FIFA: Μην πυροβολείτε τον Νισιμούρα

Το προϊόν είναι ακριβό και η FIFA δεν θέλει να σπιλωθεί από την πρώτη ημέρα. Γι' αυτό και ο Μάσιμο Μπουζάκα έσπευσε να υπερασπιστεί τον Γιουίτσι Νισιμούρα για τον καταλογισμό του πέναλτι στο παιχνίδι της Βραζιλίας με την Κροατία.

FIFA: Μην πυροβολείτε τον Νισιμούρα

Ο επικεφαλής διαιτησίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, μετά την εφεύρεση του Ιάπωνα που προκάλεσε σάλο, και να κρατήσει το τουρνουά μακριά από σενάρια συνωμοσίας, λέγοντας πως " όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Θα πρέπει να πιστέψουμε ότι οι διαιτητές είναι καθαροί και να τους σεβόμαστε. Πιθανόν θα υπάρξουν λάθη, αλλά πρέπει να δείχνουμε σεβασμό".

Ο παλαίμαχος Ελβετός ρέφερι συνέχισε σημειώνοντας πως " στη διαιτησία υπάρχει το άσπρο και το μαύρα. Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν περιπτώσεις που είναι οριακές. Όπως η χθεσινή. Στο χορτάρι ένας διαιτητής παίρνει μια απόφαση σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Είναι συγκεντρωμένος στην κίνηση και όταν βλέπεις τα χέρια να κάνουν κάτι είναι δύσκολο να φτάσεις σ' ένα αποτέλεσμα. Το αριστερό χέρι τον αγγίζει, μετά και το δεξί. Αν παίζεις με τα χέρια, ο διαιτητής το βλέπει και αποφασίζει".

Ο Μπουζάκα υπερασπίστηκε τέλος τη FIFA υποστηρίζοντας ότι " όλο αυτό δεν έχει σχέση με την οικοδέσποινα. Θέλουμε απλώς ένα καλό τουρνουά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK