Φουσκωμένη ή όχι η κοιλιά του Λουίς Σουάρες; Τι έπρεπε να τρώει στην καραντίνα

Η φωτογραφία του Ουρουγουανού της Μπαρτσελόνα γέννησε απορίες. Πρόσεχε ή αφέθηκε και πήρε κιλά κατά το δίμηνο της παύσης ο λαβωμένος επιθετικός; Η σύζυγός του επιχείρησε ν' αποκαταστήσει την τάξη. Έπεισε ή όχι;

Φουσκωμένη ή όχι η κοιλιά του Λουίς Σουάρες; Τι έπρεπε να τρώει στην καραντίνα

Αποδεδειγμένα πια από χρόνια, το σώμα του Λουίς Σουάρες έχει την τάση να 'ξεχειλώνει', εφόσον δεν τηρούνται απαρέγκλιτα ορισμένοι αυστηροί διατροφικοί κανόνες. Δομικό ή ορμονολογικό το αίτιο, το φαινόμενο συναντάται σε μεγάλες μερίδες του πληθυσμού και οι ποδοσφαιριστές δεν λογίζονται ως εξαίρεση επειδή γυμνάζονται σε καθημερινή βάση κάνοντας περισσότερες καύσεις. Άλλα σύγχρονα παραδείγματα είναι ο Εντέν Αζάρ, ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν και ο Μάριο Μπαλοτέλι.

Σε κάθε περίπτωση ο οιοσδήποτε, ως σωστός επαγγελματίας του είδους, κουβαλά την υποχρέωση να προσέχει τι τρώει και πότε. Οποιαδήποτε εκτροπή από το ημερήσιο πρόγραμμα προκαλεί αναπόφευκτες συνέπειες που είναι ορατές με το μάτι, όχι μόνο όταν ανέβει στη ζυγαριά για ελεγχθεί το βάρος, και από τους 'αστυνόμους του διαδικτύου' δεν μένουν ασχολίαστες.

Ο Σουάρες βρέθηκε ακόμη μία φορά στο μάτι του κυκλώνα, διότι κατά την επιστροφή του στις προπονήσεις της Μπαρτσελόνα ο φωτογραφικός φακός, που ούτως ή άλλως 'παχαίνει', τον εμφάνισε μ' ένα 'εξόγκωμα' στην κοιλιακή χώρα.

Τα -ανώνυμα- περιπαικτικά σχόλια για την κατάσταση του σώματός του συνόδευσαν την ανάρτηση και οι βιτριολικές αναφορές στις 'κολασμένες' απολαύσεις του κατά τη διάρκεια του δίμηνου εγκλεισμού του εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ακολουθούσε η μία την άλλη.

Το ραμμένο στόμα του Σουάρες

Η υπεράσπιση του 'πιστολέρο' ανήκε στη σύζυγό του, Σοφία Μπάλμπι. Η επί σχεδόν 20ετία σύντροφός του και μητέρα των τριών παιδιών τους θέλησε να 'μιλήσει' εξ ονόματος του και μ' ένα story λίγων δευτερολέπτων στο instagram, που απεικόνιζε τον Σουάρες ημίγυμνο (από τη μέση και πάνω) να παίζει με μια μπάλα και τους καλογυμνασμένους κοιλιακούς να κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλάνο, υποδήλωσε την πλήρη αφοσίωσή του στο πρόγραμμα. Βέβαια δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς βιντεοσκοπήθηκε το στιγμιότυπο.

Ο Λουίς Σουάρες επικρότησε τη σύζυγό του και όταν προχώρησε στο repost ενίσχυσε την εικόνα με δύο χαρακτηριστικά emojis. Το ένα απορίας. Θα μπορούσε να ζητά εξηγήσεις στο 'γιατί ασχολείστε συνέχεια μαζί μου'. Γιατί είναι ο Σουάρες. Το άλλο αυτό με το ραμμένο στόμα. Πολύ πιο επιθετικό και στοχευμένο, με το οποίο απαιτούσε από τους κακεντρεχείς να σφραγίζουν το 'ρημαδι' τους με φερμουάρ. Ή ότι ο ίδιος το έχει ραμμένο και δεν τρώει. Γιατί είναι ο Σουάρες (και δαγκάνει).

Μόνο ο ίδιος, πάντως, γνωρίζει πώς κύλησε το διάστημα της δίμηνης καραντίνας. Αν λάβουμε ως αξιόπιστο μάρτυρα το instagram, ο 33χρονος επιθετικός προσπάθησε -όσο ήταν δυνατόν- να συνεχίσει το πρόγραμμα της αποθεραπείας του, μετά την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί στο γόνατο τον περασμένο Γενάρη, ακολουθώντας συγκεκριμένο ασκησιολόγιο με όργανα γυμναστικής για την ενδυνάμωση των ποδιών του. Ούτως ή άλλως μετά τα μέσα του Μάη προβλεπόταν να τεθεί εκ νέου στη διάθεση του Κίκε Σετιέν, μην έχοντας παίξει σε επίσημο ματς από τις 9/1. Πριν καν, δηλαδή, από την περιπετειώδη αποχώρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε από το 'Καμπ Νόου'.

Τα diet tips της Μπαρτσελόνα

Ως θέσφατο λαμβάνεται το γεγονός πως κάθε ποδοσφαιριστής του καταλανικού κλαμπ είχε λάβει ένα προσδιορισμένο διαιτολόγιο με βασικές αρχές, το οποίο είναι φυσικά προσαρμοσμένο στο τι απαιτεί ο κάθε οργανισμός ξεχωριστά. Η Τόνια Λιθαράγκα, επιστημονικός συνεργάτης των 'μπλαουγκράνα', γνωρίζει με πάσα λεπτομέρεια τις διατροφικές ανάγκες των ποδοσφαιριστών και ενεργεί κάθε φορά για την πλήρη κάλυψή τους.

Περί τον ένα μήνα πριν από την παύση της ποδοσφαιρικής δράσης ήταν που διέρρευσε ο τετράλογος που είχε γράψει η Λιθαράγκα σε συνεργασία με τον αρχιμάγειρα της καταλανικής ομάδας, Αντριά Πόνσε. Ένας οδηγός 'καλής συμπεριφοράς' που θα έπρεπε κάθε ποδοσφαιριστής-πρόσκοπος να έχει αναρτημένο στην πόρτα του ψυγείου του. Πολύ περισσότερο σ' ένα διάστημα που απείχαν από τις προπονήσεις και γυμνάζονταν πολύ λιγότερο από το καθιερωμένο.

Κατά το manual, θα πρέπει να είναι εγγυημένη η ποιότητα των προϊόντων που εισέρχονται στο σπίτι. Οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να προσέχουν τι ακριβώς προμηθεύονται από την αγορά και να μην προβαίνουν σε οποιαδήποτε κατάχρηση. Προφανώς η κατανάλωση λαχανικών και φρούτων είναι φρόνιμο να προηγείται οποιασδήποτε άλλης τροφής. Αν είναι δυνατόν μάλιστα να προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες και γίνεται ανάμιξη στο μπλέντερ για απορρόφηση περισσότερων ουσιών και βιταμινών.

Προφανέστατα απαγορεύονται τηγανιτά (πατάτες και ό,τι αντίστοιχο), αλλά και τα συσκευασμένα ή βιομηχανικά γλυκίσματα, όπως γεμιστά μπισκότα και ντόνατς. Ενδείκνυνται αντιθέτως τα μαγειρευτά φαγητά, αρκεί η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα να είναι ελεγμένη προσφέροντας τ' απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και όχι κορεσμένα λίπη.

Το 'μαρτύριο' του κουρκουμά

Εφόσον ο Λουίς Σουάρες εφάρμοσε πιστά και χωρίς να διολισθήσει τους κανόνες, θα τον δικαιώσει η ζυγαριά. Αν όχι, θα μπει ξανά σε αυστηρή και 'βασανιστική' δίαιτα όπως τον Ιούνιο του 2019. Όταν -πέραν των όσων εφαρμόζουν οι υπόλοιποι- του απαγορεύτηκε κάθε είδους αλκοόλ και παράλληλα η κατανάλωση κόκκινου κρέατος, όπως αναπόφευκτα η αγαπημένη του πίτσα. Ως αποτέλεσμα αυτών ήταν να διώξει 3 κιλά σε πολύ σύντομο διάστημα και να επανέλθει στην πρότερη φυσική κατάσταση. Ζωική πρωτεΐνη λάμβανε από ελάχιστο λευκό κρέας, ενώ πολλαπλασιάστηκαν οι μερίδες ψαριού για τα Ω3 λιπαρά, το ελαιόλαδο έναντι οποιοδήποτε άλλου λαδιού, τα φρούτα με πολύ έντονα, φυσικά εννοείται, χρώματα και ο κουρκουμάς. Πολύς κουρκουμάς με την αντιφλεγμονώδη δράση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK