G-3

Σε διαφορετικό επίπεδο κινείται η... τρόικα πρωταθλήματος και "σεντονιού" μετά και την20η αγωνιστική. Ο Ολυμπιακόςνίκησετην Ξάνθη και διατήρησε την πρώτη θέση, ενώ ο Παναθηναϊκόςπέρασεδύσκολα από την έδρα του Ιωνικού και παρέμεινε σε απόσταση βολής. Σε ρυθμούς Champions League κινείται πλέον ο ΠΑΟΚ μετά τηνάνετη νίκητου επί του Πανηλειακού και τηνήττατης ΑΕΚ από τον Πανιώνιο. Τζιωρτζόπουλος στο contra.gr:"Μας το χρωστούσε η Τύχη"

G-3
Δεν άλλαξε τίποτα, όπως αναμενόταν άλλωστε, στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το πέρας της 20ης αγωνιστικής.

Στην πρώτη θέση του πίνακα παρέμεινε ο Ολυμπιακός που νίκησε πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ 4-1 την Ξάνθη στην Ριζούπολη. Οι πρωταθλητές δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους και χρειάστηκε να φορτσάρουν μετά την ισοφάριση των φιλοξενούμενων για να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Τα τρία γκολ μετά το 1-1 φανερώνουν την αποφασιστικότητα των παικτών του Ολυμπιακού για την νίκη. Πρέπει να σημειώσουμε ότι το πέναλτι από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ των γηπεδούχων ήταν ιδιαίτερα αυστηρό.

Σκούρα τα βρήκε και ο Παναθηναϊκός στην Νεάπολη. Η ομάδα του Σουμ βρέθηκε να χάνει με 1-0 από τους Νικαιώτες από μία φάση για την οποία οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ πάνω στον Νικοπολίδη. Ο Παναθηναϊκός με τον Γκονζάλες στην εντεκάδα του ισοφάρισε γρήγορα και πήρε την νίκη στο 2ο μέρος με τέρμα του Παπαδόπουλου. Στις καθυστερήσεις ο Ιωνικός λίγο έλειψε να κλέψει το βαθμό αλλά ο Μόρις έδιωξε στην γραμμή το σουτ του Αφάς. Και σε αυτήν την φάση οι πράσινοι ζήτησαν επιθετικό φάουλ πάνω στο Νικοπολίδη.

Πιο κοντά στην κατάκτηση της τρίτης προνομιούχου θέσης του πρωταθλήματος έφτασε ο ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος του Βορρά παίζοντας σε μία γεμάτη Τούμπα τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες τον Πανηλειακό με 3-0. Πλέον το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ για τον Αναστασιάδη και τους παίκτες του φαντάζει πιο εφικτό από ποτέ.

Στην Πολίχνη ο Ηρακλής σε ένα ιδιαίτερα ποιοτικό ματς ανέτρεψε το 0-1 του Αιγάλεω και τελικά νίκησε 2-1 διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες του για έξοδο στο Κύπελλο OYΕΦΑ. Η δουλειά που κάνει ο Γκιγκμπλαντ στον «Γηραιό» αξίζει ιδιαίτερης προσοχής και αναγνώρισης.

Η Χαλκηδόνα για άλλη μία φορά απέδειξε ότι είναι μία πολύ δουλεμένη ομάδα. Οι νεοφώτιστοι πήραν άλλη μία πολύτιμη νίκη αφού έκαμψαν την αντίσταση της Καλλιθέας με 3-2 μέσα στο Ελ Πάσο και κράτησαν το όνειρο της ευρωπαϊκής εξόδου ζωντανό. Η αδυναμία της Καλλιθέας να κάνει την υπέρβαση και να πάρει βαθμούς έγινε και πάλι αισθητή.

Στον χορό των μελλοθάνατων στα Ανω Λόσια καλύτερος χορευτής αποδείχθηκε ο Ακράτητος. Το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ νίκησε 1-0 την Προοδευτική και έστειλε τους Κορυδαλλιώτες στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Πάντως και οι δύο ομάδες δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Tέλος το Σάββατο ο Πανιώνιος τιμώρησε την αφλογιστία της ΑΕΚ στα Ανω Λιόσια επικρατώντας 1-0 και κάνοντας μαύρο το ντεμπούτο του Ιλιε Ντουμιτρέσκου στον πάγκο της Ενωσης. Ο ΟΦΗ επέστρεψε στις επιτυχίες αφού νίκησε 3-0 τον Αρη στο Ηράκλειο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK