Φινάλε των πρωταθλητών με νίκη

Η νίκη της Εθνικής μας ομάδας με 1-0 επί της Γεωργίας στο τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών του Μουντιάλ σηματοδοτεί τις εξελίξεις σχετικά με την παραμονή ή όχι του Οτο Ρεχάγκελ αλλά και την περιβόητη ανανέωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Φινάλε των πρωταθλητών με νίκη

Η εθνική Ελλάδος επικράτησε με 1-0 της αντίστοιχης της Γεωργίας και παρά το ότι δεν πήρε αυτό που θα ήταν "απίστευτο δώρο" από Δανία και Τουρκία, ολοκλήρωσε μέσα σε γιορτινό κλίμα της υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Καλή η απόδοση των διεθνών μας στο πρώτο μέρος, "εξαργυρώθηκε" με το πρώτο επίσημο τέρμα του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Αγγαρεία στην επανάληψη. Αποχώρησε τραυματίας ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο Ότο Ρεχάγκελ έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς ποδοσφαιριστές που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Στην επίθεση, ο Βαγγέλης Μάντζιος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του έχοντας στο πλευρό του τους ΠαπαδόπουλοΣαλπιγγίδη. Ο Γιάννης Γκούμας πήρε τη θέση του τιμωρημένου Σωτήρη Κυργιάκου, με τον Καψή να μετατίθεται στο κέντρο της άμυνας και τον άσο του Παναθηναϊκού να παίρνει το αριστερό άκρο. Στο βασικό σχήμα επανήλθε και ο Τραϊανός Δέλλας, κάτι που έδωσε το δικαίωμα στον Κώστα Κατσουράνη να παραμείνει μπροστά από τα στόπερ.

Το ματς άρχισε με την ελληνική ομάδα να μπαίνει από νωρίς στη θέση του οδηγού. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Γιάννης Γκούμας είχε κεφαλιά από καλή θέση αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Θοδωρής Ζαγοράκης έβγαλε σε θέση βολής τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, δίχως ο σταρ του ΠΑΟΚ να τα καταφέρει στην τελική προσπάθεια. Οι Γεωργιανοί αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα όταν οι Έλληνες διεθνείς πίεζαν στον χώρο του κέντρου αλλά η αδράνεια του Γιούρκα Σεϊταρίδη (δεν έβγαλε οφ σάιντ τον Κομπιασβίλι) στο 13’, επέτρεψε στον επιθετικό της Σάλκε να βγει απέναντι από τον Νικοπολίδη, με τη λόμπα του όμως να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αρτινού πορτιέρο και στη συνέχεια εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ήταν φανερό πως η προσήλωση των παικτών των δύο ομάδων στα αμυντικά καθήκοντά τους δεν ήταν και η σπουδαιότερη που έχουμε δει, με συνέπεια το σκορ να ανοίξει, μάλλον καθυστερημένα, στο 17ο λεπτό. Ο Σεϊταρίδης, ο οποίος στο επιτελικό κομμάτι ήταν σαφώς καλύτερος, έβγαλε τη σέντρα ακριβείας από τα δεξιά, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πάτησε δυνατά, σηκώθηκε ψηλά και με κεφαλιά νίκησε τον Νούκρι Ρεβισβίλι, για να πετύχει το πρώτο επίσημο και το δεύτερο συνολικά τέρμα του με το εθνόσημο.

Το γκολ χαροποίησε το ήδη ευδιάθετο κοινό που δια βοής... απαιτούσε την παραμονή του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο. Στο αγωνιστικό κομμάτι πάντως, ο Κάχα Καλάντζε εκμεταλλεύτηκε κενό από τα δεξιά της ελληνικής άμυνας στο 31’, μπήκε στην περιοχή αλλά από πολύ πλάγια δεν κατάφερε να νικήσει τον έτοιμο Νικοπολίδη.
Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, ο Μπασινάς έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Βαγγέλη Μάντζιο που έφτασε σε θέση γκολ αλλά στο πλασέ νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Τορπέντο Κιουτάισι.

Η επανάληψη άρχισε με τους δύο τεχνικούς να αλλάζουν τις ισορροπίες στον επιθετικό τομέα. Ο Ζήσης Βρύζας πέρασε στη θέση του Βαγγέλη Μάντζιου, ενώ ο τεχνικός των φιλοξενουμένων έβγαλε τον Σαλουκβάτζε για να περάσει στη θέση του τον Τσιναμντζγκβρισβίλι. Αν η πρώτη ελληνική αλλαγή ήταν αμιγώς τακτικής, αυτή του Θοδωρή Ζαγοράκη λίγα λεπτά αργότερα ήρθε μετά από μία απρόοπτη στιγμή, κατά την οποία ο αρχηγός ένιωσε τράβηγμα στον αριστερό προσαγωγό.

Οι δύο αλλαγές της Εθνικής και η βελτίωση της απόδοσης των Γεωργιανών έριξε τον ρυθμό του αγώνα. Το πρώτο εικοσάλεπτο δεν είχε απολύτως τίποτα να παρουσιάσει, σε σημείο, περισσότερο οι θεατές να ασχολούνται με τον Κομπιασβίλι ο οποίος προηγουμένως τα είχε βάλει με ένα από τα παιδιά που δίνουν τις μπάλες για τη συνέχεια του παιχνιδιού.

Μία καλή ενέργεια των Κατσουράνη – Παπαδόπουλου πριν συμπληρωθεί το 65ο λεπτό ήταν ό,τι είχαν να παρουσιάσουν οι Πρωταθλητές Ευρώπης στο συγκεκριμένο διάστημα.

Η προαναφερθείσα φάση αποτέλεσε αιτία (μερικής) αφύπνισης. Ο Ζήσης Βρύζας θα μπορούσε κάλλιστα να έχει κερδίσει ένα πέναλτι, ενώ στο 76’ είχε δοκάρι σε κεφαλιά, μετά από σέντρα του Σεϊταρίδη.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης. Η Ελλάδα ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δίχως βέβαια να πάρει έστω τη δεύτερη θέση. Πλέον, τα βλέμματα στρέφονται στην επόμενη μέρα της Εθνικής.


Οι συνθέσεις
Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Καψής, Δέλλας (63’ Ανατολάκης), Γκούμας, Ζαγοράκης (53’ Καφές), Κατσουράνης, Μπασινάς, Παπαδόπουλος, Μάντζιος (46’ Βρύζας), Σαλπιγγίδης.
Γεωργία: Ρεβισβίλι, Καλάτζε, Σαλουκβάτζε (46’ Τσιναμντζγκβρισβίλι), Κιζανισβίλι, Μζαβανάτζε, Γκανουγκράβα, Κανκάβα, Κομπιασβίλι, Γκόγκουα, Μουζίρι, Ντεμετράτζε (86’ Γκοζιρίτζε).

Σκόρερς: 17’ Παπαδόπουλος

Διαιτητής: Ματέο Τρεφολόνι (Ιταλία)
Κίτρινες κάρτες: Βρύζας, Μπασινάς – Γκόγκουα, Μουζίρι, Κανκάβα, Κομπιασβίλι, Γκοζιρίτζε
Κόκκινες κάρτες: -




News 24/7

24MEDIA NETWORK