Γαλλική απειλή για την ΑΕΚ με ονοματεπώνυμο

Η Σέλτικ απέκτησε ισχυρό αβαντάζ πρόκρισης στον γ' προκριματικό του Champions League και στην Ένωση αρχίζουν το... σκανάρισμα. Ποιος είναι ο "ιθύνων νους" της πιθανής αντιπάλου των πρωταθλητών και γιατί θα πρέπει να εξουδετερωθεί;

Celtic's Olivier Ntcham, left, competes for the ball with Zenit's Branislav Ivanovic during the Europa League round of 32 second leg soccer match between Zenit St. Petersburg and Celtic at the Saint Petersburg stadium, in St. Petersburg, Russia, Thursday, Feb. 22, 2018. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Ολιβιέ Εντσάμ AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Ας δεχθούμε, για την οικονομία της κουβέντας, πως η Σέλτικ έχει ήδη αποκλείσει τη Ρόζενμποργκ (με βάση το 3-1 του πρώτου αγώνα στη Γλασκώβη) και είναι ήδη το πρώτο εμπόδιο της ΑΕΚ στο δρόμο προς τους ομίλους του Champions League.

Ποιον ποδοσφαιριστή των πρωταθλητών Σκωτίας οφείλει ν' αποκόψει από τους υπόλοιπους ο Μαρίνος Ουζουνίδης; Τον Ολιβιέ Εντσάμ!

Κρατήστε το όνομα του 22χρονου Γάλλου κεντρικού χαφ, διότι στο μέλλον θ' απασχολήσει αρκετό κόσμο.

Ανεξάρτητα από το γεγονός πως η Σέλτικ κυνηγάει τον ΜακΓκιν της Χιμπέρνιαν, αυτός είναι ο "εγκέφαλος" στον άξονα, αυτός κάνει όλο το παιχνίδι, από τα πόδια του αρχίζει και χτίζεται επιθετικά ό,τι καλό.

Παιδί των παραγωγικών ακαδημιών της Χάβρης, μεταπήδησε στα 16 του στη Μάντσεστερ Σίτι και το 2015, στα 19 του, υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του (πενταετές). Στην αγγλική ομάδα δεν τον πίστεψαν ή δεν βρήκε χώρο. Ανεξαρτήτως εκδοχής, έφυγε δανεικός για την ιταλική Τζένοα, προτού δύο χρόνια μετά, το καλοκαίρι του 2017, οι "Κέλτες" τον αγοράσουν έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ!

Η χρηματιστηριακή αξία του είναι τώρα λίγο πάνω από το 50% των όσων είχε κοστίσει, παρόλα αυτά στη Σέλτικ ξέρουν ότι κοστίζει πολλά περισσότερο. Και θα φέρει χρήμα στο μέλλον.

Διότι με την μπάλα στα πόδια είναι σπουδαίος. Μολονότι μάλιστα τα τελειώματα είναι μεταξύ των αδυναμιών του το γκολ στο 46' το έβαλε απέναντι στη Ρόζενμποργκ με εξαιρετικό πλασέ από το ύψος της περιοχής. Ενδιάμεσα των δύο που πέτυχε ο Οντσόν Εντουάρ. Ο έτερος Γάλλος της ομάδας του Μπρένταν Ρότζερς, της διπλής απειλής ελλείψει Ντεμπελέ.

Δεν είναι τυχαίο πως οι δύο ποδοσφαιριστές βαθμολογήθηκαν με 9/10 από τους Βρετανούς δημοσιογράφους στις κριτικές για την απόδοσή τους. Το λες και τέλειο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK