Φαβορί για τον πάγκο ο Τσιώλης

Αν ο στόχος της ΑΕΚ, μήνα Απρίλιο που ξεκινά από την Τρίτη, είναι να κλειδώσει την άνοδο, στα προσεχή τρία ματς κατά δήλωση του προπονητή της, τότε κάτι δεν πάει καλά στο κομμάτι το αγωνιστικό. Με ευθύνη όχι μόνο του Δέλλα που σε λιγότερο από δυο μήνες θα αποτελέσει παρελθόν από τη θέση του (πρώτου) προπονητή, αλλά κι όσων ενεπλάκησαν με τον καλοκαιρινό σχεδιασμό της ομάδας.

Φαβορί για τον πάγκο ο Τσιώλης

Η προπονητολογία θα ανοίξει για τα καλά τις επόμενες μέρες, ασχέτως αν ο Μελισσανίδης έχει πάρει τις αποφάσεις του για αλλαγή τεχνικής ηγεσίας (ενόψει Β' Εθνικής με προοπτική τη μεγάλη Λίγκα) από το χειμώνα. Και συγκεκριμένα από τότε που αποκλείστηκε στον Αγροτικό Αστέρα η ομάδα. Λογικά δεν θα παρελάσουν πολλά ονόματα, η αγορά έτσι κι αλλιώς είναι μικρή και με βάση τα τωρινά δεδομένα, φαβορί να οδηγήσει του χρόνου την ΑΕΚ είναι ο Σάκης Τσιώλης.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας, και πιθανότατα την Τετάρτη (2 Απριλίου) αναμένεται να γίνει συνάντηση του Μελισσανίδη με τον 55χρονο Έλληνα προπονητή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ειπωθεί τα προκαταρκτικά μεταξύ των δύο πλευρών, για τελευταία φορά (τηλεφωνικά) λίγες μέρες πριν αναχωρήσει για επαγγελματικό ταξίδι ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ στο εξωτερικό απ' όπου αναμένεται να επιστρέψει την Πρωταπριλιά.

Πηγές της ΑΕΚ αναφέρουν ότι ο Τσιώλης έχει το προβάδισμα στην παρούσα φάση, και επί της ουσίας μοναδικός αντίπαλος του στην κούρσα της διαδοχής του Δέλλα είναι ο Γιάννης Χριστόπουλος. Επισημαίνεται επίσης ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ιδανική περίπτωση ο Φερνάντο Σάντος, αν δεν πρόβαλε απαιτήσεις που ξεπερνούν κατά πολύ το ένα εκατομμύριο ετησίως.

Συν τοις άλλοις φαίνεται πως είναι περίπλοκη η κατάσταση γύρω από τον Πορτογάλο και το αν έχει ήδη κλείσει στον ΠΑΟΚ με τον οποίο δεν έχει κανένα λόγο να ανοίξει μέτωπο η ΑΕΚ. Σε κάθε περίπτωση, για να υπάρχει απευθείας επαφή και στην ίδια γλώσσα από Μελισσανίδη και Μπάγεβιτς, κρίθηκε ότι ο νέος προπονητής θα πρέπει να είναι Έλληνας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Μπάγεβιτς φέρεται να έχει κάνει (όπως του ζητήθηκε) σχετική εισήγηση για το νέο προπονητή.

Ο νέος προπονητής το πιθανότερο είναι πως θα υπογράψει 3ετές συμβόλαιο το οποίο θα τελεί υπό αίρεση αν η ΑΕΚ δεν καταφέρει του χρόνου να εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο στη Super League.

24MEDIA NETWORK