Γαλλία: Διχάζει το number one!

Αντιμέτωπος με το δίλημμα της επιλογής, του Φαμπιάν Μπαρτέζ ή του Γκρεγκορί Κουπέ για τη θέση του τερματοφύλακα, είναι ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας, Ρειμόν Ντομενέκ.

Γαλλία: Διχάζει το number one!

Αντιμέτωπος με το δίλημμα της επιλογής, του Φαμπιάν Μπαρτέζ ή του Γκρεγκορί Κουπέ για τη θέση του τερματοφύλακα, είναι ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας, Ρειμόν Ντομενέκ.

Οι "τρικολόρ" αντιμετωπίζουν σε φιλική αναμέτρηση την Κόστα Ρίκα την Τετάρτη (9/11) στη Μαρτινίκα της Καραϊβικής, ματς στο οποίο θα υπερασπίσει την εστία ο εκλεκτός του Ντομενέκ. Η ανακοίνωση του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (8/11), όπου θα δοθεί το νούμερο 1 είτε στον πολύπειρο Μπαρτέζ, είτε στον φορμαρισμένο Κουπέ.

Το προβάδισμα πάντως για την κατάληψη της θέσης ανήκει στον Κουπέ, αφού ο πρώην γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε πρόσφατα από πεντάμηνη αποχή απ’ την αγωνιστική δράση. Ο νυν τερματοφύλακας της Μαρσέιγ, είχε φτύσει το διαιτητή σε φιλική συνάντηση της ομάδας του στο Μαρόκο τον περασμένο Φεβρουάριο. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του, ο Κουπέ αποδείχθηκε αρκετά αξιόπιστος και όχι απλώς μια καλή εναλλακτική λύση.

Ο "Κέρβερος" της Λιόν είναι αποφασισμένος να διατηρήσει το νούμερο 1, εκθρονίζοντας το Μπαρτέζ από τη θέση που κατέχει απ’ το 1998. Ο ίδιος είχε δηλώσει προ μηνός: " Είμαι αθλητής και δεν είμαι εδώ για να κάθομαι στον πάγκο. Έχω μεγάλο σεβασμό στο Φαμπιάν, αλλά νομίζω ότι έχω αποδείξει ότι αξίζω να αποτελώ την πρώτη επιλογή ".

Πάντως ο Ντομενέκ παρουσιάζεται αινιγματικός και δεν έχει διασαφηνίσει τις προθέσεις του. Όταν ανακοίνωσε τα 23 ονόματα της αποστολής που θα αγωνιστεί στα δύο προσεχή φιλικά, απόφυγε να προσδιορίσει την επιλογή του. Συγκεκριμένα είχε τονίσει: " Είμαστε τυχεροί που έχουμε δύο κορυφαίους τερματοφύλακες. Καταλαβαίνω ότι κανείς απ’ τους δύο δεν επιθυμεί να είναι το νούμερο δύο, αλλά πρέπει να παρθεί μια απόφαση. Θα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε το θέμα με ηρεμία. Ένας τερματοφύλακας χρειάζεται μια γαλήνια ατμόσφαιρα για να δουλέψει και δεν θέλω να δημιουργήσω μια αγχώδης κατάσταση και για τους δύο ".

Πάντως, ο Ντομενέκ προτίθεται να καταφύγει στην γνώμη του προκατόχου του στην Εθνική, Εμέ Ζακέ, που είχε βρεθεί σε παρόμοιο δίλημμα το 1998, όταν ο Μπαρτέζ πάλι και ο Μπερνάρντ Λαμά αποτελούσαν το δίδυμο που έριζε για τη θέση, η οποία ως γνωστόν είχε καταλήξει στον πρώτο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK