Γι' αυτό μπήκαν οι κρυφές κάμερες στον Άγιο Κοσμά

Τι αναφέρουν άνθρωποι της εταιρίας με την οποία συνεργάζεται η ΕΠΟ. Τα δύο νέα πορίσματα που δόθηκαν από την Επιτροπή Εξομάλυνσης για τις κρυφές κάμερες σε Ομοσπονδία και προπονητικό.

Γι' αυτό μπήκαν οι κρυφές κάμερες στον Άγιο Κοσμά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών είναι ο λόγος που τοποθετήθηκαν οι κάμερες στο προπονητικό κέντρο των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου στον Άγιο Κοσμά, σύμφωνα με την εταιρία security που έχει αναλάβει την φύλαξη των εγκαταστάσεων.

Το μεσημέρι της Πέμπτης η Επιτροπή Εξομάλυνσης έδωσε στη δημοσιότητα δύο πορίσματα από συμπληρωματικούς ελέγχους που είχε κάνει ιδιωτική εταιρία. Η ίδια εταιρία πριν από δύο μήνες είχε βρει δύο κάμερες στα γραφεία της ΕΠΟ και της ΚΕΔ και υποδοχή για κρυφές κάμερες στο γραφείο του προέδρου και του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το πόρισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, στον Άγιο Κοσμά βρέθηκαν κρυφές κάμερες και μικρόφωνα στην είσοδο των γραφείων και στον διάδρομο, μικρόφωνο ήχου στο γραφείου του κ. Στασινόπουλου υπεύθυνου των εγκαταστάσεων και δύο κάμερες με μικρόφωνα στα γραφεία των προπονητών.

" Δεν υπήρχε εβδομάδα που να μην χτυπήσει ο συναγερμός τις νύχτες στον Άγιο Κοσμά, δύο φορές έσπασαν τις κλειδαριές και πήγαν να μπουν μέσα. Γι’ αυτό είχαν μπει οι κάμερες στον Άγιο Κοσμά. Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα με τους μετανάστες γίνεται πανικός. Πηγαίνουν και κάνουν μπάνιο στις βρύσες που είναι στο γήπεδο που κάνει προπόνηση η εθνική ομάδα" ανέφερε στο Contra.gr άνθρωπος της εταιρίας security που συνεργάζεται με την ΕΠΟ και έχει την ευθύνη για την εγκατάσταση του... big-brother.

ΤΟ CONTROL ROOM

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δεύτερο πόρισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, σε έλεγχο που έγινε στο Control room στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή, βρέθηκε η βάση για το καταγραφικό κάτω από πλακάκια που είχαν αφαιρεθεί βιαίως.

Εκεί κατέληγαν όλες οι κρυφές κάμερες της ΕΠΟ που είχαν βρεθεί στον προηγούμενο έλεγχο πριν από δύο μήνες. " Τονίζουμε ότι η ύπαρξη της βάσης αυτής στον συγκεκριμένο χώρο, με την συγκεκριμένη μεθοδολογία, κατά την άποψη και εμπειρία μας δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετεί άλλο σκοπό…" αναφέρεται στο πόρισμα.

Από την εταιρία πάντως, τονίζουν ότι το καταγραφικό δεν έλειπε, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, αλλά ήταν στην αίθουσα!!!

Η Επιτροπή Εξομάλυνσης σε ανακοίνωση της, αφού εκφράζει την βαθιά απογοήτευσή της, επισημαίνει ότι αποστέλλει στη Δικαιοσύνη δύο νέα πορίσματα. Αυτά όπως αναφέρει " πιστοποιούν την ύπαρξη εν λειτουργία μηχανισμών παρακολούθησης των υπαλλήλων της, των διεθνών παικτών και των εθνικών προπονητών στο προπονητικό κέντρο των Εθνικών Ομάδων στον Άγιο Κοσμά, τα οποία είχαν τοποθετηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά και την αποκάλυψη υπόγειας εγκατάστασης για την τοποθέτηση μηχανισμού καταγραφής των παρακολουθήσεων στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στο Γουδί".

News 24/7

24MEDIA NETWORK