Γέλιο μέχρι δακρύων: Οι χιουμοριστικές τηλεοπτικές στιγμές του ελληνικού αθλητισμού (VIDEOS)

"Το γέλιο δίνει ζωή", λέει ένα ρητό. Ως εκ τούτου, όταν δεν έχετε καλή διάθεση ή θέλετε να διώξετε τις κακές σκέψεις, δεν έχετε παρά να καταφύγετε στο συγκεκριμένο θέμα. Από τον Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο μέχρι τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι κι από τον Νίκο Αλέφαντο στον "τιτάνα" Πάτρικ Ογκουνσότο.

Γέλιο μέχρι δακρύων: Οι χιουμοριστικές τηλεοπτικές στιγμές του ελληνικού αθλητισμού (VIDEOS)

"Το γέλιο δίνει ζωή", λέει ένα ρητό. Ως εκ τούτου, όταν δεν έχετε καλή διάθεση ή θέλετε να διώξετε τις κακές σκέψεις, δεν έχετε παρά να καταφύγετε στο συγκεκριμένο θέμα. Από τον Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο μέχρι τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι κι από τον Νίκο Αλέφαντο στον "τιτάνα" Πάτρικ Ογκουνσότο.

Ποιος δεν έχει δει τη μυθική αντίδραση του Νίκου Αναστόπουλου, όταν ο τέταρτος διαιτητής αποφάσισε να τον αποβάλει ή "πώτς γκένεν" κάποιος να μην έχει ακούσει για τον περίφημο παράγοντα του Εδεσσαϊκού;

Το Contra.gr σας υπενθυμίζει ή σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε μερικές από τις, πλέον, χιουμοριστικές στιγμές ανθρώπων του ελληνικού αθλητισμού, οι οποίοι σκόρπισαν απλόχερο γέλιο με τις on camera αντιδράσεις τους.

Εν αρχή ην ο Πάτρικ Ογκουνσότο. Ο συμπαθέστατος Νιγηριανός επιθετικός ζει στη χώρα μας τα τελευταία 14 χρόνια (με ελάχιστα διαλείμματα), ωστόσο δεν μπορεί να πει κανείς ότι χειρίζεται άπταιστα την ελληνική γλώσσα.

Απολαύστε το ξέσπασμά του μετά τη λήξη ενός κρίσιμου αγώνα ΟΦΗ-Εργοτέλη διαμαρτυρόμενος για "πέναλτι-φάντασμα" που έδωσε ο διαιτητής σε βάρος της ομάδας του και το οποίο την καταδίκασε σε υποβιβασμό.

Εν συνεχεία, ο Πάτρικ Ογκουνσότο εξηγεί γιατί ο Εργοτέλης πρέπει να μείνει στην κατηγορία.

Το κεφάλαιο "Πάτρικ Ογκουνσότο" ολοκληρώνεται με μία συνέντευξή του, στην οποία καμαρώνει για την... ανωγειανή καταγωγή του και υπογραμμίζει ότι εξακολουθεί να ακούει μαντινάδες!

Έπος. Μύθος. Ραψωδία. Ο Θωμάς Μάτσιος έγραψε ιστορία με το δικό του ξεχωριστό τρόπο κι έβγαλε από την αφάνεια τον Εδεσσαϊκό. Ακολουθεί μία μικρή προσέγγιση των δηλώσεων του αντιπροέδρου του συλλόγου της Πέλλας.

"Ναι, ναι, ναι. Εμείς γιατί κοίταξε στην εεε τέτοια αρχή, ούτε, ούτε και κοιτάξτε αυτοί δεν ήθελαν να ακούσ... για να καν... για να γίνει αυτότο παιχνίδι αλλά ύσ... μόλις, μόλις όπως είπαμε ότι αυτό εμείς δεν καν... θέλαμε, αυτοί είπανε, όχι λέει θέλουμε να γίνει. Και εμείς μετά είπαμε ότι λέμε, δε, λέμε, δε θα γίνει, θα κάνει, γίνει αυτό πάλι νεοσ... νεοσ... διαιτητ... για να ορισ..., για να, για να αυτό ξαναγίνει πάλι το παιχνίδι".

"Ναι, ναι, α μπράβο. Ύστερα ακούς μόλις είπανε, είπανε κοιτάξτε αυτή ότι, ότι, ότι όχι δεν θέλαμε για να γίνει το παιχνίδι, ε και μεις ύστερα είπαμε: Ντάξει θέλουμε εεε... δεν θέλουμε και μεις κι αυτοί ύστερα, μετά εμείς αφού είπαμε, είπαμε ναι αυτό θέλουμε, είπαν δεν θέλουμε και εμείς το αλλάξαμε και λέμε εντάξει λέμε ούτε και μεις θέλουμε και μετά είπανε αυτοί πάλι ότι ξέρετε εμείς θέλουμε να γίνει, μνενεμ... εμείς μετά δεν δεχτήκαμε, μετά απ' όλα αυτά και είπαμε να, να γίνει μετά το παιχνίδι όποτε το κάνει, το ορίσει η ΕΠΑΕ.

Αυτό ακριβώς. Τίποτα άλλο".

Όλα καλά κ. Μάτσιο. Απλώς αυτή η ρημάδα η τελευταία πρόταση έστειλε κόσμο στο τρελοκομείο...

Ο Νίκος Αναστόπουλος θυμήθηκε τα... μαθητικά του χρόνια στον αγώνα του ΠΑΣ με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Βλέπετε, ο τότε τεχνικός της ομάδας των Ιωαννίνων υποσχόταν στο διαιτητή, που ήθελε να τον αποβάλλει, ότι θα είναι φρόνιμος.

BONUS: Εταιρία κινητής τηλεφωνίας εμπνεύστηκε από τις μυθικές αντιδράσεις του θρυλικού "μουστάκια" των ελληνικών γηπέδων, αποφασίζοντας να γυρίσει διαφήμιση! Βρείτε τις διαφορές μεταξύ του "Αναστό" και του πρωταγωνιστή του σποτ (άδικα ψάχνετε).

"When you think PAS will be ready to play full... εκατό τοις εκατό;" Αυτό ήταν. Ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο λύθηκε με την "ελληνοποιημένη" μετάφραση του διερμηνέα, ξέχασε κάμερες, μικρόφωνα κι έκανε ένα σετάκι κοιλιακών από τα γέλια.

Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο, να είσαι καλά και να γελάς πάντα έτσι...

Ο κύριος... Φόλιας, η ΑΕΚ του... Αμανατίδη κι άλλα πολλά. Ο Μάκης Ψωμιάδης δίνει ρεσιτάλ μέχρι το 4:07 του παρακάτω video. Αν σας έχει μείνει άντερο, συνεχίστε την προβολή του και θα πέσετε ξανά πάνω στον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού. Γιατί, ως γνωστόν, επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως (λέμε τώρα).

Ήταν 11/12/2005. Ο Παναθηναϊκός έφερνε ισοπαλία με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ και ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι ξεσπάθωνε κατά δημοσιογράφων, οπαδών και όποιων άλλων ήθελαν το κακό του "τριφυλλιού". Τα "κάτσο" του έμειναν στην ιστορία, όπως κι ολόκληρη εκείνη η συνέντευξη Τύπου, η οποία συμπεριλήφθηκε σε άρθρο του ESPN τον Ιούνιο του 2011!

Ο αείμνηστος Αλκέτας Παναγούλιας αξίωνε επιτακτικά από τους παίκτες του στο ημίχρονο με την Νιγηρία: "Σουτάρετε και ας έχει παίκτες μπροστά. Έτσι μπαίνει το γκολ. Τι σας ζητάω; Ένα γκολ και ένα βαθμό". Τελικά ούτε το γκολ ούτε ο βαθμός ήρθε, αφού η Εθνική ηττήθηκε 2-0 από την αφρικανική ομάδα και αποχώρησε με μηδέν εις το πηλίκο από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 στις ΗΠΑ.

Νίκος Αναστόπουλος και Σούλης Παπαδόπουλος "συντηρούν" μία από τις μεγαλύτερες κόντρες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν και το κλίμα τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί, τα πράγματα δεν ήταν έτσι τη σεζόν 2005-06, όταν η Προοδευτική υποδέχθηκε τον Άρη στον Κορυδαλλό, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από το 1:47 του παρακάτω video κι έπειτα.

Οι "κίτρινοι" επικράτησαν 1-0 με γκολ στα τελευταία λεπτά, αλλά το... σόου είχε αρχίσει νωρίτερα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για ένα ακυρωθέν γκολ κι ο "μουστάκιας" για τη συμπεριφορά των αντιπάλων, υποστηρίζοντας ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν εσκεμμένα βρεγμένος μπροστά από τον πάγκο της ομάδας του (σ.σ. πίστευε ότι οι παίκτες της Προοδευτικής έτρεχαν σ' εκείνο το σημείο στην προθέρμανση για να λερώσουν το σακάκι του).

Οι δύο προπονητές διασταύρωσαν εκ νέου τα ξίφη τους τη σεζόν 2008-09. Ο Πιερικός του Σούλη Παπαδόπουλου ηττήθηκε στην Κατερίνη από την Καβάλα του Νίκου Αναστόπουλου, αλλά αμφότεροι εκτιμούσαν ότι η ομάδα τους έπρεπε να βάλει 5-6 γκολ στο ματς. "Η καλύτερη αλλαγή του Αναστόπουλου ήταν ο λάινσμαν", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σούλης.

Στις 16 Ιανουαρίου 2011 ο "μουστάκιας" και κατ' επέκταση ο ΟΦΗ νίκησε εκ νέου τον Σούλη Παπαδόπουλο, ο οποίος εκείνη την περίοδο έβγαζε το ψωμί του στην Βέροια. Ο μεν Αναστόπουλος δήλωνε "πολύ τσαντισμένος" που η ομάδα του έβαλε μόνο δύο γκολ, ο δε Παπαδόπουλος ότι "μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο".

"Στα εξηγώ ωραία; Μάθε μπαλίτσα. Βρε μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα". Ένας δημοσιογράφος έκανε το λάθος να ρωτήσει τον Νίκο Αλέφαντο για έναν καυγά που είχε με ποδοσφαιριστή του και, φυσικά, προήλθε η "έκρηξη".

"Τι θες Μαύρο; Πότε θα 'ρθεις να παίξεις; Το Πάσχα. Θα του πάρουμε και τα σώβρακα του Αλέφαντου;" Αυτά και άλλα πολλά ειπώθηκαν από τον τότε τεχνικό της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (Απρίλιος 1987). Λίγο νωρίτερα, ο "Αλέφας" τα είχε "ακούσει" από την Ενωσίτικη εξέδρα επειδή έβγαλε αλλαγή τον Θωμά Μαύρο.

Από τις πιο καλτ σκηνές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου

Λίγους μήνες αργότερα, ο Νίκος Αλέφαντος κλήθηκε να σχολιάσει την παρουσία του Θωμά Μαύρου στην ΑΕΚ, ενώ ο Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος τηλεφώνησε on air στον ποδοσφαιριστή (σ.σ. ο ίδιος σήκωσε το ακουστικό) για να ακούσει τη δική του οπτική γωνία.

Τη δική του απάντηση ξεσπώντας και χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις εναντίον αθλητικής εφημερίδας έδωσε ο Τζενάρο Γκατούζο στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αγώνα με τον Ατρόμητο. Θυμηθείτε τον απίστευτο μονόλογο, διάρκειας 15 λεπτών, του τεχνικού του ΟΦΗ.

Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί ένα ντεσού με χιουμοριστικές ατάκες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάκης Ψωμιάδης, Αλμπέρτο Μαλεζάνι, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Νίκος Αλέφαντος, Πάτρικ Ογκουνσότο, Θωμάς Μάτσιος σε ένα video. Απολαύστε τους!

News 24/7

24MEDIA NETWORK