ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φωνάζει για τη διαιτησία η Ιταλία

Με τη διαιτησία του Τομ Χένινγκ Όβρεμπο τα έχουν άπαντες στην Ιταλία, αφού θεωρούν πως ο Νορβηγός ευνόησε τη Ρουμανία με τις αποφάσεις του.

Φωνάζει για τη διαιτησία η Ιταλία

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του διευθυντή της ιταλικής ομοσπονδίας, Τζίτζι Ρίβα: «Οι παίκτες είναι θυμωμένοι επειδή ξέρουν ότι έκαναν σπουδαία εμφάνιση και τιμωρήθηκαν. Το γκολ του Τόνι στο τέλος του πρώτου μέρους θα μπορούσε να αλλάξει πολλά, ενώ το πέναλτι του Μούτου δεν έκανε ζημιά σ’ εμάς. Ωστόσο είναι ένα κακό σημάδι. Ο διαιτητής ήταν εκεί για να κάνει το καθήκον του και ελπίζω αυτό να μην γίνεται βάσει συμπαθειών ή αντιπαθειών, γιατί αυτό θα είναι τραγικό για την Ιταλία και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Ο «θρύλος» του ιταλικού ποδοσφαίρου δήλωσε πως δεν έχει ξεχάσει το λάθος του επόπτη με την Ολλανδία, ωστόσο οι «ατζούρι» δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιούν ως άλλοθι. Μάλιστα, τόνισε πως αν η ομάδα του παίξει όπως με τους Ρουμάνους τότε θα κερδίσουν τη Γαλλία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Ντανιέλε ντε Ρόσι: « Το χειρότερο απ’ όλα είναι η έλλειψη συνέπειας στη λήψη των αποφάσεων. Πέντε ημέρες μετά δεν ξέρουμε αν το γκολ του φαν Νίστελροϊ με την Ολλανδία μετρούσε, σύμφωνα με τους κανονισμούς. Όσον αφορά το σημερινό αγώνα θα έπρεπε να κερδίσουμε, αφού το γκολ που πέτυχε ο Τόνι ήταν έγκυρο, ενώ είχαμε πάνω από 10 σουτ για γκολ».

Για το τέλος αξίζει να αναφερθούμε και στις δηλώσεις του προέδρου της ιταλικής ομοσπονδίας, Τζιανκάρλο Αμπέτε:Νομίζω ότι τα ανώτερα κλιμάκια της UEFA θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι το γκολ του Φαν Νίστελροϊ ήταν άκυρο για να μην έχουν πρόβλημα να πουν ότι τα σημερινά λάθη ήταν όντως λάθη. Θα ήταν πολύ περίεργο αν έκαναν αλλιώς. Περιμένω από την UEFA να εκτιμήσει τα περιστατικά και να διατηρήσει τη συνέπεια. Αν θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη για τα διαιτητικά σφυρίγματα θα πρέπει να το κάνουν αν είναι σωστά ή λάθη. Δεν μπορούν να σχολιάζουν μόνο όταν θέλουν. Αν πηγαίναμε με 1-0 στα αποδυτήρια τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Για να είμαι ειλικρινής τα περισσότερα σφυρίγματα δεν ήταν υπέρ μας, το γκολ μας ήταν κανονικό, ενώ το πέναλτι της Ρουμανίας κάτι παραπάνω από αμφισβητούμενο. Μολοταύτα θέλω να συγχαρώ την εθνική για την εμφάνιση και να κοιτάξω μπροστά, στον αγώνα με τη Γαλλία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ