Ο Φλορέντσι ταπείνωσε τον Ρονάλντο στο... μέγεθος

Ο Αλεσάντρο Φλορέντσι μετρήθηκε και βγήκε πιο ψηλός από τον Κριστιάνο Ρονάλντο για ένα βράδυ, παρά τις προσβολές του Πορτογάλου επιθετικού, στην ήττα της Γιουβέντους από τη Ρόμα.

Ο Φλορέντσι ταπείνωσε τον Ρονάλντο στο... μέγεθος
AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Το ρολόι έδειχνε το 58ο λεπτό της συνάντησης. Ο Αλεσάντρο Φλορέντσι, ο επόμενος γηγενής capitano της Ρόμα, μιλούσε... γαλλικά με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον ηγέτη της Γιουβέντους. "Είσαι πολύ κοντός για να μιλάς", του έλεγε ο Πορτογάλος σταρ, κάνοντας και αντίστοιχες χειρονομίες με τα χέρια.

Ο Κώστας Μανωλάς και άλλοι παίκτες των δύο ομάδων επενέβησαν για να μην οξυνθεί η κατάσταση. Τρία λεπτά αργότερα, ο CR7 έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τελικό σκορ 2-0 υπέρ των 'τζιαλορόσι', με τον Φλορέντσι να χρίζεται σκόρερ. Χάος...

Μέσα σε περίπου 20 λεπτά, ο αγώνας στο 'Ολίμπικο' απέκτησε... χαρακώματα και χαρακτήρα πολέμου. Σαν να μην έφτανε το αγωνιστικό κίνητρο για τους Ρωμαίους, που είδαν νωρίτερα όλους τους ανταγωνιστές για τις θέσεις του Champions League στη Serie A να κερδίζουν τα παιχνίδια τους ( όσο παράξενο κι αν μοιάζει αυτό), ήρθε και ο Ρονάλντο να βάλει 'φιτίλι'.

Η κόντρα του με τον Φλορέντσι έμοιαζε συνηθισμένη. Κανείς αντίπαλος δεν συμπαθεί τον Πορτογάλο και αυτός πλέον το έχει συνηθίσει. Μόνο που ορισμένες φορές ξεσπάει και έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση. Είναι εκείνες οι φορές που γίνεται ακόμα πιο εριστικός, αφού δεν βρίζει τον αντίπαλό του, αλλά τον προσβάλει, προσπαθεί να τον μειώσει.

Αρχικά του έκανε νόημα με το δάχτυλο να σταματήσει να μιλάει. Κατόπιν, άρχισε να κάνει νοήματα με ολόκληρο το χέρι, νοήματα περί ύψους. "Είσαι πολύ κοντός για να μιλάς", άρχισε να επαναλαμβάνει. Ο Φλορέντσι εξαγριώθηκε και επιχείρησε να τον πλησιάσει. Ο Μανωλάς τον συγκρατούσε, συμπαίκτες από τις δύο ομάδες μεσολάβησαν.

Το άλλο νο7 του γηπέδου, ο Λορέντζο Πελεγκρίνι, απομάκρυνε τον Ρονάλντο από το σημείο, όσο ο πρώτος σκόρερ των 'μπιανκονέρι' γελούσε προκλητικά προς τον αντίπαλό του. Ο Φλορέντσι εξακολουθούσε να προσπαθεί να πλησιάσει, ο Μανωλάς τον απέτρεπε, μέχρι που κατέφθασε και ο διαιτητής για να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Ο Ρονάλντο απολογήθηκε αργότερα και πήρε αγκαλιά τον Φλορέντσι, όμως τίποτα δεν ξεχάστηκε. Θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο προκλητικός, αν ο βοηθός διαιτητή τον άφηνε να πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε 6 λεπτά αργότερα. Μία μπαλιά στην 'πλάτη' της άμυνας από τον Μίραλεμ Πιάνιτς έβγαλε τον Ρονάλντο τετ α τετ με τον Αντόνιο Μιράντε.

Ο τερματοφύλακας της Ρόμα είχε πει σπουδαία "όχι" σε Εμρέ Τζαν και Χουάν Κουαδράδο, μέχρι τότε, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και σε αυτήν τη φάση. Ευτυχώς για εκείνον, ο βοηθός είχε σηκώσει το σημαιάκι. "Οφσάιντ;" ρώτησε με δηλητηριώδες βλέμμα ο Ρονάλντο, για να εισπράξει καταφατική απάντηση.

"Βγάλαμε την μπάλα έξω για να παρασχεθούν πρώτες βοήθειες σε έναν παίκτη κι αυτός έπαιξε δύο φορές κανονικά. Είναι κάτοχος Χρυσής Μπάλας και νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Κάνω και λέω πολλά χαζά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, όμως μένουν εκεί", δήλωσε ο Φλορέντσι μετά από το τέλος του αγώνα.

Τζαν και Στεφάν ελ Σαραουί έχασαν από μία απίθανη ευκαιρία μέσα σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα και το παιχνίδι έδειχνε να οδεύει προς τη 'λευκή' ισοπαλία, από τη στιγμή που χάθηκαν τόσες καλές στιγμές, χωρίς να επιτευχθεί κάποιο γκολ στα προηγούμενα λεπτά.

Μέχρι που στο 79' ήρθε η ώρα της εκδίκησης. Ένα λάθος του Τζιόρτζιο Κιελίνι και μία ωραία συνεργασία του Φλορέντσι με τον Έντιν Τζέκο έφερε τον... κοντό δεξιό φουλ μπακ σε θέση τετ α τετ με τον αψεγάδιαστο μέχρι τότε Βόιτσιεχ Στσέσνι. Ο Ιταλός πλάσαρε σωστά και αμέσως έτρεξε στην curva sud. Μάλιστα, πήδηξε στην τσιμεντένια κερκίδα και επιχείρησε να... σκαρφαλώσει, αλλά τον απέτρεψαν οι φίλαθλοι.

Στις καθυστερήσεις, σε μία αντεπίθεση με όλη τη 'γηραιά κυρία' μπροστά, ο Τσενγκίζ Ουντέρ ήταν πολύ γρήγορος για οποιονδήποτε αμυντικό της Γιουβέντους και όταν έβγαλε την ασίστ στον Τζέκο, ο Βόσνιος δεν γινόταν να αστοχήσει σε αυτήν την ευκαιρία.

"Πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι όλα είναι πιθανά. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, όμως πρέπει να προσπαθήσουμε", δήλωσε ο Κλάουντιο Ρανιέρι μετά από το τέλος του αγώνα, σε μία συνέντευξη στο 'Sky Sports' που περιστράφηκε πολύ γύρω από το μέλλον του, μιας και μεσοβδόμαδα είχε αποκαλύψει ότι θα φύγει από προπονητής στο τέλος της σεζόν.

Αρνήθηκε ότι θα συνεχίσει σε κάποιο άλλο πόστο και αποκάλυψε ότι η Ρόμα του το είχε προτείνει, αλλά εκείνος είναι ακόμα προπονητής. "Ευχαρίστως να δέχομαι τις προσβολές και τα χτυπήματα, επειδή θέλω να συνεχίσω να προπονώ".

Ίδια κατάληξη ενδέχεται να έχει και ο αντίπαλός του σε αυτό το παιχνίδι, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, τον οποίο μεσοβδόμαδα είχαν... ξεγράψει οι Ιταλοί δημοσιογράφοι και συνέχισαν και μετά από την (αδιάφορη) ήττα από τη Ρόμα. Με τον Αντόνιο Κόντε να κλείνει στην Ίντερ, το μοναδικό όνομα στη λίστα είναι εκείνο ενός άλλου προκατόχου της θέσης, του Ντιντιέ Ντεσάμπ. Ο πρόεδρος Αντρέα Ανιέλι θέλει την παραμονή του Αλέγκρι, όμως διαφωνούν τα εκτελεστικά όργανά του, ο Πάβελ Νέντβεντ και ο Φάμπιο Παράτιτσι.

"Διασκεδάζω με αυτά που διαβάζω και ακούω. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα συναντηθούμε με τον Ανιέλι και θα μιλήσουμε για τα πάντα. Έχω κάνει πλάνα για 6 μήνες. Θα μοιραστώ αυτές τις σκέψεις με τον πρόεδρο και μαζί θα δούμε αν μπορεί να δουλέψει. Δεν θα αποκαλύψω τα πλάνα μου, αλλά τα έχω προγραμματισμένα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω για αυτό", ήταν η αντίδραση του Αλέγκρι.

Η Τετάρτη θα είναι η κρίσιμη μέρα για πολλά πράγματα. Τότε είναι προγραμματισμένο το ραντεβού κορυφής στη Γιουβέντους και θα καθοριστεί -πιθανότατα- η επόμενη μέρα. Τότε θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου της Αταλάντα με τη Λάτσιο και θα καθοριστεί πόσο... βαθιά θα μπήξουν το μαχαίρι του γοήτρου στη Ρόμα.

Αυτό που καθορίστηκε σίγουρα, πάντως, είναι ότι έστω για ένα βράδυ, ο ύψους 1,73μ. Φλορέντσι ήταν πιο ψηλός από τον ύψους 1,87μ. Ρονάλντο.

(Ποια ήταν η μεγαλύτερη ανατροπή στο φετινό Champions League; Της Γιουβέντους ή της Τότεναμ; Το Pod-όσφαιρο του Contra.gr έχει την απάντηση)

Photo credits: AP Photo/Gregorio Borgia

News 24/7

24MEDIA NETWORK