ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φιλική νίκη για ΠΑΟΚ στη Γερμανία

Η βελτίωση συνεχίζεται για τον ΠΑΟΚ, που μετά τα πρώτα σοκ στα φιλικά επί γερμανικού εδάφους, έφτασε σε μία σημαντική νίκη. Ο "δικέφαλος του βορρά" επικράτησε με 3-2 της Ζανκτ Πάουλι, ομάδα της Zweiteliga, με τους Γκονζάλες, Χριστοδουλόπουλο και Βαγγελή να σημειώνουν τα γκολ.

Φιλική νίκη για ΠΑΟΚ στη Γερμανία
Φιλικήνίκη σημείωσε ο
ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη νέα σεζόν. Ο “δικέφαλος του βορρά” επικράτησε με
3-2 της
Ζανκτ Πάουλι, η οποία προβιβάστηκε στην Zweiteliga τη φετινή σεζόν.

Η φιλική αναμέτρηση διεξήχθη στο προάστιο του Αμβούργου Αλτόνα και στο γήπεδο “Αντολντ Γέγκερ Καμπφμπαν” βρέθηκαν μεταξύ άλλων και περίπου διακόσιοι φίλοι του ελληνικού συλλόγου.

Η αρχή έγινε με γκολ για τους παίκτες του Γιώργου Παράσχου. Στο 7ο λεπτό Αραμπατζής, Βρύζας και Γεωργιάδης συνδυάστηκαν, η μπάλα έφτασε στον Γκονζάλες, ο οποίος άνοιξε το σκορ. Οι Γερμανοί αντέδρασαν και στο 31’ με σουτ του Σνίτζλερ ισοφάρισαν σε 1-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Γιώργος Παράσχος:
“Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί και δεν είχαμε καλή κατοχή της μπάλας. Στο δεύτερο είχαμε καλύτερη κυκλοφορία και ταχύτητα, γεγονός που οφείλεται στο ότι είχαμε γρήγορο σχήμα και με την παρουσία του Χριστοδουλόπουλου. Το αμυντικό δίδυμο Χαραλάμπους-Μαλεζάς τα πήγαν καλά. Θέλω να δω καλύτερη κίνηση στα χαφ, να ζητούν μπάλα οι μέσοι και να προωθούν το παιχνίδι, για να είμαστε καλύτεροι στην οργάνωση. Οι δοκιμές για την ενδεκάδα θα συνεχιστούν και στην Ελλάδα. Το 4-2-3-1 δεν είναι το μόνο σύστημα που θα παίζουμε. Δοκιμάζω κι άλλα για να δω που θα καταλήξω”.

*** Ο Ιφεάνι Ουντέζε, ο οποίος έπρεπε να βρίσκεται στη Γερμανία από την άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ, δεν έχει δώσει σημάδια ζωής. Οπως είναι λογικό, στα μεταγραφικά πλάνα συμπεριλαμβάνεται, πλέον, και κεντρικός αμυντικός.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν και πάλι πολύ δυνατά και στο 54’ ο Μπαϊάνο έκλεψε την μπάλα, έβγαλε την ασίστ στον Χριστοδουλόπουλο που είχε φύγει στην αντεπίθεση και ο τελευταίος έκανε το 2-1. Η ανωτερότητα του ελληνικού συλλόγου ήταν εμφανής στην επανάληψη και έχασε πολλές ευκαιρίες.

Το τρίτο γκολ ήταν θέμα χρόνου και το επιβεβαίωσε ο Βαγγελής. Στο 78ο λεπτό ο Δελήμπασης τροφοδότησε τον Χριστοδουλόπουλο, αυτός με τη σειρά του τον Βαγγελή και ο τελευταίος σκόραρε από το σημείο του πέναλτι. Στο 86ο λεπτό, ο Μπράουν εκτέλεσε κόρνερ και ο Πρόκοπ μείωσε στο τελικό 3-2. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 72’ ο Μπούργκολντ είχε δοκάρι για τους Γερμανούς.

Οι συνθέσεις

Ζανκτ Πάουλι: Βόργκερ, Τζόι, Γκούνεσχ, Έγκερ (46′ Πρόκοπ), Ρόδενμπαχ, Τακί (67′ ), Μπρούνεμαν (46′ Μπούργκολντ), Μπρουνς (67′ Μπρόγκολτ), Μεγκλ, Μπολ, Σνίτζλερ (46′ Μπράουν).

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου (46′ Γλύκος), Αραμπατζής, Γκονζάλες (46′ Κωνσταντινίδης), Μαλεζάς, Χαραλάμπους (80′ Πεχλιβάνης), Σνάουτσνερ (67′ Δελήμπασης), Βαγγελής, Μουμίν (46′ Ορφανός), Γεωργιάδης (46′ Λάκης), Μπαϊάνο (75′ Αθανασιάδης), Βρύζας (46′ Χριστοδουλόπουλος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ