"Για 33χρονο δεν θα ξοδεύαμε ποτέ 100 εκατ.", είπε και είχε... δίκιο

Τον Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε έχεις να τον ψέξεις για πολλά. Για τη... βιτριολική ειλικρίνειά του όμως όχι και το γεγονός πως δεν ακολουθεί τη μόδα της εποχής με τα υπέρογκα ποσά για μεταγραφές.

"Για 33χρονο δεν θα ξοδεύαμε ποτέ 100 εκατ.", είπε και είχε... δίκιο

Όταν θες τον Κριστιάνο Ρονάλντο, θα πληρώσεις. Δεν γίνεται διαφορετικά. Η Γιουβέντους αποφάσισε να το κάνει και στην πράξη θα φανεί, αν αγωνιστικά η κίνηση αυτή θ' αποδειχθεί ωφέλιμη.

Για τον Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε και ολόκληρο τον οργανισμό της Μπάγερν ωστόσο μια τέτοια κίνηση είναι ασύμφορη.

Ο εκ των προέδρων των πρωταθλητών Γερμανίας (και διαχειριστών του ταμείου) απόρησε για το γεγονός πως "ο Ανιέλι αποφάσισε να κάνει αυτή τη μπίζνα", λέγοντας πως " εμείς δεν θα επενδύαμε ποτέ τόσα πολλά χρήματα σ' έναν 33χρονο. Πλέον το μάρκετινγκ παίζει κομβικό ρόλο στις μεταγραφές".

Ψέματα ο Γερμανός παράγοντας δεν είπε ούτε στο ένα σκέλος ούτε στο άλλο. Προφανώς το μάρκετινγκ δημιουργεί υπεραξίες, ταυτόχρονα όμως οι ομάδες είναι εκείνες που ανεβάζουν τον πήχη με τις ρήτρες.

Αλήθεια είναι πάντως πως η Μπάγερν ακολουθεί διαφορετική πολιτική. Τα περισσότερα χρήματα που έχει ξοδέψει ποτέ είναι τα 41.50 εκατομμύρια για τον Τολισό της Λιόν, έναν 22χρονο μέσο. 23 ήταν επίσης ο Χάβι Μαρτίνεθ όταν ήρθε από την Μπιλμπάο, 28 ο Βιδάλ των 37.5 από τη Γιουβέντους και 21 ο Μάριο Γκέτσε των 37 από την Ντόρτμουντ.

Για να βρεις +30 ετών για τον οποίο η Μπάγερν πλήρωσε πολλά θα πας στην... 35η θέση της λίστας. Τότε που έδωσε 9 εκατομμύρια για να κάνει δικό της τον Τσάμπι Αλόνσο από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK