Φενέρμπαχτσε-Σάλκε 3-3

Το πιο παραγωγικό δεύτερο ημίχρονο στη μέχρι τώρα διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ έφερε τη Φενέρμπαχτσε και τη Σάλκε στο 3-3, σε ένα παιχνίδι που μόνο για καρδιακούς δεν ενδεικνυόταν.

Φενέρμπαχτσε-Σάλκε 3-3
Το πιο παραγωγικό δεύτερο ημίχρονο στη μέχρι τώρα διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκέφερε τη Φενέρμπαχτσε και τη Σάλκε στο 3-3, σε ένα παιχνίδι που μόνο για καρδιακούς δεν ενδεικνυόταν. Συνεχείς ανατροπές μέσα σε είκοσι λεπτά, αρκετά φάουλ και εκατέρωθεν καλές στιγμές συνθέτουν το παιχνίδι στο "Σουκρού Σαράτσογλου" που προσέφερε τέρψη στους φιλάθλους και περαιτέρω αγωνία στις ομάδες, αφού όλα παραμένουν ανοικτά στον πέμπτο όμιλο.

Στον αγωνιστικό χώρο κυριαρχούσε η… βροχή που ήταν αρκετά σφοδρή, όπως και τα μαρκαρίσματα των γηπεδούχων. Η Φενέρμπαχτσε άρχισε τον αγώνα αρκετά δυναμικά, ώστε να πάρει τον "αέρα" των αντιπάλων και τα κατάφερε με τον Φάμπιο Λουτσιάνο να ανοίγει το σκορ στο 14ο λεπτό. Οι Γερμανοί αντέδρασαν και άρχισαν να γίνονται πιο απειλητικοί στις επιθέσεις. Τα σουτ των Κομπιασβίλι και Πούλσεν δεν βρήκαν στόχο, αλλά προοικονόμισαν τη συνέχεια, η οποία τους άνηκε. Η Σάλκε ανέλαβε γρήγορα τα "ηνία" του αγώνα, ωστόσο στο πρώτο μέρος δεν κατάφερε κάτι ουσιαστικό.

Αυτό το κράταγε για το δεύτερο μέρος. Μέσα σε τρία λεπτά (59’-62’) ο Βραζιλιάνος Λίνκολν κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα. Πρώτα εκμεταλλευόμενος ένα λάθος διώξιμο των αμυνομένων των γηπεδούχων (κοντρόλ και σουτ) και στη συνέχεια με άψογη συνεργασία με τον Δανό Λάρσεν (ένα-δύο, ζύγισμα της μπάλας και σουτ). Οι Τούρκοι, όμως, δεν τα παράτησαν. Ο Μάρσιο Νόμπρε κατάφερε να χτυπήσει με το πίσω μέρος του κεφαλιού του τη μπάλα σε ένα κόρνερ στο 73’ και ο Ροστ έμεινε εμβρόντητος να παρακολουθεί την τροχιά της προς τα δίχτυα του.

Εν τούτοις, η Φενέρμπαχτσε υπολόγιζε χωρίς τον "ξενοδόχο", που στη δεδομένηπερίπτωση ήταν… Τούρκος. Τέσσερα λεπτά μετά την ισοφάριση, οι αμυντικοί της Σάλκε έδιωξαν τη μπάλα, η οποία πήγαινε με φόρα στα πόδια του Βολκάν. Ο διεθνής τερματοφύλακας προσπάθησε να κάνει απευθείας βολέ, αλλά η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και ο ανενόχλητος Κουράνι, σε κενή εστία, σημείωσε το τρίτο γκολ της ομάδας του. Τα ομαδικά… καρδιακά (και οι κατάρες στον Βολκάν) αποφεύχθηκανχάρη στον Στεφάν Απια. Ο πρώην άσος της Γιουβέντους κατάφερε να εκμεταλλευτεί μία ολιγωρία της αμυντικής γραμμής των φιλοξενουμένων και ισοφάρισε δύο λεπτά μετά το γκολ του Κουράνι.

Όπως ήταν φυσιολογικό, στο επόμενο -τελευταίο- δεκάλεπτο έπεσαν κορμιά στον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο. Ο Αλεξ "πλήρωσε" αυτήν την κατάσταση, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους γηπεδούχους με παίκτη λιγότερο στο τέλος. Τίποτε, δεν άλλαξε, όμως, πλην του αριθμού των φάουλ που βρήκε τη Φενέρ να σταματάει στα 29 και τη Σάλκε στα 11.

Οσο για τη βαθμολογία του πέμπτου ομίλου, εκεί τα πάντα είναι ρευστά, καθώς και το άλλο παιχνίδι ( Μίλαν-Αϊντχόφεν) ήρθε ισόπαλο και όλες οι ομάδες διατηρούν ελπίδες πρόκρισης.


Οι συνθέσεις:

Φενέρμπαχτσε: Βολκάν, Σερκά, Ουντέρ, Φάμπιο, Ουμίτ, Αουρέλιο (67' Τουντσάι), Σελτσούκ, Απια, Αλεξ, Μάρσιο, Ανελκά

Σάλκε: Ροστ, Ραφίνια, Μπορντόν, Ροντίγκεζ, Κρστάγιτς, Πούλσεν, Χαμίτ Αλτιντοπ, Κομπιασβίλι, Λίνκολν, Σαντ (46' Κουράνι), Λάρσεν


News 24/7

24MEDIA NETWORK