Για αυτό τα "πήρε στο κρανίο" ο Μπέντο

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ναι μεν "θόλωσε" με τον χαρακτηρισμό "παλαίμαχος" που χρησιμοποίησε δημοσιογράφος σε ερώτηση για τον Καρντόσο, αλλά αυτό που τον τσατίζει περισσότερο είναι ότι θεωρεί πώς αδικείται από τον Τύπο. Ψύχραιμα το πήρε πάντως το 0-0 με τους Τούρκους ο Μπέντο.

Για αυτό τα "πήρε στο κρανίο" ο Μπέντο
bento ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Άντε πάλι τα ίδια. Ξεκίνησε ξανά μία ολόκληρη συζήτηση αμέσως μετά το 0-0 με την Οσμάνλισπορ για το κατά πόσο ο Πάουλο Μπέντο είναι ο προπονητής που μπορεί να οδηγήσει τον Ολυμπιακό ψηλά στην Ευρώπη ή τέλος πάντων, αν είναι ο προπονητής στον οποίο μπορεί να στηριχθεί ο σύλλογος και για τη νέα σεζόν ακόμα και στο ενδεχόμενο που ξεπεράσει το εμπόδιο των Τούρκων.

Τι συμβαίνει όμως από την πλευρά του Μπέντο; Πώς εισέπραξε τη "λευκή ισοπαλία" με την ομάδα της Άγκυρας; Με το που ολοκληρώθηκε το ματς ήταν χαλαρός στα αποδυτήρια. Ούτε αγχωμένος, ούτε απογοητευμένος, ούτε εκνευρισμένος. Μια χαρά ήταν. Ίσως να ήταν λίγο εκνευρισμένος με τις καθυστερήσεις που έκαναν οι Τούρκοι. Στους παίκτες του πάντως δεν είπε κάτι που να παρέπεμπε σε θυμό ή οτιδήποτε άλλο παρεμφερές.

Πιστεύει και έχει την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει την πρόκριση μέσα στην Άγκυρα. Το πιστεύει και το λέει, δεν το κρύβει. Κι αυτό σίγουρα είναι σημαντικό. Το θέμα βέβαια είναι να μεταλαμπαδεύσει την πίστη του και στους ποδοσφαιριστές του.

Εκείνο πάντως που έδωσε τροφή για σχόλια στον Τύπο ήταν φυσικά η αντίδρασή του στις επίμονες ερωτήσεις για τις επιλογές του, με πρώτη-πρώτη φυσικά αυτή του Όσκαρ Καρντόσο. Ένας Καρντόσο που τουλάχιστον με την εικόνα που βγάζει στο χορτάρι, δεν δικαιώνει τον προπονητή του.

Σίγουρα, το πρώτο πράγμα που πείραξε τον Μπέντο ήταν ο χαρακτηρισμός "παλαίμαχος" που έδωσε ένας δημοσιογράφος σε ερώτηση που έκανε για τον Καρντόσο. Είπε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να μιλάμε όλοι μας με σεβασμό για έναν ποδοσφαιριστή που κουβαλάει μία σημαντική ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Από την άλλη βεβαίως, θα αναρωτηθεί κάποιος. Ο Μπέντο σέβεται τον Καρντόσο όταν τον βάζει είτε βασικό, είτε στο δεύτερο ημίχρονο και ουσιαστικά είναι σαν να τον… εκθέτει;

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει το εξής σκεπτικό. Μπορεί να απάντησε στη σχετική ερώτηση που του έγινε ότι επέλεξε τον Καρντόσο επειδή έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και όχι βάσει της εικόνας που παρουσιάζει στην προπόνηση, όμως, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Τον Καρντόσο δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανένας ότι κοροϊδεύει στην προπόνηση. Είναι 100% επαγγελματίας και να ξέρετε ότι έχει πεισμώσει κιόλας με τις συνεχόμενες κακές εμφανίσεις του. Είναι τελείως διαφορετικό το "δεν μπορεί" από το "δεν θέλει". Είναι η μέρα με τη νύχτα.

Ο Καρντόσο δυστυχώς δείχνει ότι "δεν μπορεί" στα μάτια των περισσότερων, αλλά ο Μπέντο έχει διαφορετική άποψη. Εκτιμάει ότι είναι ποδοσφαιριστής που έχει την ποιότητα και την εμπειρία να γυρίσει τον… διακόπτη (σ.σ. αν μείνει στο λιμάνι βεβαίως και δεν ετοιμάσει βαλίτσες για Κίνα).

Ο κύριος πάντως λόγος που ο Μπέντο έβγαλε έναν εκνευρισμό στη συνέντευξη Τύπου, δεν είχε να κάνει τόσο με τον χαρακτηρισμό "παλαίμαχος". Ίσα-ίσα που ήταν ήρεμος όταν έδωσε τη συγκεκριμένη απάντηση. Εκείνο που τον εκνεύρισε ήτνα μία ερώτηση που αφορούσε καθαρά στις επιλογές του όχι μόνο για την ενδεκάδα, αλλά και για τη 18άδα.

Ο Πορτογάλος σε πολλές συζητήσεις που έχει κάνει στο Ρέντη, δεν έχει κρύψει το παράπονό του ότι αδικείται από τον ελληνικό Τύπο. Μάλιστα, κάποιοι χαριτολογώντας υποστήριζαν ότι στο… τσακ είναι να φτάσει στο σημείο που την επόμενη φορά που θα τον ρωτήσει κάποιος "για ποιον λόγο βάλατε τον Χ παίκτη και όχι τον Ψ", να απαντήσει "θέλετε να αλλάξουμε θέσεις, να έρθω εγώ στη δική σας και εσείς στη θέση του προπονητή;".

Δεν λέμε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί γενικότερα έχει δείξει ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο απαντάει. Και κυρίως δεν προσβάλει τους δημοσιογράφους, προσπαθώντας να απαντήσει όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά σε κάθε ερώτηση που του γίνεται.

Όμως, λέει και ξαναλέει ότι με αυτόν στο τιμόνι ο Ολυμπιακός βρίσκεται αρκετούς βαθμούς μπροστά στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας και μέχρι στιγμής δεν έχει αποκλειστεί ούτε από το Γιουρόπα Λιγκ, ούτε από το Κύπελλο.

Ενοχλείται - όσο κι αν δεν το δείχνει σε πολύ μεγάλο βαθμό - όταν συνεχώς του γίνονται "παρατηρήσεις" για τις επιλογές του. Βέβαια, αυτή είναι και η δουλειά των δημοσιογράφων και γενικότερα του κόσμου. Να κριτικάρει τις αποφάσεις οποιουδήποτε προπονητή.

Και φυσικά από την άλλη πλευρά είναι δουλειά του προπονητή να παίρνει τις αποφάσεις και να αναλαμβάνει τις ευθύνες. Τουλάχιστον ο Μπέντο είναι από τους ανθρώπους που αναλαμβάνει τις ευθύνες και αυτό θα πρέπει να του πιστωθεί. Ωστόσο και οι δημοσιογράφοι οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους και φυσικά δικαίωμα του Μπέντο είναι να απαντάει όπως νομίζει και να νιώθει αδικημένος.

Περισσότερο λοιπόν αυτό έχει τσατίσει τον Πορτογάλο. Αισθάνεται ότι με το παραμικρό στήνεται στον… τοίχο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK