Φενέρμπαχτσε-Αϊντχόφεν

Φενέρμπαχτσε-Αϊντχόφεν
Επιστροφή στην βάση της για τη Φενέρμπαχτσε, η οποία φιλοξενεί την Αϊντχόφεν στο "Σουκρού Σαράτσογλου", το γήπεδο στο οποίο, στον τελευταίο της αγώνα, είχε φιλοδωρήσει με τρία γκολ την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Ολλανδοί, στον αντίποδα, ταξιδεύουν στην Τουρκία με στόχο να πάρουν την πρώτη τους νίκη επί του εδάφους της χώρας, διπλασιάζον τας τα "τρίποντα" και κατακτώντας σαφές προβάδισμα κατάληψης μιας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων του πέμπτου ομίλου.

Η προϊστορία είχε φέρει τις δύο ομάδες αντιμέτωπες και πάλι το 1978, στο κύπελλο Πρωταθλητριών και πάλι. Στον πρώτο αγώνα που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, η Φενέρ είχε επικρατήσει με 2-1, ωστόσο στον επαναληπτικό γνώρισε τη συντριβή με 6-1 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Αυτή ήταν και η μοναδική νίκη των Τούρκων επί ολλανδικής ομάδας σε οκτώ προσπάθειες, ενώ η Αϊντχόφεν δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα στην Τουρκία, σε τέσσερις εξορμήσεις της.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο τεχνικός των γηπεδούχων, Κριστόφ Ντάουμ, αντιμετωπίζει το γνωστό πρόβλημα του Ρουστού, με τον βασικό τερματοφύλακα της εθνικής Τουρκίας να είναι τραυματίας. Παράλληλα, ο επιθετικός Μπιριόλ είναι τραυματίας, ενώ ο αμυντικός Μπαρίς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αφού η Φενέρ βρίσκεται σε διαμάχη με την Γκενσλερμπιρλίγκι σχετικά με τα δικαιώματά του.

Στον αντίποδα, ο Γκους Χίντινκ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους αμυντικού Ράιζινγκερ και Μπολ, ενώ κατά πάσα πιθανότητα επιστρέφει ο Αλεξ. Εκτός αποστολής μένουν οι ντε Γιονγκ, Βαϊρίννεν, Σίμπον, Γκόμες και Ρόμπερτ, ενώ την τελευταία στιγμή θα εξεταστεί η περίπτωση του Αφελάι.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Φενέρμπαχτσε: Βολκάν, Σερκάν, Οντέρ, Φάμπιο, Ουμίτ, Απια, Αουρέλιο, Σελτσούκ, Τουντσάι, Αλεξ, Ανελκά
Αϊντχόφεν: Ζετεμπιέρ, Λούσιους, Οϊγερ, Αντο, Λαμέρ, Σίμονς, Κοκού, Φαρφάν, Φερέιρα, Φένεγκορ οφ Χέσελινκ, Μπίσλεϊ

*** Η Φενέρμπαχτσε σκοράρει ανελλιπώς εδώ και επτά αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ, μαζί με την αναμέτρηση της πρεμιέρας με τη Μίλαν (ήττα 3-1).

*** Εφόσον η Αϊντχόφεν δεχθεί γκολ, θα είναι η 250ή φορά που παραβιάζεται η εστία της σε κάποια διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK