ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φερέρ: “Να μην αφαιρεθούμε”

Το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεν αφορά μόνο τους δύο "αιωνίους". Από την έκβασή του μπορεί να κριθεί η βαθμολογική θέση της ΑΕΚ μετά το πέρας των αγώνων, ωστόσο ο Λορένθο Σέρα Φερέρ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες του. "Να μην αφαιρεθούν", δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός μετά το τέλος της προπόνησης.

Φερέρ: “Να μην αφαιρεθούμε”
Το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής μεταξύ
Ολυμπιακού και
Παναθηναϊκού δεν αφορά μόνο τους δύο “αιωνίους”. Από την έκβαση του αγώνα μπορεί να κριθεί η βαθμολογική θέση της ΑΕΚ μετά το πέρας των αγώνων, ωστόσο ο
Λορένθο Σέρα Φερέρ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες του.

“Να μην αφαιρεθούμε σε καμία στιγμή”, δήλωσε μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης ο Ισπανός τεχνικός , ο οποίος, όπως είναι φυσικό, ασχολείται αποκλειστικά με την αναμέτρηση των “κιτρινόμαυρων” κόντρα στον Αρη στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Εύχομαι να έχουμε το μυαλό μας 100% στο ματς με τον Άρη και να μην αφαιρεθούμε σε πράγματα για τα οποία εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε στο δικό μας παιχνίδι και ύστερα αν κάποια πράγματα μας ευνοήσουν αυτό θα είναι καλό για μας”, τόνισε ο 53χρονος τεχνικός, ο οποίος σχολίασε και το κατά πόσο θα είναι εύκολο το παιχνίδι απέναντι σε μία επιθετική ομάδα όπως ο Αρης: Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, γνωρίζουμε όλα τα χαρακτηριστικά και τις έννοιες που χρησιμοποιεί ο Άρης. Είναι μία κατάσταση που πρέπει να σεβαστούμε να την αξιολογήσουμε αλλά αυτό που πρέπει να δώσουμε πρωτίστως σημασία είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς στον αγωνιστικό χώρο”.

Ο Φερέρ αναφέρθηκε και στη νίκη επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς και το ρόλο αυτής της επιτυχίας: Οι νίκες πάντα βοηθούν, αλλά αυτές οι νίκες δεν είναι καθοριστικές πάντα πρέπει να δείχνουμε σε κάθε ματς την ποιότητά μας και την έντασή μας πρέπει να δίνουμε τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και εύχομαι τα πράγματα από εδώ και πέρα να μας πάνε καλά. Δουλέψαμε καλά γι’αυτό το παιχνίδι και θα δούμε αν θα είναι δυνατόν, να τα πετύχουμε στον αγώνα”.

Οσο για το επίμαχο θέμα των τραυματισμών, δήλωσε: Είναι αλήθεια ότι κάποιοι παίκτες επέστρεψαν και προπονούνται αλλά το πρόβλημα είναι να βρουν ξανά την ετοιμότητά τους, το ρυθμό τους. Είναι ένα πλεονέκτημα να έχεις αυτούς τους παίκτες, αλλά σε κάποιους απ’αυτούς θα είναι αρκετά δύσκολο να ανακτήσουν τον τόνο που είχαν πριν τραυματιστούν. Πάντα είναι πλεονέκτημα να έχεις περισσότερους παίκτες, να τους βάζεις στη λίστα σου, και να υπάρχει συναγωνισμός, αλλά το πρόβλημα είναι και ο ρυθμός τους”.

Τέλος, δεν παρέλειψε να στείλει ένα μήνυμα στον συμπατριώτη του τεχνικό των “κιτρίνων”, Κίκε Ερνάντεθ: “Το μόνο μήνυμα που μπορώ να στείλω είναι να τον χαιρετήσω και να του ευχηθώ να έχει υγεία. Είναι ένας συνάδελφός μου που τον γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια και είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος”.

Η αποστολή για τον αγώνα

Δεκαεννιά ποδοσφαιριστές επέλεξε ο Φερέρ για την αποστολή της ομάδας στο παιχνίδι με τον Αρη. Η επιλογή έγινε μετά την ολοκλήρωση της πρωινής προπόνησης, στην οποία ο Ακης Ζήκος πήρε κανονικά μέρος. Ο Παναγιώτης Λαγός και ο Περπαρίμ Χετεμάι ακολούθησαν πρόγραμμα ενδυνάμωσης στον κορμό, ο Παναγιώτης Κονέ, ο Νίκος Γεωργέας και ο Γιώργος Αλεξόπουλος συνέχισαν πρόγραμμα αποθεραπείας και ο Βασίλης Λάκης ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα σε υψηλό ρυθμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σάββας Γκέντζογλου ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και έτσι έμεινε εκτός αποστολής.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Σορεντίνο, Χιώτης, Δέλλας, Κυριακίδης, Παπασταθόπουλος, Τζιωρτζιόπουλος, Πλιάτσικας, Μόρας, Καφές, Ζήκος, Τόζερ, Εμερσον, Καπετάνος, Λυμπερόπουλος, Ιβιτς, Παουτάσο, Μαντούκα, Καμπάνταης, Ζούλιο Σέζαρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK