Φουλ επίθεση, αλλά χωρίς Τόνι, Τότι η προεπιλογή της Ιταλίας

Ο Τσέζαρε Πραντέλι βρήκε χώρο για 7 φορ, 3 δεξιά μπακ, αλλά όχι για τον δεύτερο σκόρερ της Serie A, Λούκα Τόνι, στην προεπιλογή της εθνικής Ιταλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014.

Φουλ επίθεση, αλλά χωρίς Τόνι, Τότι η προεπιλογή της Ιταλίας

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2006 ανακοίνωσε την 30άδα με την οποία θα δουλέψει τις επόμενες ημέρες ώστε να επιλέξει την τελική 23άδα.

Στις πρώτες επιλογές είναι διάχυτος ο επιθετικός πλουραλισμός, παρά τις σημαντικές απουσίες σε σχέση με ρόστερ παλαιοτέρων διοργανώσεων. Ο φιναλίστ του Euro 2012, Αντόνιο Κασάνο, όπως έχει προαναγγελθεί πολλούς μήνες πριν, δεν υπολογίζεται από τον Πραντέλι λόγω του χαρακτήρα του, έστω κι αν φέτος μετράει 12 γκολ για λογαριασμό της Πάρμα.

Ο αναγεννημένος Λούκα Τόνι, με 20 γκολ σε 33 συμμετοχές με τη Βερόνα, δεν έπεισε τον Ιταλό τεχνικό ότι μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία του ως πρωταθλητής κόσμου πριν από 8 χρόνια. Ο 36χρονος έχει να αγωνιστεί από το 2009 με τη "σκουάντρα ατζούρα", αλλά πέφτει θύμα της επιθυμίας του Πραντέλι για ανανέωση (με ρητές εξαιρέσεις τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν και τον Αντρέα Πίρλο), όπως συνέβη και με τον Φραντσέσκο Τότι και τον Αντόνιο ντι Νατάλε.

Αντιθέτως, στην αποστολή βρίσκεται ο ντεφορμέ Μάριο Μπαλοτέλι και ο Πάμπλο Οσβάλντο που σημείωσε το πρώτο τέρμα του φέτος στη νίκη της Γιουβέντους επί της Ρόμα προ... ωρών. Το επιθετικό δίδυμο της καταπληκτικής Τορίνο, ο αρχισκόρερ της Serie A, Τσίρο Ιμόμπιλε, και ο Αλέσιο Τσέρτσι που αγωνίζεται και στις θέσεις του κέντρου, βρίσκονται στην αποστολή, ενώ το ντεμαράζ του Ματία Ντέστρο με τη Ρόμα στο 2ο γύρο τον έφερε στις επιλογές.

Από εκεί και πέρα, τα προβλήματα της Ιταλίας στα ακραία μπακ συνεχίζονται. Ο 56χρονος προπονητής επέλεξε 3 δεξιούς μπακ (Ινιάτζιο Αμπάτε, Ματία ντε Σίλιο, Κριστιάν Μάτζιο) και μόλις έναν αριστερό (Ντομένικο Κρισίτο), με τον νεαρό Ντε Σίλιο να αναλαμβάνει χρέη υπηρεσιακού αριστερού οπισθοφύλακα.

Η προεπιλογή της Ιταλίας

Τερματοφύλακες

Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους), Σαλβατόρε Σιρίγκου (Παρί Σεν Ζερμέν), Ματία Περίν (Τζένοα), Αντόνιο Μιράντε (Πάρμα)

Αμυντικοί

Ινιάτζιο Αμπάτε (Μίλαν), Κριστιάν Μάτζιο (Νάπολι), Αντρέα Μπαρτζάλι (Γιουβέντους), Τζιόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους), Γκαμπριέλ Παλέτα (Πάρμα), Λεονάρντο Μπονούτσι (Γιουβέντους), Αντρέα Ρανόκια (Ίντερ), Ντομένικο Κρισίτο (Ζενίτ)

Μέσοι

Ντανιέλε ντε Ρόσι (Ρόμα), Μάρκο Βεράτι (Παρί Σεν Ζερμέν), Αντρέα Πίρλο (Γιουβέντους), Κλαούντιο Μαρκίζιο (Γιουβέντους), Ρικάρντο Μοντολίβο (Μίλαν), Τιάγκο Μότα (Παρί Σεν Ζερμέν), Αλέσιο Τσέρτσι (Τορίνο), Αντόνιο Καντρέβα (Λάτσιο), Αλμπέρτο Ακουιλάνι (Φιορεντίνα), Μάρκο Παρόλο (Πάρμα)

Επιθετικοί

Μάριο Μπαλοτέλι (Μίλαν), Πάμπλο Οσβάλντο (Γιουβέντους), Λορέντζο Ινσίνιε (Νάπολι), Τζιουζέπε Ρόσι (Φιορεντίνα), Τσίρο Ιμόμπιλε (Τόρινο), Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο (Τζένοα), Ματία Ντέστρο (Ρόμα)

News 24/7

24MEDIA NETWORK