Γερμανία - Αλγερία 2-1 (παρ.)

Η Γερμανία χρειάστηκε τον έξτρα χρόνο της παράτασης για να κάμψει την αντίσταση της γενναίας Αλγερίας αλλά τελικά τα κατάφερε νικώντας με 2-1. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει στο μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι τη Γαλλία στις 4 Ιουλίου.

Γερμανία - Αλγερία 2-1 (παρ.)

To live του αγώνα

Οι 11άδες των δύο ομάδων

Γερμανία - Αλγερία 2-1 (παρ.)

Η εικόνα του αγώνα

Το θεωρητικό φαβορί του αγώνα, η Γερμανία, μόνο ως τέτοιο δεν αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο. Ναι μεν οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ είχαν την μπάλα στα πόδια τους, στις πτέρυγες όμως άφηναν πολλά κενά και χάνοντας τη στρογγυλή θεά στο κέντρο έτρεχαν και δεν έφταναν. Ο Σλιμανί απείλησε άμεσα στο 9' αλλά του πήρε την μπουκιά από τη στόμα ο Νόιερ, οι Γερμανοί όμως δεν διόρθωσαν τα κακώς κείμενά στην άμυνά τους με αποτέλεσμα οι Αλγερινοί να το πιστέψουν περισσότερο και να ανεβάσουν πιο ψηλά την πίεσή τους.

Μόλις μετά το 30' η Γερμανία,που αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Χούμελς, κατάφερε να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα και να πατήσει περιοχή. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, τα "πάντσερ" δεν κατάφερα να περιορίσουν κλασικές ευκαιρίες και περιορίστηκαν σε σουτ έξω από κουτί. Στη φάση του 41' μάλιστα λίγο έλειψε να σκοράρουν αλλά ο Μπολχί με διπλή επέμβαση στέρησε την επιτυχία τόσο από τον Κρόος όσο και από τον Γκέτσε.

Με την αλλαγή του Σίρλε από το 46' (στη θέση του Γκέτσε) ο Λεβ επιχείρησε να δώσει στην ομάδα περισσότερη κίνηση και φρεσκάδα. Πράγματι η Γερμανία έγινε πιο γρήγορη, όμως η πυκνή αμυντική γραμμή της Αλγερίας δεν επέτρεψε συχνές επισκέψεις στην περιοχή. Δεν είναι να απορεί κανείς πως οι φάσεις του 49' (κεφαλιά Μουστάφι) και του 55' (σουτ Λαμ) προέκυψαν από τη στημένο και προσπάθεια εκτός περιοχής αντίστοιχα.

Οσο περνούσαν τα λεπτά, και ιδιαίτερα μετά την είσοδο στο ματς του Κεντίρα στη θέση του τραυματία Μουσταφί (που έφερε τον Λαμ στη δεξιά πτέρυγα), η πίεση των Γερμανών γινόταν ολοένα και πιο έντονοι. Οχι ότι η Αλγερία δεν είχε τις δικές της ευκαιρίες για αντεπιθέσεις (οι οποίες αντιμετωπίζονταν πιο αποτελεσματικά σε σχέση με το πρώτο μέρος) αλλά τα πάντσερ είχα πια και κλασικές φάσεις. Μέσα σε δέκα λεπτά (79'-89') οι Γερμανοί έφτασαν τέσσερις φορές πολύ κοντά στο γκολ αλλά κάτι η αστοχία, κάτι ο έξοχος Μπολχί, το σκορ δεν άνοιξε.

Ο,τι δεν κατάφερε να κάνει η Γερμανία στα 90 (και πλέον) λεπτά της κανονικής διάρκειας, το έκανε μόλις στο δεύτερο λεπτό της παράτασης. Το γύρισμα του Μίλερ από αριστερά βρήκε το Σίρλε ο οποίος με το πίσω μέρος του ποδιού του σκόραρε, με μεγάλη δόση τύχης είναι η αλήθεια. Αυτό που είχε να κάνει από εκεί και πέρα η ομάδα του Λεβ ήταν να διαχειριστεί το αποτέλεσμα, πράγμα που έκανε καλά χωρίς να δώσει πολλά δικαιώματα στην Αλγερία (πέρα από ένα σουτ του Μοστεφά στο 102' που έφυγε άουτ).

Την μπουγάδα καθάρισε οριστικά ο Οζίλ στο 119' ένα λεπτό αφότου ο Μπόατενγκ έκανε σωτήριο τάκλιν πάνω στον Σλιμανί που έφευγε μόνος του κόντρα στον Νοϊερ. Η Αλγερία πρόλαβε να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Τζαμπού στην εκπνοή.

MVP

Ο Σάμι Κεντίρα πάτησε χορτάρι στο 67' από σπόντα καθώς αντικατέστησε τον τραυματία Μουσταφί. Και όμως αυτή η αλλαγή βοήθησε αποφασιστικά τη Γερμανία. Ο φρέσκος μέσος της Ρεάλ έδωσε πνοή αλλά και τη δυνατότητα στον Λαμ να παίξει στη φυσική του θέση, στη δεξιά πτέρυγα.

Αδύναμος Κρίκος

Ο Λεβ επιμένει να παρατάσσει τη Γερμανία χωρίς κλασικά πλάγια μπακ. Η άμυνα μοιάζει ώρες-ώρες τραγικά αργή, στοιχείο που κόντρα σε πιο ποιοτικές ομάδες αναμένεται να στοιχίσει. Με Χέβεντες αριστερό μπακ;

Σχόλιο

Την άξιζαν τη νίκη οι Γερμανοί και θα μπορούσαν να την κατακτήσουν και στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Ομως οι ανασταλτικές τους ανορθογραφίες είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού ακόμα και σε παιχνίδια με κατώτερους ποιοτικά αντιπάλους. Ενα μεγάλο μπράβο στην Αλγερία. Δεν κρύφθηκε, πάτησε την αντίπαλη περιοχή, έτρεξε, πάλεψε σαν λιοντάρι και έπεσε όρθια.

To vine του αγώνα

Ο πλανήτης θα μείνει με την απορία. Τι ήθελε ακριβώς να κάνει οΜίλερ στην παραπάνω εκτέλεση φάουλ; Ολες οι απαντήσεις δεκτές...

Το γράφημα του αγώνα

Πριν βγει αλλαγή στην παράταση, ο Σβαϊνστάιγκερ πάτησε σχεδόν σ' όλο το γήπεδο. Ακούραστος...

Γερμανία - Αλγερία 2-1 (παρ.)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Μουστάφι (70' Κεντίρα), Μέρτεζακερ, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ (109' Κράμερ), Κρόος, Εζίλ, Γκέτσε (46' Σέρλε), Τόμας Μίλερ.

ΑΛΓΕΡΙΑ: Μπολχί, Μαντί, Μοστεφά, Μπελκαλέμ, Χαλίς (97' Μπουγκερά), Γκουλάμ, Λασέν, Ταϊντέρ (78' Μπραχιμί), Φεγκουλί, Σουντανί (100' Τζαμπού), Σλιμανί.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK