Φύλακας άγγελος ο Σηφάκης

Φύλακας άγγελος ο Σηφάκης


Η πρώτη εμφάνιση του ΟΦΗ στο Παγκρήτιο δεν συνοδεύτηκε από νίκη. Οι Κρητικοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την πολύ πιο επικίνδυνη Ξάνθη παίρνοντας τον πρώτο βαθμό τους στο πρωτάθλημα. Χρειάστηκαν βέβαια οι εκπληκτικές αποκρούσεις του Μιχάλη Σηφάκη και το αυτογκόλ του Ζαπρόπουλου προκειμένου η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου να εξασφαλίσει τον πρώτο βαθμό της στο πρωτάθλημα. Πιο προσεκτικοί να ήταν οι φιλοξενούμενοι θα είχαν φύγει με τους βαθμούς της νίκης από το Ηράκλειο έχοντας περισσότερες "καθαρές" ευκαιρίες.


Ο ΟΦΗ είχε πάντως όλη την καλή διάθεση να απειλήσει την εστία της Ξάνθης. Αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων από το πρώτο λεπτό, είχε ένα εκρηκτικό 15λεπτό, στο οποίο επεδίωξε να αιφνιδιάσει τους φιλοξενούμενους παίρνοντας κεφάλι στο σκορ. Ο Πιζανόφσκι, όμως, έκανε σωστά τη δουλειά του αποσοβώντας εις διπλούν το γκολ μόλις στο 4ο λεπτό, σε σουτ-φάουλ του Μεντόντι Ντεγιάνοφ και προσπάθεια του Γιώργου Κόλτζου.

Η συγκεκριμένη ευκαιρία ήταν, πάντως, ό,τι καλύτερο παρουσίασαν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο. Παρά την επιθετικότητά τους, οι παίκτες του Βλάχου αδυνατούσαν στην τελική προσπάθεια. Η έλλειψη λύσεων στη γραμμή κρούσης δεν τους επέτρεπε να εκμεταλλευτούν την κινητικότητα των Ρουμπάκη (αριστερά), Ντάβιντσον (δεξιά) και Ντεγιάνοφ (κέντρο) που επικουρούσαν τον μοναχικό Νίκο Μαχλά, ως αποτέλεσμα το επιθυμητό γρήγορο γκολ να μην έρθει ποτέ.

Αντίθετα, η Ξάνθη όσο μουδιασμένα και αν ξεκίνησε το ματς, τόσο ανέβαζε στροφές στη συνέχεια μεταφέροντας το παιχνίδι στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Επωφελούμενοι των κενών στην άμυνα των Κρητικών, οι "ακρίτες" άρχισαν σταδιακά να απειλούν το Μιχάλη Σηφάκη που ήταν υποχρεωμένος να διορθώνει τα λάθη και τα κενά των συμπαικτών του. Παρά όμως τις σωτήριες επεμβάσεις του νεαρού πορτιέρο στις προσπάθειες των Μαχράτζε (33') και Λουτσιάνο (39'), το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Έστω και με παράδοξο τρόπο (πολύ μακρινό φάουλ), ο Παβιό στο 45ο λεπτό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ ανοίγοντας το σκορ για την Ξάνθη (1-0).

Τα δώρα της Ξάνθης

Το γκολ του Γάλλου αμυντικού ήρθε στο καταλληλότερο σημείο για την ομάδα του, αφού στα αποδυτήρια ο Γιάννης Μτζουράκης είχε όλη την ευχέρεια να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Όπως και στο ματς με τον ΠΑΟΚ, η Ξάνθη οπισθοχώρησε δίνοντας χώρο στον ΟΦΗ αλλά κλείνοντας παράλληλα τους διαδρόμους προς την εστία του Πιζανόφσκι. Και τα κατάφερε μια χαρά, αφού παρά την επιλογή του Βλάχου να ρίξει στη μάχη τον Τριανταφύλλου (αντί του Κόλτζου), οι γηπεδούχοι ήταν ακίνδυνοι. Ανούσια υπεροχή στο χώρο του κέντρου και ενέργειες που αντιμετωπίζονταν εύκολα από την αντίπαλη άμυνα.

Από τη δύσκολη θέση έβγαλε τους Κρητικούς ένας αντίπαλος, ο Νίκος Ζαπρόπουλος, ο οποίος στο 63' σε μια σύγχυση στην περιοχή της Ξάνθης έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα του Πιζανόφσκι φέρνοντας το ματς στα ίσα. Σαν να μην έφτανε μάλιστα αυτό έξι λεπτά αργότερα (69') ο Παπαδημητρίου πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια (δεύτερη κίτρινη κάρτα) προκαλώντας αλλαγή δεδομένων στο ματς.

Όπως ήταν φυσικό ο ΟΦΗ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με τον Βλάχο να ρισκάρει ακόμη περισσότερο (Καζαντζής αντί Αρβανίτης) πίεσε την αντίπαλό του. Η καλά όμως οχυρωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων δεν τους έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάτι καλό. Ναι μεν κυκλοφορούσαν τη μπάλα στο χώρο του κέντρου επιτιθέμενοι συνεχώς, δεν καταγράφηκε κάποια καλή στιγμή δε. Αντίθετα, η Ξάνθη είχε τη μεγάλη ευκαιρία να φύγει με τους τρεις βαθμούς, αλλά στο 90' ο Καζάκης με προβολή από σέντρα του Τσικίνιο δεν βρήκε στόχο, ενώ το φάουλ του Παβιό στις καθυστερήσεις αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Σηφάκη.

Οι συνθέσεις

ΟΦΗ: Σηφάκης, Τόμας (58' Πλουσής), Αρβανίτης (79' Καζαντζής), Γκονζάλες, Κόλτζος (45' Τριανταφύλλου), Ντάβιντσον, Ρουμπάκης, Χατσατριάν, Κουνενάκης, Ντεγιάνοφ, Μαχλάς

Ξάνθη: Πιζανόφσκι, Ζαπρόπουλος, Παβιό, Μαχράτζε (76' Καζάκης), Παπδημητρίου, Τσικίνιο, Αντζας, Εμερσον, Λουτσιάνο (82' Μινέιρο), Λάφατα (62' Ντε Ματία), Λαμπριάκος





Σκόρερς: 63'αυτ. Ζαπρόπουλος - 45' Παβιό
Κίτρινες: Γκονζάλες, Χατσατριάν, Ντάβιντσον - Παπαδημητρίου, Λουτσιάνο, Αντζας
Κόκκινες: Παπαδημητρίου Διαιτητής: Δέτσης (Αθήνας)





News 24/7

24MEDIA NETWORK