Γι' αυτό την κοπάνησε ο Τσάβες και δεν ήταν η... θλάση

Ο κύριος λόγος που ο "Κομαντάντε" αποφάσισε να πάει κόντρα στη θέληση του Ουζουνίδη και του Παναθηναϊκού, παίρνοντας άδεια από τη... σημαία. Τι ειπώθηκε με τους μάνατζέρ του, πότε τόνισε ότι θα γυρίσει, ποιες είναι οι ποινές που τον περιμένουν, πώς σκοπεύει να το (δια)χειριστεί ο Ουζουνίδης. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Γι' αυτό την κοπάνησε ο Τσάβες και δεν ήταν η... θλάση
EUROKINISSI

Η... κοπάνα του Αντρές Τσάβες στην Αργεντινή από το μεσημέρι της Κυριακής (26/11), παρά το γεγονός πως δεν είχε άδεια απ' το τεχνικό τιμ και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, ήρθε να βαρύνει κι άλλο το… συννεφιασμένο τοπίο στο "Γ. Καλαφάτης".

Μοιραία ο Αργεντινός επιθετικός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του, αφού παρά το γεγονός ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε ήδη αρνηθεί μία φορά το αίτημά του για ολιγοήμερη άδεια (το είχε ζητήσει την περασμένη Δευτέρα 20/11, για σοβαρούς, οικογενειακούς λόγους), ο 25χρονος φορ με δικαιολογία και πιθανότατα... πρόφαση τις νέες ενοχλήσεις στη γάμπα και την επιθυμία του να επισκεφθεί τον γιατρό της Μπόκα Τζούνιορς για δεύτερη γνώμη, αποφάσισε εντέλει να πάρει την άδεια απ' τη... σημαία.

Το γεγονός ότι ο Τσάβες είχε προαποφασίσει το ταξίδι του στην πατρίδα του, με κάθε... κόστος, φαίνεται κι απ' το γεγονός ότι λίγο μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι έκλεισε μέσω ίντερνετ τα εισιτήρια για το ταξίδι! Κι αφού συνάντησε αρνητική στάση και το πρωί της Κυριακής (26/11) ως προς την άδεια που ζήτησε εκ νέου, αυτή τη φορά για να κάνει επανεξέταση απ' τον δικό του γιατρό στο Μπουένος Άιρες, αποφάσισε να λειτουργήσει... αθόρυβα και να φέρει την όλη κατάσταση προ… τετελεσμένου.

Αποκαλύπτοντας το ταξίδι του στον (ενδιάμεσο) ατζέντη, τον άνθρωπο δηλαδή που μεσολάβησε για να γίνει η καλοκαιρινή μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο. Μάταια προσπάθησε τόσο ο "ενδιάμεσος" όσο κι ο βασικός μάνατζέρ του Φερνάντο Ιντάλγο να τον μεταπείσουν, αφού ο ίδιος τόνισε πως έπρεπε να πάει στην Αργεντινή για λίγες μέρες και ήταν προετοιμασμένος ψυχολογικά για να υποστεί τις όποιες (μεγάλες) κυρώσεις απ' την ομάδα.

Ο "Κομαντάντε" μάλιστα ξεκαθάριζε προς τους δύο ατζέντηδες πως όλο αυτό δεν είχε να κάνει με τα οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, αλλά με την προσωπική ηρεμία του και για να κάνει κάποια πράγματα που έπρεπε να γίνουν.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ

Οι πληροφορίες του Contra.gr αναφέρουν πως το "θέμα" με τις ενοχλήσεις στο ίδιο σημείο που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο δίμηνο, δεν ήταν ο μοναδικός ή αν προτιμάτε ο κύριος λόγος, που αποφάσισε ο Αργεντινός να "γράψει" την ομάδα και να κάνει ένα τέτοιο ταξίδι, ρισκάροντας την επαγγελματική σχέση του με τον Παναθηναϊκό.

Ο Τσάβες δεν ήταν στα... καλύτερά του εδώ και λίγο καιρό κι αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με τον τραυματισμό του. Ο αδερφός της γυναίκας του, με τον οποίο είναι "κολλητοί" φίλοι από πολύ μικρή ηλικία, αντιμετωπίζει ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας κι ο ίδιος ήθελε να είναι εκεί, δίπλα του, έστω και για μία με δύο μέρες για να του σταθεί. Βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και το μέλλον της σχέσης του με το "τριφύλλι".

Κι αυτός ήταν και ο λόγος που ζήτησε πριν από μία εβδομάδα την πρώτη άδεια απ' τον Ουζουνίδη, με τον 49χρονο τεχνικό -παρότι πάντα υπολογίζει το ανθρώπινο κομμάτι και την ψυχολογία του κάθε παίκτη του- ν' αναγκάζεται να του πει "όχι τώρα". Διότι ακολουθούσε ένα πολύ σημαντικό ματς στο Περιστέρι, διότι η παρουσία του Τσάβες ήταν υπέρ-απαραίτητη (ακόμη κι ως επιλογή απ’ τον πάγκο) και γιατί ήταν off για ένα δίμηνο κι όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού περίμενε την επιστροφή του.

Κι όσο κι αν ο Ουζουνίδης ένιωθε τη ανάγκη και την εύθραυστη ψυχολογία του Αργεντινού, έπρεπε να αρνηθεί διότι στην παρούσα φάση δεν γινόταν. Και σε κάποια πράγματα υπάρχουν όρια, κανόνες και... τρόποι.

ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Ο Τσάβες αποφάσισε να μην υπακούσει κάνοντας την επιλογή του. Κι απ' τη συμπεριφορά του από εδώ και πέρα, θα κριθεί και η επόμενη μέρα του στην ομάδα. Ο Ουζουνίδης ήταν πολύ ενοχλημένος, διότι η κίνηση του Αργεντινού να την... κοπανήσει, περνάει απόλυτα λάθος και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά προς τα αποδυτήρια και προς τα έξω, τη στιγμή που με όλα αυτά που γίνονται, το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας θα έπρεπε να είναι "ένα". Κι όχι ο καθένας να λειτουργήσει με το "εγώ".

Ο τεχνικός των "πράσινων" είναι διατεθειμένος να περιμένει μέχρι και τρία 24ωρα. Και κάθε μέρα που περνάει το -ούτως ή άλλως "βαρύ"- πρόστιμο που περιμένει τον Τσάβες, θα γίνεται μεγαλύτερο, με πρώτο όριο τις 20.000 έως 40.000 ευρώ. Εάν όμως η... κοπάνα συνεχιστεί και μετά την Πέμπτη (30/11), τότε πλέον θα ενεργοποιηθούν άλλες… διαδικασίες που θα φτάνουν έως και τη διακοπή συμβολαίου για ένα μήνα. Ο Τσάβες έχει πει προς τους ατζέντηδές του πως θα επιστρέψει στην Αθήνα έως την Πέμπτη. Μένει να φανεί, εάν θα το κάνει...

ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ

Όχι πως ο Ουζουνίδης θα τον περιμένει πλέον με... ανοικτές αγκάλες, αφού για να επιστρέψει και να επανενταχθεί ο Αργεντινός επιθετικός στο γκρουπ, θα πρέπει να κάνουν πρώτα μία πολύ ξεκάθαρη κουβέντα. Για όλα. Και για την απίστευτη επιπολαιότητα που έδειξε με τη συγκεκριμένη κίνησή του και για όσα έχουν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα, με "νυχτοπερπατήματα" και διάφορα άλλα πειθαρχικά παραπτώματα. Και μόνο εάν διαπιστώσει πως έχει κατανοήσει σε απόλυτο βαθμό τα λάθη που έχει κάνει και ζητήσει "συγγνώμη" απ' όλη την υπόλοιπη ομάδα, θα έχει... θέση (και) την επόμενη μέρα στο "πράσινο" ρόστερ…

News 24/7

24MEDIA NETWORK