μπέτις 4-0 (2-0)
(4′ Ρέγες, 35′ Ραμί, 73′ Γκαμερό, 89′ Κακουτά)
Λα Κορούνια – Μιραντές 0-3 (1-1)
(41′, 71′ Προβένθιο, 55′ Πρατς)
Τετάρτη 13 Ιανουαρίου
Θέλτα – Κάντιθ 2-0 (3-0)
(35′ Γκουιντέτι, 77′ Ντράζιτς)
Βιγιαρεάλ – Μπιλμπάο 0-1 (2-3)
(21′ Γουίλιαμς)
Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 0-2 (1-4)
(32′, 88′ Μουνίρ)
Λας Πάλμας – Εϊμπάρ 3-2 (3-2)
(43’αυτ. Χουνκά, 59′ Μόμο, 83′ Γκαρθία – 51′ Εκίθα, 53′ Ένριτς)
Πέμπτη 14 Ιανουαρίου
Γρανάδα – Βαλένθια 0-3 (0-4)
(42′ Ζαχίμπο, 63′ Αλκάθερ, 84′ πεν. Πιάτι)
Ράγιο Βαγεκάνο – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0 (1-1)
(40′ Κορέα, 80′, 90′ Γκριεζμάν)