Football League: Το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών

Με αφορμή τις σπουδαίες προκρίσεις των ομάδων της Football League απέναντι σε ομάδες της Super League και τη συμμετοχή ιστορικών συλλόγων στο δεύτερο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα, το Contra.gr παραθέτει με στοιχεία γιατί είναι το καλύτερο και πιο αμφίρροπο όλων των εποχών.

Football League: Το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών

Οι σπουδαίες προκρίσεις των ομάδων της Football League κόντρα σ' αυτές της Super League αποδεικνύουν πως η... ψαλίδα ανάμεσα στις δύο κατηγορίες έχει μειωθεί αισθητά. Σημαντικό ρόλο σ' αυτές τις επιτυχίες έχει παίξει ο ανταγωνισμός αλλά και η ποιότητα αρκετών ομάδων της δεύτερης κατηγορίας.

Το Contra.gr παρουσιάζει τους άξονες πάνω στους οποίους στηρίζεται τη φετινή χρονιά η Football League και την έχουν μετατρέψει στο καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών.

Συμμετοχή ιστορικών ομάδων

Ένας πολύ σημαντικός ρόλος που το εφετινό πρωτάθλημα σε Βόρειο και Νότιο όμιλο είναι τόσο αμφίρροπο και ενδιαφέρον είναι η συμμετοχή σπουδαίων και ιστορικών ομάδων. Η ΑΕΚ, ο Ηρακλής, η Λάρισα, ο Απόλλων Σμύρνης, η Παναχαϊκή έχουν προσδώσει κύρος και έχουν ανεβάσει επίπεδο ένα πρωτάθλημα που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε τη λάμψη και τα φώτα της δημοσιότητας προς το μέρος της. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ομάδες που συμμετέχουν στη Football League την εφετινή σεζόν έχουν κατακτήσει συνολικά 12 πρωταθλήματα και 16 Κύπελλα.

Football League: Το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών
INTIME SPORTS

Παράλληλα, την εφετινή χρονιά συμμετέχουν και "παραδοσιακές" ομάδες της κατηγορίας, όπως τα Χανιά, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Παναιγιάλειος, ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο Φωστήρας, οι οποίες γνωρίζουν τον τρόπο να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην πορεία του πρωταθλήματος.

Αμφίρροπο πρωτάθλημα

Πέρα από όσα αναφέρουμε προηγουμένως, υπάρχουν ακόμα κάποια στοιχεία που έχουν μετατρέψει τη Football League σε ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Η διαδικασία των Play Off έχει βοηθήσει ώστε -τουλάχιστον- οι μισές ομάδες της κατηγορίας να μην είναι αδιάφορες αλλά να θέτουν ως στόχο την παρουσία τους στις τρεις πρώτες θέσεις του ομίλου τους.

Football League: Το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών
INTIME SPORTS

Επιπλέον, η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων δημιουργεί τεράστιο ανταγωνισμό στις τελευταίες θέσεις, καθώς θα υποβιβαστούν στη Γ' Εθνική εφτά ομάδες από κάθε όμιλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε κάθε αγωνιστική να υπάρχουν παιχνίδια "do or die" κι έτσι οι φίλαθλοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τρομερές μάχες και υπέροχες αναμετρήσεις.

Στήριξη στους Έλληνες προπονητές

Αρκετές ομάδες της κατηγορίας έχουν εμπιστευτεί νέους και εξελίξιμους Έλληνες προπονητές, οι οποίοι είναι σωστά καταρτισμένοι, έχοντας τα υψηλότερα διπλώματα της UEFA. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στους Τραϊανό Δέλλα και Νίκο Παπαδόπουλο, οι οποίοι θεωρούνται τα "next big thing" του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν σημαντικό έργο με την ΑΕΚ και τον Ηρακλή αντίστοιχα, ενώ από κοντά... έρχονται οι Δημήτρης Ελευθερόπουλος και Παναγιώτης Διλμπέρης, με Ολυμπιακό Βόλου και Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Football League: Το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών
INTIME SPORTS

Επιπλέον, αρκετοί καταξιωμένοι Έλληνες τεχνικοί έχουν αναλάβει ομάδες της Football League, όπως οι Παύλος Δερμιτζάκης (Λαμία) και Παναγιώτης Τζαναβάρας (ΑΕΛ). Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν πως οι Έλληνες προπονητές θεωρούνται ικανοί να φέρουν εις πέρας δύσκολες αποστολές. Άλλωστε, κερδισμένες είναι και οι δύο πλευρές, καθώς οι προπονητές μπορούν να παρουσιάσουν ένα καλό δείγμα των ικανοτήτων τους, το οποίο θα τους δώσει το "εισιτήριο" για τη μεγάλη κατηγορία, ενώ οι ομάδες εξελίσσουν το στυλ παιχνιδιού τους στα πρότυπα των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Σπουδαίες μεταγραφές

Το προηγούμενα χρόνια, καλοί παίκτες από το εξωτερικό, αλλά κι από τη Super League δεν "ρίσκαραν" τη μετακίνησή τους σε ομάδα της 2ης κατηγορίας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν πολλές ΠΑΕ, ενώ υπήρχε κι ανησυχία του ποδοσφαιρικού... αφανισμού. Πλέον, αρκετές ομάδες έχουν βελτιώσει τα οικονομικά τους, ενώ έχουν ένα μακρόπνοο πλάνο με στόχο την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, αποτελώντας ιδανικό προορισμό για αρκετούς ποδοσφαιριστές που είτε θέλουν να αναδειχθούν, είτε έχουν "χάσει" το δρόμο τους και προσπαθούν να "αναγεννηθούν".

Football League: Το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών
INTIME SPORTS

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το παράδειγμα της ΑΕΚ, η οποία θυμίζει περισσότερο ομάδα... Super League, παρά Football League, έχοντας δημιουργήσει ένα ρόστερ που θα στεκόταν άνετα στη πρώτη τη τάξει κατηγορία. Πέρα όμως από τη "Ένωση" που έχει έναν ισχυρό διοικητικό παράγοντα, σημαντικές κινήσεις έχουν πραγματοποιήσει και άλλες ομάδες, όπως η Λαμία, ο Ηρακλής, ο Απόλλων Σμύρνης και η Λάρισα.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

- Έλντερ Μπαρμπόσα (ΑΕΚ)

- Χρήστος Αραβίδης (ΑΕΚ)

- Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ)

- Σέρνταν Μπλάζιτς (Λαμία)

- Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι (Ηρακλής)

- Ντιέγκο Ρομάνο (Ηρακλής)

- Εμάνουελ Περόνε (Ηρακλής)

- Ζοφρί Ντερνίς* (ΑΕΛ)

- Παναγιώτης Λαγός (Απόλλων Σμύρνης)

*Αποχώρησε τον Δεκέμβρη.

Πιο θεαματικό πρωτάθλημα

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν κι από πλευράς στατιστικών στοιχείων. Σε 20 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Super League έχουν σημειωθεί συνολικά 441 γκολ.. Αυτό μεταφράζεται σε 22 γκολ ανά αγωνιστική και 2,45 τέρματα ανά ματς.

Από την άλλη πλευρά, στους δύο ομίλους της Football League μετά από 14 αγωνιστικές έχουν σημειωθεί 345 γκολ. Αυτό σημαίνει πως κάθε αγωνιστική σημειώνονται περίπου 27 γκολ, ενώ κάθε ματς έχει κατά μέσο όρο 4,4 γκολ.

Από τους αριθμούς αποδεικνύεται πως το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας προσφέρει μεγαλύτερο θέαμα και έχει πιο επιθετικό προσανατολισμό, εν αντιθέσει μ' αυτό της Super League που στηρίζεται στον αμυντικό τομέα.

Τα καλύτερα του Contra.gr

Ο μύθος της ομάδας του Ρότσα που δεν ήταν του Όσιμ

Πόσο καλά ξέρεις τον Ολυμπιακό του Ίβκοβιτς;

News 24/7

24MEDIA NETWORK