Για τον... μισό ποινικό κώδικα έχει συλληφθεί ο πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ και ο υιός του, Γκόρκα συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης (18/07) κατηγορούμενοι για σειρά αδικημάτων.

Για τον... μισό ποινικό κώδικα έχει συλληφθεί ο πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας

Ο πρόεδρος ο πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ και ο υιός του, Γκόρκα συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης (18/07), κατηγορούμενοι για... ένα σωρό αδικήματα.

Όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, ο Βιγιάρ κατηγορείται για πλαστογράφηση επίσημων αρχείων, μη χρηστή χρήση της ομοσπονδίας, δωροδοκία καθώς και για πιθανή υπεξαίρεση και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης της ισπανικής Αστυνομίας, μετά από εντολή του Εισαγγελέα που είναι υπεύθυνος για την πάταξη της διαφθοράς.

Εκτός απ' τον Βιγιάρ, συνελήφθησαν κι άλλοι αξιωματούχοι της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μεταξύ των οποίων κι ο υπεύθυνος των οικονομικών, Χουάν Παδρόν.

Σύμφωνα πάντα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ο Βιγιάρ χρηματοδοτούσε τοπικές ενώσεις προκειμένου να κερδίσει την εύνοιά τους με σκοπό να παραμείνει στον προεδρικό θώκο. Αξίζει να σημειωθεί πως, πέρα από πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας, ο Βιγιάρ είναι κι αντιπρόεδρος της FIFA.

News 24/7

24MEDIA NETWORK