Ο Φιόρι Ντουρμισάι είναι ο φετινός mr. goal του Πανιωνίου

Ο Φιόρι Ντουρμισάι σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης κι έδωσε τη νίκη στον Πανιώνιο. Πλέον έμεινε μόνος στην υπόθεση γκολ στη Νέα Σμύρνη και τα πηγαίνει καλά, κόντρα στις αντιξοότητες.

Ο Φιόρι Ντουρμισάι είναι ο φετινός mr. goal του Πανιωνίου
EUROKINISSI

Πέρυσι ήταν ο Σρτζαν Σπιριντόνοβιτς με 8 γκολ. Πρόπερσι ο Μπεν με 9. Έναν χρόνο νωρίτερα, Καρίμ Ανσαριφάρντ και Τάσος Μπακασέτας σημείωσαν 20 γκολ. Ένα τέρμα παραπάνω είχαν οι Δημήτρης Κολοβός και Απόστολος Γιάννου το 2014-2015. Οι Κολοβός και Χρήστος Αραβίδης σκόραραν 19 φορές το 2013-2014.

Φέτος, σε αυτήν την περίεργη χρονιά για τον Πανιώνιο, διακρίνεται ένα όνομα στο σκοράρισμα πλέον, μετά από την πώληση του Γιώργου Μασούρα στον Ολυμπιακό: Φιόρι Ντουρμισάι.

Ο Αλβανός επιθετικός ξεχωρίζει από το φετινό ρόστερ σαν τη μύγα μες στο γάλα, αφού έχει 6 γκολ στη Super League, με τον επόμενο σκόρερ των Νεοσμυρνιωτών πια να είναι ο αρχηγός Παναγιώτης Κόρμπος με 2. Έξι γκολ και μία ασίστ σε 1.527 λεπτά παιχνιδιού, ενώ έχει και 3 γκολ σε 4 αγώνες κυπέλλου.

Διόλου ευκαταφρόνητη επίδοση από τον 22χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος διανύει μόλις τη 2η απρόσκοπτη σεζόν του στον Πανιώνιο. Στον σύλλογο ανήκει χρόνια, όμως μόλις πέρυσι ολοκληρώθηκαν οι απανωτοί δανεισμοί του που άρχισαν τον Ιανουάριο του 2015 (σε Καλλιθέα δύο φορές και Λαμία).

Ο γεννημένος στην Αλβανία και μεγαλωμένος κάτω από δύσκολες συνθήκες από τα 5 του στη Ρόδο Ντουρμισάι έδειξε πέρυσι ότι μπορεί να βοηθήσει, σημειώνοντας 4 γκολ και βγάζοντας μία ασίστ. Ένα από τα τέρματά του ήταν μία 'οβίδα' έξω από την περιοχή στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ένα άλλο, μία επέλαση στο 'Απόστολος Νικολαΐδης', στην εκτός έδρας νίκη των 'κυανερύθρων'.

Φέτος έχει ξεπεράσει ήδη τον εαυτό του στη Super League (το ρεκόρ του σε μια σεζόν είναι τα 8 γκολ στη Football League 2016-2017). Στους πρώτους 3 μήνες σκόραρε μόλις σε 2 αγώνες, ωστόσο δύο από τα τέρματά του έδωσαν 'τρίποντο', αφού σημειώθηκαν στο εκτός έδρας 2-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη.

Τον Νοέμβριο είχε ένα γκολ στο 3-0 επί του Παναιτωλικού και τον Δεκέμβριο άρχισε να βρίσκει φόρμα. Τα τέρματά του σε Λάρισα και Γιάννινα δεν είχαν αντίκρισμα, αφού ο Πανιώνιος έχασε και στις δύο πόλεις, όμως αυτό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη ήταν κομβικό.

Το 1-0 στο 36' ήρθε με φανταστικό βολέ στην κίνηση και ήταν το 9ο σε 22 αγώνες σε όλες τις φετινές διοργανώσεις. Με το γκολ αυτό έφτασε τη συγκομιδή πρωταθλήματος του Μασούρα, που εδώ και λίγες εβδομάδες ανήκει στον Ολυμπιακό και μοιάζει αναπόφευκτο ότι κι ο Ντουρμισάι θα 'προσκαλέσει' ομάδες για να έχει παρόμοια τύχη.

Ήδη φέρεται να υπάρχει ενδιαφέρον της Βίλεμ και από τη στιγμή που ο Πανιώνιος θα περάσει ακόμα μία χρονιά με τεράστια οικονομικά προβλήματα (μόλις την Τετάρτη εξασφάλισε φορολογική ενημερότητα για να προλάβει να ενισχυθεί πριν από το πέσιμο της 'αυλαίας' στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο), κάθε πρόταση φαντάζει ευπρόσδεκτη.

Προς το παρόν, με τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα, την πολύπλευρη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του και τη σκληραγώγηση μιας ζωής και μιας καριέρας μέσα στη φτώχεια, τον ρατσισμό και τις δύσκολες καταστάσεις, ο Ντουρμισάι αναλαμβάνει πια μόνος το φορτίο του σκοραρίσματος στον 'δυσκοίλιο' Πανιώνιο.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK