Φιλική νίκη της ΑΕΚ επί της Μπριζ

Η ΑΕΚ ήταν εμφανώς ανώτερη της βελγικής Μπριζ, της οποίας επικράτησε 2-0...

Φιλική νίκη της ΑΕΚ επί της Μπριζ
Η ΑΕΚ ήταν εμφανώς ανώτερη της βελγικής Μπριζ, της οποίας επικράτησε 2-0 χάρη στα γκολ των Ριβάλντο και Λυμπερόπουλου. Σπουδαία απόδοση στα πρώτα λεπτά του αγώνα για τους παίκτες του Σέρα Φερέρ, οι οποίοι έδειξαν πως σε μερικές εβδομάδες θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Να σημειωθεί βέβαια πως η Μπριζ είχε ουκ ολίγα προβλήματα και δεν κατάφερε να παρουσιάσει στο γήπεδο την καλύτερη δυνατή ομάδα.

Επιθετικός εν όψει

Εξελίξεις αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες για την περίπτωση του Ισμαελ Μπλάνκο. Μάνατζερ που λειτουργεί για λογαριασμό της ΑΕΚ συζήτησε το βράδυ της Κυριακής (απόγευμα ώρα Αργεντινής) για τον επιθετικό με τους ανθρώπους της Κολόν Σάντε Φε και οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ ήταν εκρηκτικό. Στα πρώτα τρία λεπτά, ο Μαντούκα και ο Λυμπερόπουλος δύο φορές πλησίασαν στο γκολ αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Αντ’ αυτών, τα κατάφερε ο Ριβάλντο στο 9’, όταν εκμεταλλεύτηκε εξαιρετική σέντρα του Αρουαμπαρένα και με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και ταχύτητα στο παιχνίδι τους. Με κύρια απειλή τον Ράμος από τα δεξιά πλησίασαν στο δεύτερο γκολ αλλά ο Σέζαρ στο 17ο λεπτό και ο Λυμπερόπουλος πέντε λεπτά πριν την εκπνοή δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός ήταν κατά διαστήματα γρήγορος αλλά όχι ανάλογος του πρώτου 20λέπτου. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να επιβάλλουν και πάλι την παρουσία τους, φτάνοντας μάλιστα στο 2-0 στο 56ο λεπτό. Ο Ράμος έκανε την ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Νίκος Λυμπερόπουλος και με σουτ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Δυνατό σουτ στο δοκάρι είχε ο Ενσαλίβα έξι λεπτά αργότερα. Η Ένωση απείλησε κυρίως από τα άκρα, θα μπορούσε να έχει και ένα τρίτο γκολ υπέρ της αλλά εν τέλει δεν τα κατάφερε.


ΑΕΚ (μέχρι το 71'): Μορέτο, Ράμος, Άλβες, Δέλλας, Αρουαμπαρένα, Μαντούκα, Ενσαλίβα, Ριβάλβτο, Ζήκος, Ζούλιο Σέζαρ, Λυμπερόπουλος.
Από το 71ο λεπτό μέχρι το τέλος: Αραμπατζής, Παπασταθόπουλος, Μπούρμπος, Πλιάτσικας, Ασκάρατε, Καφές, Τόζερ, Παππάς, Κονέ, Παυλής, Τόφας.
Μπριζ: Βερμπαουβέντε, Ντα Σίλβα, Ντελούφ, Μάρτενς, Ενγκλεμπερτ, Βέρμαν (63' Ντερντέν), Μπλοντέλ, Λέκο, Τσάβεζ (46' Ντα Σίλβα), Βαν Ρουσκενσβέλντε, Ντζόκιτς.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο τεχνικός της Ένωσης, Λορέντσο Σέρα Φερέρ, δήλωσε: " Ήταν μία ωραία βραδιά για να συναντηθούμε και πάλι με τους φίλους της ομάδας. Στα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα υπήρξε συντονισμός και συνοχή και ως εκ τούτου δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Γενικά, το πρώτο 25λεπτό ήταν πολύ καλό για εμάς".

" Μετά, όμως, σε κάποια σημεία χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και αφήσαμε την Μπριζ να γίνει απειλητική. Στη συνέχεια επανήλθαμε στην αρχική κατάσταση. Γενικά μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος. Απλώς, πρέπει να βελτιώσουμε κάποιες ιδέες στο κομμάτι της τακτικής. Είμαστε σε καλό δρόμο. Εχω την ελπίδα ότι θα είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα δουλεύει πολύ καλά και νομίζω ότι σε 15 ημέρες θα είμαστε ακόμα καλύτεροι".

Σχετικά με την απόκτηση επιθετικού: " Κάνουμε κινήσεις για να πάρουμε παίκτη. Δεν μπορούμε, όμως, να δουλεύουμε με αυτό το σκεπτικό. Μέχρι να έρθει ο επιθετικός, θα δουλεύουμε με το υπάρχον ρόστερ".

Ριβάλντο: " Πιστεύω ότι η προετοιμασία πήγε πολύ καλά. Η ομάδα δέμνι και θα είναι πολύ καλύτερη στη συνέχεια. Ο κόσμος με δέχθηκε πολύ καλά. Ελπίζω να τον ικανοποιήσω με γκολ και τίτλο. Περιμένουμε την κλήρωση της Παρασκευής. Είμαστε μεγάλη ομάδα, θα νικήσουμε στο πρώτο ματς και θα προκριθούμε".

Για Καστίγιο: " Ο Καστίγιο, αν πάει τελικά στη Σαχτάρ, του εύχομαι καλή επιτυχία. Είναι σπουδαίος παίκτης και πηγαίνει σε μία μεγάλη ομάδα. Είχε την ευκαιρία και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ποδοσφαιρική καριέρα είναι πολύ σύντομη".

Όσον αφορά στο ποια είναι η αγαπημένη θέση του: " Αγωνίζομαι από τη μέση και μπροστά. Είχα καιρό να παίξω ως δεύτερος επιθετικός αλλά αν ο προπονητής με θέλει σε αυτή τη θέση θα προσπαθήσω".

Τραϊανός Δέλλας: " Ήταν ευχάριστο που βρεθήκαμε μπροστά στον κόσμο μας μετά από καιρό. Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά. Απομένουν κάποιες μέρες μέχρι τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ για να βάλουμε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας. Στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι τόσο στην Ευρώπη, όσο και στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ έχει περισσότερη ποιότητα εφέτος αλλά πρέπει οι νέοι παίκτες να ενσωματωθούν σωστά. Μόνο έτσι θα κάνουμε το παραπάνω βήμα".

Ροντόλφο Αρουαμπαρένα: " Είναι πολύ θετικό σημάδι. Είμαστε σε καλό δρόμο. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια λάθη αλλά δεν παίξαμε άσχημα. Σε δύο εβδομάδες θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα. Μπορεί να παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ελπίζω να έχουμε και μία καλή κλήρωση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και να τα πάμε καλά τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη".

*** Στο ίδρυμα "Ελπίδα" θα βρεθεί ο Ριβάλντο τη Δευτέρα (30/7).



News 24/7

24MEDIA NETWORK