«Φρένο» στους υπεράριθμους ξένους

Σε μια πρωτότυπη απόφαση προχωρά η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Πιο συγκεκριμένα σε μια προσπάθεια να διασώσει την ύπαρξη των τμημάτων υποδομής των συλλόγων αλλά και την παρουσία των γηγενών ποδοσφαιριστών στις ομάδες αποφάσισε πως στην 18αδα που θα δηλώνεται σε ένα παιχνίδι θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 50% Ιταλών ποδοσφαιριστών.

«Φρένο» στους υπεράριθμους ξένους
Σε μια πρωτότυπη απόφαση προχωρά η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Πιο συγκεκριμένα σε μια προσπάθεια να διασώσει την ύπαρξη των τμημάτων υποδομής των συλλόγων αλλά και την παρουσία των γηγενών ποδοσφαιριστών στις ομάδες αποφάσισε πως στην 18αδα που θα δηλώνεται σε ένα παιχνίδι θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα 50% Ιταλών ποδοσφαιριστών.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι παίκτες που έχουν προέλθει από τα τμήματα υποδομής των συλλόγων (παράδειγμα οι Μποζίνοφ της Φιορεντίνα και Μάρτινς της Ίντερ) ή παίκτες που βρίσκονται στην γείτονα χώρα τουλάχιστον πέντε χρόνια. Η απόφαση αναμένεται να ισχύσει από τη σεζόν 2006/07 και θα υποχρεώσει αρκετές ομάδες να προβούν σε ριζική αλλαγή του ρόστερ τους προκειμένου να εναρμονιστούν με το νέο μέτρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν η Ίντερ είναι ο σύλλογος που «πλήττεται» περισσότερο από όλους στο Καμπιονάτο καθώς είναι χαρακτηριστικό πως αυτή τη στιγμή έχει στο έμψυχο δυναμικό της 18 ξένους και μόλις πέντε Ιταλούς (Τόλντο, Ματεράτσι, Κ. Ζανέτι, Φαβάλι, Ορλαντόνι)Ο Μάρτινς είναι μοναδικός ποδοσφαιριστής που προέρχεται από τα φυτώρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK